LARS BERN: Är planen att minska jordens befolkning?

Under 2020 när coronaepidemin rasade som värst och ingen ännu blivit vaccinerad med de nödgodkända genpreparat som lanserades mot slutet av året, var dödligheten av alla orsaker i stort sett normal i flertalet västländer. Detta var ett tydligt tecken på att coronaepidemin var typ lika farlig som en vanlig säsongsinfluensa. För att frambringa en bild […]

Är planen att minska jordens befolkning?

Dagens Det goda samhället. I dag handlar det bara om sosseri, om att gräva och kika och gräva igen i den egna socialistiska naveln:

72 thoughts on “LARS BERN: Är planen att minska jordens befolkning?

 1. Jag läste förstrött och slarvigt på DGS i dag och tänkte: De skriver ju bara om sossar och sosseri. Inte om politik, moral, rätt och fel eller något liknande. Man har en lång lista på föregivna och påstådda skribenter, där alla sedan länge har lagt av. Där fanns en del som inte var sossar, till exempel Ian Wachtmeister. Där har Patrik Engellau hämtat in ett gäng trista sosssar som aldrig tröttnar på att sprida sitt gift, hann jag tänka innan jag till slut kom till redaktörens eget kåseri, som handlade om … här kommer det … sossar!

  https://detgodasamhallet.com/2021/11/13/patrik-engellau-mer-lan/

  Det bästa man kan göra är att bara läsa länktexten själv och läsa ut “lån” som “Ian”. Kan vi inte få mer Ian!

  Liked by 1 person

  • “De skriver ju bara om sossar och sosseri.”

   Read ya.

   “Inte om politik, moral, rätt och fel eller något liknande.”

   You’ve said it before. See above.

   Like

  • Faktiskt verkar det som om Alan Sadé, Medborgerlig svamlings partilodare, fick med sin kommentar idag:

   Om man läser länken till denna artikel ser den nästan ut som ”Mer Ian”. Snälla Patrik! Du kan förstås inte exhumera Ian Wachtmeister, men kan du inte hitta en enda skribent till din blogg som står en smula till höger och skriver om saker som inte är rotade i den djupa, sjuka svenska sossemyllan!?

   Liked by 2 people

 2. Under Leion, vi har problemet här också, hur gör man när man diskuterar:

  Ole Joe vid 13 november, 2021 kl. 08:34
  Din kommentar inväntar granskning.
  Det som slår mig är avsaknaden av diskussion i Sverige. Jag bodde många år utomlands och en av sakerna som slog mig var att jag blev påhoppad när jag sade nåt, folk ifrågasatte mig! Folk höll inte med! Det konstigaste av allt, de ville fortsätta att diskutera, inte bara att vi skulle komma överens. Jag tror detta går rakt emot det svenska folklynnet och det passar ju makten perfekt, allt man behöver göra är att dominera samtalet, ta över kyrka och media, när man når en viss kritisk massa så tystnar samtalet. Som en kärnreaktor ur kontroll fast omvänt. Så Leion och alla andra med avvikande åsikter, hela DGS osv sitter och låtsasdiskuterar för de släpps helt enkelt inte in, detta är ju den stora skillnaden mot t.ex Danmark. Det pågår i riksdagen också, SD står mot de andra i talarstolen men det är ju inte en debatt där man möter varandras argument, utan två fristående framställningar plus lite påhopp.

  Detta är ett faktum och det tråkiga är att alla på sin nivå, med få undantag, agerar så, Newsmill var delvis ett undantag och lades följdriktigt ner, riktig diskussion hotar makten mer än något annat, men även DGS syndar, även här tystas debatt, och det är mycket begränsat vilken debatt som tillåts i kommentarsfältet. Jag vet hur ni tänker, det passar inte, det där har vi hört, det är bara käbbel, det är orealistiskt. Kommentatorer agerar på liknande vis, kritik tas nästan alltid personligt.

  Så min fråga är, hur skall detta kunna vändas utan öppen diskussion, och utan att det ens tillåts här? Hur skall svenskarna kunna diskutera om de inte får träna?

  Liked by 4 people

 3. förbaskat intressant, är det så att planen går ut på att utrota oss?
  En fråga som dyker upp varför flytta upp Afrika hit?
  Vad är vinsten på det, nej det saknas en pusselbit just nu.
  Lösningen blir ligg lågt, undvik sprutan till varje pris.

  Liked by 1 person

  • “är det så att planen går ut på att utrota oss?”

   Yes.

   “undvik sprutan till varje pris.”

   Will(ow) do.

   / Spruce Tan, brunrot

   Liked by 2 people

  • Jag letar inte längre än makten, du frågade mig vad som driver globalister, någon som har 100miljoner att vilja ha en miljard, sen tio, sen hundra? Jag tycker mig ha funnit svaret i CS Lewis bok “Mere Christianity”, för den värsta synden är högmod, att känna sig förmer, och mer än andra. Vi som inte syndar grovt på denna punkt förstår inte dragningskraften, likt hur man inte kan förstå speldjävulen om den inte drabbat en. Högmod ger mer högmod och den logiska slutpunkten är total makt över andra, Orwells stövel från 1984 i nyllet, alltid.

   Så längre än så letar jag inte, den värsta synden: socialism bygger på att dyrka den synd som kristendomen varnade mest för och därmed är totalitarismen slutmålet. Det kan visst vara så att man vill mörda folk, men allt detta är stickspår, till och med Hitlers judeutrotning var ett stickspår, det är makten över andra det gäller. Om Hitler inte stoppats och mördat varenda jude, vad kommer efter det? Hade han nöjd och glad lutat sig bakåt och slappat? Knappast, han hade funnit någon ny att förtrycka, och precis så är de som styr idag, som Hitler, men fegare. De vill alla vara foten i stöveln i våra nyllen.

   Liked by 3 people

   • “längre än så letar jag inte”

    Det borde du göra. Det finns nämligen mer att upptäcka och förstå.

    Men jag tror att du har ganska rätt i att massmord på jordens befolkning delvis är ett stickspår. Även Hitlers mord på judar var ett stickspår, som du påpekar, men handlade, åtminstone delvis om annat än det du föreslår.

    Hitler är att betrakta som en hantlangare åt andra makthavare och ett av hans uppdrag verkar ha varit att tvinga och skrämma iväg judar för att man skulle kunna befolka Israel.

    Liked by 1 person

    • Från wikipedia: “Vid folkräkningen 1922 fanns 83 907 judar i Palestina… …Under 1930-talet flydde alltfler judar från Europa och den ökade invandringen, 350 000 judar mellan 1930 och 1939, ökade spänningen mellan judar och araber. 1945 hade befolkningen vuxit till: 608 230 judar, 1 076 780 muslimer, 145 060 kristna och 15 490 övriga.”

     Like

      • På vilket sätt är det “antisemitiskt”? Av de bakomliggande aktörerna som ville skapa folkförflyttningen var visserligen vissa av judisk börd (t.ex Rothschild) men de flesta andra inte. Gör det påståendet “antistmitiskt” att det fanns en minoritet judar bland aktörerna? Eller är det det faktum att många judar blev lurade och på andra sätt påverkade att flytta som gör påståendet “antisemitiskt”?

       Personligen ser jag anklagelser om “antisemitism” som tillhörande samma kategori som anklagelser om “rasism”, “högerextremism”, “klimatförnekelse”, etc…

       Du verkar själv ha genomskådat en del sådan taktik. Jag hoppas du därför kan undvika att använda sådana tabubeläggande, tankestoppande, smutskastande och fördummande begrepp som med största sannolikhet är skapade just i sådant syfte även om du själv ännu inte kommit till den slutsatsen rörande just detta begrepp.

       Like

      • “antizionism” antar jag innebär att man skulle vara emot staten Israel? Det är jag inte. Visst kan problematisering av en stats uppkomst riskera minska legitimiteten. Men det bör ju inte innebära att man inte ska problematisera och tänka fritt.

       Jag tror och hoppas att staten Israel fortsätter finnas trots att jag här diskuterar frågor som riskerar inverka menligt på dess legitimitet. Mer generellt tycker jag det är viktigare att prata och tänka fritt än att tassa på tå runt sådant som kan vara lite känsligt.

       Det innebär givetvis inte att jag alltid är helt okänslig inför lidande ord kan orsaka. Ibland håller jag tyst om saker för att folk skulle riskera drabbas för hårt om jag yttrade mig. Denna fråga i detta forum anser jag dock vara långt ifrån den gränsen. Israel och israelerna klarar säkert av att vi diskuterar detta som vuxna.

       Like

    • Att förstå drivkraften som högmod ger en viss grad av förståelse men man kommer ännu längre i förståelsen om man ser det som maktsträvan. Men det är lite komplext så det kräver en del tänkande.

     Like

      • “ett av [Hitlers] uppdrag verkar ha varit att tvinga och skrämma iväg judar för att man skulle kunna befolka Israel.”

       Inte fan hade Hitler något uppdrag av någon, och helt säkert inte detta.

       Liked by 1 person

         • Sådant här är som vanligt svårt att bevisa. Men troligen är en av aktörerna som gav uppdraget Rothschild. I alla fall om man ska döma av deras engagemang i skapandet av Israel samt deras ägande i IG Farben. Även wallenberg var troligen inblandade om man ser till deras agerande under den tiden det begav sig samt deras ägande i nämnda bolag.

          Men påståenden blir inte “svammel” bara för att de är svåra att bevisa. Det finns otroligt mycket som inte går att bevisa men som ändå är troligen är sant. Det finns också ofantligt mycket som är enkelt att bevisa men som är väldigt ointressant att överhuvudtaget tala om.

          Like

  • “varför flytta upp Afrika hit?”

   Det finns, som ofta, flera vinster med det (oligarkerna är bra på att optimera). En är att tvinga fram mer lån (invandrarna kostar massor) för att hålla liv i det valutafinansiella systemet ett tag till och att systemets benefitiärer ska kunna plundra oss ytterligare.

   En annan vinst är att kunna söndra och härska. Genom att ta hit folk från främmande kulturer, ge dem våra pengar och säga till dem att vi är rasister skapar man konflikter. På så sätt håller man oss upptagna och kan lättare kontrollera oss.

   Sådana konflikter skapar också mandat att få införa hårdare tag. Dessa kommer dock främst användas mot den gruppering som är starkast, vilket i dagsläget är vi “vita medelälders cis-män”. Man kanske t.o.m tar hit kinesiska soldater genom FN.

   Konflikten möjliggör dessutom minskning av befolkningsantalet genom våld. Detta är fördelaktigt eftersom oligarkerna och deras hantlangare är få och vi är många. Ju svagare och färre vi är desto bättre för dem.

   Liked by 1 person

 4. Under Sparf:

  Statler & Waldorf vid 13 november, 2021 kl. 09:25
  Din kommentar inväntar granskning.
  Löfven-Ygeman-Johansson-Reinfeldt-Lööf-Kristersson-Damberg-SpråkrörX-Dagostar-BushThor-Åkesson…

  Det som slår är hur fast alla är i denna struktur, jag ser det som en laguppställning med alla i samma lag, låt oss kalla det politikerväldet, låt vara att en spelare vill vara mer offensiv. Jag menar att ni verkar vara helt fast i detta persongalleri. Men, säger ni, det finns inga
  andra, och är inte det så typiskt svenskt? Vi är så vara vid att någon annan skall lösa våra problem så hela debatten blir en pingpong om vem som gör det sämst.

  Jag läste nyligen en artikel i Bulletin av Michael Jalving, han beskrev som jag uppfattade det hur den danska partipolitiken liknande den svenska för 30år sedan, men kör man igenom Köpenhamn idag så vimlar det med valporträtt med folk från partier som inte fanns i förrgår. Nämn att man röstar på AfS (som ju om allt fortsätter har en 30-årig resa framför sig som SD att bli så accepterad så att man på avant-garde bloggar som DGS kan antyda att man stöder AfS) så kommer det: vilken dumskalle man är, vi har ju SD, AfS har ju inga mandat!

  Så länge vi fortsätter att se de existerande partierna som vår räddning så är vi ett pacificerat folk, vi sitter på Muppet Show och häcklar men går inte upp på scenen själv

  Liked by 3 people

  • Jag säger ju det, enda lösningen är antingen en kollaps, eller och det tar emot att säga det, väpnat motstånd.
   Dom sitter ju på alla trumfkort, och planlagt detta in i detalj.
   Svensken är generellt livrädd att säga något, för då kanske den sista friheten ryker med.
   Vad Svenne banan inte fattat, att får dom hållas så ryker den tids nog, och då är det omöjligt att ens tänka på motstånd.
   En fredlig variant är tårta i fejset på makten, och organiserat sådant, kunde vi uppbringa över hundra tårtkastare, så skulle fler haka på.
   Och var motståndet fredligt, jag åker gärna ner o mular tårtor i fejset på dom, hänger någon av er på?

   Like

 5. Om de har en sådan plan? Det är ju uppenbart att att vänstern alltid sysslar med sådana planer, att, avliva människor eller att se till att människor inte föds. Så när nu dessa vänstermänniskor tycks ha all(?) verkställande makt så vore det ju märkligt om de helt plötsligt skulle frångå sina planer bara för att något råkar kallas sjukvård eller “vaccin”. Dessa planer är inte ens dolda, utan ligger helt öppet framför våra ögon, dock utan att mugglaren i praktiken kan se dem: Jamen det är ju bara för att…

  Först se, sedan rökpuff och därefter O-se. Med sådana mugglare behövs inga hemligheter…

  Motmedlet för att låsa upp dubbeltänket är Tvärtomet.

  Liked by 3 people

 6. En grej jag tänker på är: “Because he knows the time is short.”
  Det måste rimligen bero på att hans verk är beroende av en hype, alltså en form av idoliserande av tex en företeelse, tex en “pandemi”. Som jag förstår det så är det svårt att hålla igång en hype längre än ca fyra år(??). Man kan jämföra med oss här som redde ut läget på två månader, och då åter kunde se klart. Det är inte lätt för satan att hinna komma nån vart med såna människor. Därför måste han smida medan mugglarjärnet är varmt, och han vet det. För oss är det däremot svårt att förstå hur mugglaren kan sitta och glo på kulisser med uppförstorade löjliga virusar i åratal utan att tröttna, men vi bör nog förstå ATT det är så.
  Jag tror att det är viktigt att förstå de här mekanismerna, och allt som kan störa och förkorta detta lär skydda människorna. Satan har tidsbrist, det MÅSTE gå att utnyttja.

  Har jag fel så går det bra att påpeka det!🙂

  Liked by 2 people

  • Jo onekligen märker man av en viss desperation, det går fort nu. Det finns teorier om att planen är klar, men att corona var en så bra möjlighet (man hade redan förberett just det) att man var tvungen att skynda på. Samma sak med Trump, de var tvungna att valfuska, Zuckerberg betalade horder av fuskare. För den som tror att sådant är omöjligt, “hur skulle det gå till”, rekommenderar jag denna video jag såg inatt, Mark Rober med glitterpaketen snubblade över dessa globala svindlare som skickar mail vari det står att man är skyldig Amazon 200 dollar eller liknande. Det är en mycket komplext upplägg med många inblandade ända till Indien där folk sitter som vanliga telefonförsäljare i rad och svindlar.

   Like

 7. UNDER ANDERS LEION´S ARTIKEL:

  Det var en intressant artikel, samt välformulerad, av Tino Sanandaji, (som svar på Lena Anderssons artikel, vilken jag inte har läst, men som Tino Sanandaji refererade till i sin egen, och gav en förståelse för hans argumentering.)

  Dock.

  Det som tog fart efter det andra världskrigets slut, alltså i princip redan från 1845, det var nog ändå, till mycket stora delar, förklaringar, förståelser, viljor och tolkningar, samt även beslutsfattande, om att nationalism är = ond, och att istället internationalism (både en världskommunism samt en världskapitalism, tillsammans?), är = god.

  Men samtidigt, det som skedde var i Sverige, och i och med att fabriker, hus och tillverkningsnäringar av olika slag, var intakta, (i jämföresle med övriga Europa), och kunde byggas ut, så kunde Sverige som högindustriland öka sin försäljningskapaciet till i princip hela världen, men särskilt kanske till Europa mång-dubbelt och fler-dubbelt, och därmed på alla nivåer öka sin totala omsättning och BNP, (vilket väl kallas för – tillväxt-åren?)

  Nog för att den fanatiska och vetenskapsdyrkande nationella socialismen, såväl som den lika vetenskapsdyrkande internationella socialismen, (eller kommunismen), och också då en väl utvecklad internationell kapitalism, alla tillsammans och parallellt var mycket, mycket vetenskapsdyrkande, och då både vad gäller s.k. samhällstrukturer, s.k. social ingenjörskonst, (- Ubyggnad av daghem á la Myrdalsmodeller), samt också mycket, mycket fokuserade på ständigt nya uppfinningar inom alla sorter och slag av fabriksproduktionsområden.

  USA var ju i framkant när det gällde att uppfinna nya tekniska apparater och verktyg för hushåll, samt ständigt nya bilmodeller, flygplansmodeller, och köksutrustningsmaskiner, såväl som fokus på månfärder, liksom även då (de som först nådde dit?), det kommunistiska Sovjetunionen var, och alltsammans tillsammans med allt mer avancerade slag av vapentillverkningsindustri. osv.

  Det Tino Sanandaji säger är dock intressant. Men frågan är om nationerna i Euroapa, inklusive de Skandinaviska, är så särskilt självständiga idag, eller ens var det då efter det senaste kriget.

  Väldigt många ledare inom nationerna var i stort sett överens om en global inriktning, både de som dyrkade USA och även de som dyrkade Sovjet.

  Idag är väldigt, väldigt många, särskilt unga människor och kanske särskilt i hela Skandinavien men även stora delar av hela Europa, mycket, mycket Amerikadyrkande? Eller i alla fall starkt USA influerade, (och även ländernas ledarskap). Inluenser både vad gäller mat, musik, klädstilar, ideal, tänkande och livsstilar.

  (Det är endast de olika språken kvar?)

  Like

  • NJA nu är du nog lite ute o cyklar, lilla Sverige står för massor av uppfinningar som gett spin of på andra uppfinningar.
   Turbinen, kullagret, skiftnyckeln, elsvetsen, acetylensvetsen, trefasgeneratorn och Håkan Lantz som skapat massor.
   USA var bäst på massproducera, Kina har tagit över. Ryssarna är både bäst och sämst. Dom bygger skitprylar och spjutspets .
   Att vi inte uppfinner längre beror på socialismen 70% skatt dödar all form av kreativitet.
   Men det är bara min uppfattning.

   Liked by 1 person

   • Jadå, man kan rada upp flertalet svenska uppfinningar.

    (Dock var USA, och även Sovjet, efter kriget 1945, de två s.k. världsmakterna, vilka Sverige befann sig mitt-emellan, och som i sin tur delade upp svenskar mellan den ena eller den andra “makten”. Och vilken som kulturellt har “vunnit”, kan ju idag iakttas för alla, och liknande över övriga Europa.)

    Här är intressanta och världstäckande uppfinningar som skapat enorma förmögenheter (t ex Tetrapack, samt inte att förglömma möbelföretaget IKEA, som också är verksamt runt hela världen.)

    Teknik
    Sverige är ett ingenjörsland som har spottat ut sig många fantastiska uppfinningar. Här har vi listat de fjorton allra bästa.

    Tetra Pak
    Lättbetong
    Sfäriska kullagret
    Lidokain
    Säkerhetständstickan
    Separatorn
    AGA-fyren
    STDMA (Self-Organized Time Division Multiple Access)
    Skiftnyckeln
    Propellern
    Dynamiten
    Trepunktsbältet
    Rollatorn
    Pacemakern

    Liked by 1 person

 8. Under Patrik:

  Winston Smith vid 13 november, 2021 kl. 11:37
  Din kommentar inväntar granskning.
  Ja och Biden leder vägen (som uppstoppad och balsamerad galjonsfigur vilken pyser gammal unken lukt) på denna marsch mot socialism. Om jag skall ge ett lillfinger till Engellaus tro att pk/woke inte bara är tidsanpassad socialism så är det i så fall detta: Orwell visade med 1984 hur under de då manifesterade totalitarismerna, kommunism och nazism och fascism, att något gemensamt dolde sig, nämligen maktens stövel:

  ”If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face – forever”

  Så jag tycker mig se detta stadie nu, 1984, hur makten, stöveln, är målet, detta kallas woke/pk-ism. Vad är det gemensamma i detta nya som Patrik och de flesta mera nyktra har svårt att förstå? Svaret är att det finns inget gott mål, man kan ogilla kommunism och nazism, men åtminstone på ytan så låtsades man då att det fanns ett gott mål, och under totalt våldsamt förtryck så fanns ju ingen debatt om målen. Nu däremot, trots erfarenheten av vad kollektiv totalitarism leder till, förstörelse, död och massmord, så återuppstår exakt samma, socialism trots att det leder till fattigdom, rasism (kallas identitetspolitik) trots att det leder till hat, och vetenskapsföraktet (föraktet mot logos) som tog sig uttryck i att undertrycka kristendomen är åter med full kraft, vi ser det i klimat och coronaförtrycket.

  Min poäng är, de totalitärer som styr nu blir alltmer öppna med att SJÄLVA FÖRSTÖRELSEN är målet. Går det åt skogen rycker de bara på axlarna, 10,000 anmälda våldtäkter, sorterad plast i världshaven, apatiska barn, eller massiv inflation i USA pga 5 biljoner lånade dollar i transfereringar. Är inte att förstöra och plåga andra det högsta uttrycket för makt? Att förstöra västvärlden och vara öppen med det, det kan jag gå med på att kalla pk-ism, men det följer av socialism.

  Liked by 3 people

  • Denne Greenpeace grundaren tror jag säger att plasten också är bluff eller hårdvinklad. Isbjörnar och havsnivån med. De ljuger om ALLT, det är bara det. Obama köpte väl precis ett saftigt ställe precis vid havet också, vad annars…

   Liked by 1 person

 9. Sammanställer man allas tankar här.
  Så existerar ondskan, och den vill ha mer av allt. Makt och pengar, några på andra ställen hävdar att vi lever i den yttersta tiden och dom med odjurets märke kommer Gud rensa bort.
  Om det är så, har jag ingen aning om. Men det skulle glädja mig om korruptionen försvann.
  Jag vägrar att tro att alla magiska saker människan har skapat och uppfunnit, skulle leda till total galenskap och världsomspännande diktatur.
  Men det verkar som om maktspelarna, är ytterst skickliga i att manipulera.
  Det har gått förbannat fort med vansinnet, sedan mobiltelefonen och internet skapades.
  Eller så är man bara mer medveten om allt som sker?
  Idag har vi åkt fyrhjuling med hunden bredvid, och kört en skogstur med bilen längs massa fina grusvägar.
  Nu öl o mackor i biblioteket, vovven ligger med filt på golvet och sjunger, Mmmm låter han, som pipande.
  Men ett jätte nöjt sådant, Det här kan maktgalningarna inte sno, fina minnen som endast är våra.

  Liked by 2 people

 10. Lite lustigt sammanträffande:
  Häromdagen tänkte jag rent ut att i miljöpartiets m.fl. världsbild borde ju faktiskt enfamiljshus vara totalförbjudna, då de per boende använder mer energi än hyres/b-rättskaserner, vilket enligt samma sorts folks tänkande, är det som skadar jorden mest.
  Håller inte med dom alls! Men logiskt sett borde vanliga villor där en familj huserar vara det ondast onda i dessas (MP:s) värld där alla som bor så är klimatskurkar.

  Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.