EINAR ASKESTAD: I barnböckerna idag är barnen under attack

Denna torsdag talar Einar Askestad om hur socialisterna har förstört även barnens uppväxt och uppfostran.

Inte för att någon av oss är överraskad eller förvånad eller inte redan visste detta. Men ändå. Vi får ju inte glömma socialismens systematiska barnmisshandel. Vi får aldrig glömma!


35 thoughts on “EINAR ASKESTAD: I barnböckerna idag är barnen under attack

 1. Under Patrik:

  Norpan vid 25 november, 2021 kl. 06:58
  Din kommentar inväntar granskning.
  Ja före vet jag inte om Sverige ligger, historien rör sig i ryck och hopp, men om vi funderar på vad västvärlden tänker eller tänkte om Sverige, var det inte precis att vi var ett välfungerande social-demokratiskt samhälle? Så i en värld där socialismen varhelst den dök upp skapade tyranni och misär och kraschande kollaps, så fanns det ett litet land i norr där alla vara glada och skötte sig och VILLE vara socialister! Låt vara av en lättmjölksvariant. Företagen spelade också med så Sverige var egentligen ett exempel på fascism på frivillig basis. Detta kan inte underskattas då det som nu sker i västvärlden via påtvingad globalism, klimat, massmigration och uppviglat rashat är att revolutionär socialism uppstått igen, Sverige är inte först, utan USA har mycket snabbt gått om och ”liberaler” som likt socialister är ideologer har börjat inse att de fört revolutionära marxister till makten, det finns ingen stoppkloss i liberalismen som hindrar detta. Här en aktuell debatt om just detta, mellan verkligt konservativa och två liberaler:

  Så jag tror att Sveriges roll inte skall underskattas, socialdemokrati har varit bäraren av socialism och låtit den sprida sig igen, för att låna en bild av Anne Ramberg, Sverige var gnagaren som bar lusen som spred smittan (senare forskning har visst visat att det främst var människa-lus som låg bakom). Ingen har trovärdigt visat hur socialdemokrati eller liberalism är hållbara system, utan som vi nu ser, kärnan är totalitär, och socialism blir resultatet. Sveriges roll nu är ju att visa att det inte fungerade här heller, det är mycket positivt. Gnagaren är död.

  Liked by 3 people

   • Vet ej, tror inte det, han inte sett ovanstående, men jag tycker det är väsentligt det Hazony pekar på, han säger ju ungefär det vi gör, alla är vänster i Sverige, det finns inga konservativa, Sörman och de andra är ju liberaler helt enkelt (som kanske tidigare var socialister) trappsteg åt socialister. Det är svårt att vara konservativ, min egen resa är inte över.

    Jag började precis läsa Hanson, han nämner ju mycket sällan kristendomen, och det är möjligt att han finner antikens grund fast nog, men det verkar inte räcka. Det sista steget måste tas. Verklig frihet måste sökas, frihet från drifter och laster.

    Like

    • När jag läser Marcus Aurelius känner jag igen oväntat mycket från kristendomen. Jag kan föreställa mig att

     kristendom = stoicism + judendom. (Eq. 1)
     

     Judarna klagar ju jämt. Att taga bort det var den sista finputsen. Den kristna rymdraketen kunde starta. Allt detta med att se en vän i sin fiende, att vända andra kinden till, att gå en extra mil och så vidare måste tolkas stoiskt. Det får då rakt motsatt betydelse till den idealistiska, jämrande och jollrande tolkning som är förhärskande i kyrkorna i dag.

     Liked by 1 person

      • Alldeles i början av paneldiskussionen du postade ovan säger Douglas Murray just detta, det vill säga motsatsen, att “upptäckter” och “utveckling” har rivit ned religionen på ett föregivet eller antaget objektivt sätt, på en objektiv grund. Och det är ju precis den korkade liberala inställningen, att man kan ha vetenskap utan sanningstro.

       Liked by 1 person

       • Ja jag tycker diskussionen så långt 42min varit bra för den konservativa sidan fegar inte utan blir konkret, alltmedan Murray försöker dra tillbaks den till en abstrakt diskussion om liberalism men just som du skriver, när han blir konkret kommer med infantila argument och även de mest infantila som underligger mycket av diskussionen, att någon vill bestämma vad han skall göra med sin snopp, eller att man är för kulturella normer mot exempelvis porr skulle vara ett utslag av avundsjuka mot ungdomen för att man inte själv fick något.

        Jag tror det konkreta måste ut, även i vår lilla diskussion och på DGS osv, om bara måste ut i solen.

        Liked by 1 person

        • När jag var i 30 årsåldern, så formulerade jag för mig själv: Jag VET att lösningarna finns någonstans, det gäller för mig att hitta dem.

         Jag kände att de HELA TIDEN fanns. Och ” Den här världen har alla förutsättningar som man kan behöva” Kanske var det någon förnimmelse av guden? Den mera tydligt formulerade verkstadsreligionen har uppstått de senaste tio åren. När jag sedan öppnade bibeln för första gången insåg jag genast att allt detta måste obönhörligen bort ur socialisters synvinkel. Intrycket var ungefär: Oh jävlar vilka kraftfulla grejor..
         Men jag hade mycket förkunskaper och kunde avkoda innehållet på en gång, om jag får säga det själv.🙂 Utan avkodningen blir det mesta obegripligt och meningslöst. Vilket alla socialister såklart vill. Nån som såg när jag tvingade Rikard att se guden? Nu vet jag att han vet, och att han bara VÄLJER att O-se, ganska kul.🙂 Detta borde gå att använda på andra?

         Liked by 2 people

         • Missade det med Rikard, men där är många som väljer att o-se, och inget gör dem så arga som att antyda att kristendomen har något att erbjuda, deras position är ungefär att allt som är gott i folk är medfött och behöver inte vattnas, och om bara vi lyckas hålla bort det onda i folk (utan att rensa ogräs) så blir allt bra.

          Liked by 2 people

          • Borde man inte gå på hårdare med guden, vi är för snälla. Iallafall jag.🙂 Varför bara låta allt passera?? Borde man inte störa ut vanföreställ ingarna om guden tex??

           Liked by 2 people

  • Under Lennart Bengtsson under Patrik:

   Dr Snuggles vid 25 november, 2021 kl. 08:39
   Din kommentar inväntar granskning.
   Om bara är död, länge leve om bara!

   Liked by 1 person

 2. Ja detta vet vi ju verkligen! Även sådant som jag idag kan tycka är bra, dom Pippi, var ju socialism i sin värsta form, var Astrid bara slug? Visserligen fanns Prussiluskan men vart förde att Negerkung Efraim lämnar sitt barn ensamt? Det kräver en enorm styrka att tillåta sig att befinna sig i denna om bara-fantasi. Det är ett sluttande plan, vilket mitt andra inlägg handlar om, och det är ju bland annat vad stabil religion lär oss, att livet och samhället och kulturer är rutschbanor, vilket håll lutar det åt? Minns ni som barn att försöka gå upp och glida ner igen? Eller ta Lööf som jag älskar, han var ju vänster då klart, men hade väl en rest av det gamla, likt Astrid? Jag har hur som helst gjort mitt bästa för att guida mina barn ifrån den värsta propagandan (om nu inte Pippi och Felix var det) och läst Tintin osv, och suttit med dem under Propagandompa. Propaganda stängdes av (fast den var ju där hela tiden med turkar, araber och svarta som programledare) och propagandabarnböcker kom inte in i huset, men som jag diskuterar ovan, smygvägen är det värsta. Miyazaki såg vi en hel del.

  Men vilket DDR vi växte upp i, Kalle ransonerat till just julafton, för att sabotera den kristna högtiden. Jag har fortfarande inte förstått om vänstern verkligen är så förslagen eller om det bara är att de aldrig ger upp, den parasitiska drivkraften och sökandet efter mening är enormt stark! Ransonerad Kalle men rikligt med Clownen Manne. De ville skada oss, det är jag säker på.

  Liked by 3 people

  • Hm Jan Lööf alltså, inte den rödhåriga Renfieldaren. Rödhåriga verkar ofta söka gener som är sin motsats har jag observerat.

   Like

  • Ja, jag kände mig väldigt ovälkommen när jag blev vuxen i Sverige, jag ville inte deltaga, slöade ett år innan jag sökte jobb. Under tiden kom århundradets skattereform, som väl varade i — vad var det? — ett halvår innan värnskatten infördes. Grundlurad 1990. Det har tagit mig många år i utlandet att tillfriskna från den mentala delen, djupindoktrineringen. Politiskt har jag alltid varit frisk, men just att man inte kunde se HUR vidrigt ovanstående är! Vi tyckte att det var skit att inte få se Kalle, visst. En klasskompis med filmprojektor visade Hacke Hackspett på sina födelsedagskalas, det var en sensation. Men jag tror att till och med aktiv opposition av detta slag skedde helt omedvetet. Det är, som du säger, först på tvåtusentalet, kanske tiotalet, som en liten elit, sådana som du, har börjat att aktivt motarbeta SR/SVT i sina liv.

   Liked by 1 person

 3. Under kära Brittmarie:

  Vi är tillbaka i sjuttiotalet. Nu har den sista av Bildt-regeringens reformer återställts. De flesta återställdes ju redan 1994. Innan Gun Hellsvik ändrade på det, så var 10 år maxstraff för mord.

  Like

 4. Under Gunnar Sandelin:

  Kan det vara så att en viss andel av mänskligheten helt enkelt hatar livet, hatar den fixa verklighet styrd av naturlagar som de “mot sin vilja” har fötts in i? Detta yttrar sig sedan i olika slags idealism, till exempel av det gravt patologiska slag som beskrivs här.

  Like

  • Grattis. Hemläxa blir att hitta nåt bra för oss vaccinerade muppar. 17kg pungkulesten som kustjägarsången löd?

   Like

 5. Dagliga covidrapporten, jobbarpolaren tog sina två sprutor som erbjöds, och helt utslagen i en hederlig förkylning, han smittade. nog mig med, lättare nysningar och harklat mig en stund.
  Nästa spaning var en av ABB blomvattnare, ja det går två heltidsanställda och vattnar.
  Den ena frågade mig när spruta tre skulle tas. jag svarade att när de blir min tur.
  jag ställde motfrågan tror du den hjälper så mycket?
  Då fick hon något mycket argt i blicken samt förklarade att det var vår skyldighet att ta den så detta tar slut någon gång.
  Jag bytte ämne och berömde hennes förmåga att köra vattenvagnen, en speciell vagn med trycktank för att vattna blommorna.
  Då tinade hon lite.
  En hemlis vi ovaxxade börjar lära känna varandra på området.
  O hittills så är det bara intressanta personer som undviker sticket.
  Spaningarna går vidare, GLÖM inte att JO-anmäla bara.
  Jag har precis anmält FHM och regeringen.

  Liked by 2 people

   • Nix Fjäll var det, inga pungkuletester dock.
    Saknar det varje dag, det hände något hela tiden.
    Drömjobbet, tja en egen racebana med fri bil det vore najs.
    Annars skulle parkarbetare åt kommunen med pickup o motorsåg sitta fint, gå o göra fint på strövområdena, helt ifred.
    Det vore något.

    Liked by 1 person

   • Kom på att jag faktiskt kört ett pungkuletest, en bensintank på crossen under ett KM.
    Typ tre liter bensin genom crossbrallan, Wow vilket paket svullet och illrött.
    Men inget av det goda består, nu mest skrumpet o gubbluktande, att åldras är kul ;)

    Like

 6. Jag vet såklart att det har varit en del turbulens
  kring regeringsombildningen i Sverige.

  Men en annan bild bet sig fast hos mig….
  En av dessa numera vanliga bilder av ljuslyktor,
  blommor. Nu efter Julparadsmassakern i
  Wisconsin (alis ”carcrash”)

  Så trött på dessa postuma offeraltare!

  Så agera, engagera dig. Annars?
  Värmeljus i hjärtformation. På en gata nära DIG.

  Liked by 1 person

 7. Arnböckerna. I vilka de vuxna barnen voro under knattack, och på parnassen mycket “att” o “ack”.

  Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.