JAN-OLOF SANDGREN: Fallet Ebba Busch

So hot that ice melts — Var hon vaken när hon vankade i vaken?

Ebba är söt men har inte visat sig ha det politiska geni som man spekulerade om när hon blev partiledare för sex år sedan. Det famlas och fumlas inte lite. Man gjorde också stort nummer av att hon vore kristen, men hon behöll sitt flicknamn när hon var gift som om hon hela tiden hade planerat att åter skilja sig, som om äktenskapet inte hade någon djupare betydelse för henne.

Och nu har hon alltså gått vilse i den sedvanliga vänsterextremistiska aktivismens irrgångar, eller är det mer direkt Hägerströmismen i Sverige som ligger bakom? Hur kan man som ledande politiker i Sverige likväl underskatta rättssystemets förruttnelse och destruktiva kraft?

Jan-Olof Sandgren erbjuder i sin artikel, se nedan, ytterligare en teori eller förklaringsmodell för affären, nämligen att det i fall som detta handlar om rättsväsendets Hobbeanska aggressivitet mot allting som på något sätt hotar dess ställning som absolut monopolistisk rättsskipare, alltså om den institutionaliserade totalitarismen. I detalj handlar det om att inget ont ord får yppas över en dömd och bestraffad brottsling. Andra, hederliga, människor är för svenskt rättsväsende fritt villebråd.

Det är mig inte helt klart om den extrema totalitarismen och på allmaktsfantasier grundade politiska aktivismen i rättsväsendet är en del av, en följd av, en orsak till eller ett komplement till Hägerströmismen. Det kan kanske vara värt att fundera en stund på. Vi vet att den totalitära mentaliteten är både vitt utbredd och djupt rotad i den svenska folksjälen, vilket inte minst illustreras av Patrik Engellaus ständiga hänvisningar till tämligen platta fantasier om allmakt, allt som oftast dekorerade med namnet Thomas Hobbes. Har folksjälen skapat sig ett passande rättsväsen som kanal för dess passioner, eller har den anpassat sig till, och rationaliserat sin relation till, ett från ovan, från Uppsala via Stockholm, påtvingat paradigm?

Välkommen till dagens FRIA sammanträde i hjärntrusten plus A, som anser sig vara lite korkad, men vänlig och välvilligt inställd!

DET GODA SAMHÄLLET

Många rynkar på näsan åt den mediala följetongen om Ebba Bush Thors husaffär. Vad kunde vara mindre intressant att läsa om, när regeringen faller samtidigt som en polis mördas på öppen gata? Men ”affären” (om det ens är en affär) sätter fingret på minst tre allvarliga systemfel i Sverige. 


View original post 610 more words

59 thoughts on “JAN-OLOF SANDGREN: Fallet Ebba Busch

 1. Under Patrik:

  Arne vid 9 juli, 2021 kl. 08:12
  Din kommentar inväntar granskning.
  Ja om man skall riva ut något med rötterna så är det ju viktigt att rötterna kommer med, och nog är pk-ideerna mer blad, eller till och med blommor, än stam och rötter? Jag drog upp ett 20-tal ekar igår, de små går lätt, ekollonet är kvar, de lite större har längre rot än stam, och när de är högre än 30cm så går det inte längre med handkraft, de knäckte jag istället och det är inte heller lätt.

  Så vad är pk-ismens rot? Att bara rycka bladen och blommorna nyttar inget. Så detta är misstag nummer ett, misstag nummer två är, antag att du iallafall har fatt i roten vad den nu är och rycker upp den. Sen då? Vad skall du ersätta den med? Med ditt antagande Patrik så som jag förstår dig så skall vi ersätta trädet med det som fanns när jag var liten då ingen kände till någon pk-ism, på 70-talet, eller med det som fanns då du var liten? Jag skriver ”det som fanns”, vad var det? Kan du beskriva det? Dess orsak och kärna, inte bara dess ytliga symptom som ärlighet och arbetsamhet? Sedan till sist, du verkar ignorera att över 2 miljoner människor, många mycket energiska, se på Strandvägen (tror ni inte de finner en väg runt några Lejon), de har väl inte samma rot som svenskarna? Skall du rycka upp deras rot också?

  Lycka till med allt framtidsforskaren!

  Liked by 3 people

 2. Under Sandgren:

  Arne vid 9 juli, 2021 kl. 09:03
  Din kommentar inväntar granskning.
  Förlåtande, eller en mer rimlig förklaring är att regimen och de som hyser den styrande ideologin, vi kallar den totalitär socialism (med grisens läppstift), helt enkelt inte anser att det finns något att förlåta. Varifrån kommer denna tro att alla har samma moral, samma uppfattning om rätt och fel, ”egentligen”? Nog inser Sandgren och även de andra på DGS att till exempel muslimer inte har samma moral som kristna? Eller, jag tar nog fel, ni tror nog att ni sekulära svenskar har en slags av naturen given moral som, egentligen, är gemensam med alla, inklusive kristna, muslimer, hinduer, och buddhister, bara de inser sitt eget bästa. Så att ni tror att alla svenskar har samma moral, egentligen, är ju då inte så långsökt. Mera specifikt så tror ni att de styrande socialisterna har samma moral som alla andra, så ni kan inte föreställa er att de vill ha det så här.

  Liked by 2 people

 3. Det verkar väl givet att det är en attack på EBT av regimen, som ju kan utnyttja godtycket. Sen har jag inte satt mig in i detaljerna. Jag see ju EBT och de andra föregivna “kritikerna” av de rödgröna som statister i ett totalitärt skådespel, de är fullt ut om bara och tror att det finns en lösning mellan rätt och fel, det gör det förstås inte, men deras om bara gör dem salongsfähiga för att de så klart under ytan har exakt samma livssyn och syn på samhället som de som har pinnen just nu. Så de är den av staten godkända kritiken och måste ju ibland statueras exempel av. Vi kan ju skriva för att vi kan ignoreras fullständigt, jag blev ignorerad då jag skrev till ledarskribenter och nu på DGS, alla som inte är om bara göre sig inte besvär. Nå vi har ju funnit varandra här, det är väl så allt börjar.

  Liked by 3 people

 4. Upplysningen, Hägerström, nihilism. Jag kan inte se någon praktisk nytta av värdenihilism som ju endast kan föreställas i eget, från verkligheten frånkopplat meningslöst tankeuniversa. Hägerström var rimligen påverkad av vissa aspekter av Nietzsches filosoferande. Faktum är att de båda har liknande härstamning i att deras fäder var präster.

  Den unga partiledarinnan slits antagligen som andra rimligt begåvade kvinnor i det moderna samhället mellan dragningen till det biologiska faktumet, barnafödandet, modetskapet och kampen mot vad Freud benämnde penisavundet, det senare som endast kan tacklas genom en grundläggande uppfattning om värdenihilism, feminism. Penisavund och feminism goes together like a horse and carrige.

  Liked by 3 people

  • Jag skulle gärna hört barnafaderns uppfattning om henne. Snart efter att han fått sparken åkte hon till Israel för att delta i ett evenemang som en svensk kändis arrangerat där. Jag undrar vem som fick ta hand om barnen då. Spermaleverantören? Jag begriper inte att KDs väljare (jag var en av dem en gång i tiden utan att vara religiös) accepterar henne som partiordförande.

   Liked by 1 person

       • Nej, verkligen inte. Tänker till exempel på den där lallande fullfånen som stod och sjöng massvåldtäktsmännens lov i talarstolen.

        Men folk är ju inte kloka, så de tycker att andra som inte är kloka är helt acceptabla. En tokdåre på DGS skrev i en kommentar att allt hade blivit bättre om Anna Batra hade fått fortsätta att vara front för Reinfeldt i Moderata samlingspartiet, för det hade hon sagt i ett sommarprogram. Vad är det med svenskar och sommarprogram!?

        Har kanske Anna Batra sedan hon avpolletterades kommit ut som kritiker och politisk aktivist, kanske anslutit sig till AfS ellet åtminstone MED? Nej. Hur kan man grunda en fantasi på vilken man i sin tur grundar hela sin materiella framtid i sitt fädernesland på en självberömmande utsaga i ett sommarprogram!?

        Vi har vissa problem.

        Like

        • Hon kom inte ut som kritiker men visserligen med en del brasklappar betr det hon var ålagd att göra. Hon hade då börjat inse åt vilket håll den utveckling som Reinfeldt stod för och hon fortsatte med skulle komma att leda resp redan hade lett.

         Like

 5. Dagens putte.Esmeralda gnuggar glatt händerna, och kikar in i spåkulan.
  Den skjutna polisen i Göteborg, var bara början. Något år senare så beslutades det att poliser inte skulle åka till “utsatta områden”, polisledningen bjöd på humus och falafel till utvalda Imaner.
  Dom lovade att ta hand om bekymren i förorterna, politiker jublade och öste mer bidrag till alla Islamic center.
  Det höll cirka ett år, sedan föll Östermalm av alla ställen, Östermalmsgallerian ägdes helt plötsligt av araber. Där det röktes vattenpipa och serverades halalslaktade får ,mest som Shish kebab med ris.
  Jizya infördes för hela innerstaden, med orden det kostar att inte vara omskuren.
  Våra svenska politiker införde frivilligt slöjtvång, samt speciella tunnelbanevagnar där bönemöten kunde ske.
  Svenskar som inte följde reglerna förföljdes, dels av araberna, men även av polisen, kampanjen “Skjut inte min kompis”.
  Ersattes med, “Snuffa en Safin(Svenne)”, storstad efter storstad föll, det kokta fläsket vart förbjudet och ersattes med allt som var Halal.
  Haram var det som hörde till den svenska kulturen. Föll då hela landet?
  Nej in liten by, som varit förutseende, behöll sin självständighet, den lokala skrothandlarens son grävde resolut av vägarna in till byn.
  Samt ställde skrotbilar som barrikader på alla infarter.
  Den gamle mannen som planerat allt, satt tyst nere vid sjön, och ritade kartor i sanden,en whiskyflaska i den andra handen.
  Han pekade på träden, och ritade ett pålverk riktat mot stranden.
  Jorå Emeralda vet redan hur det slutar.
  Asterix o Obelix väntar in det ofrånkomliga.

  Liked by 2 people

   • som i Malmö. En spaning är att galleriornas tid är över, det går inte att hindra dessa människor från att ta över precis alla publika ställen som har minsta attraktionskraft för dem, badplatser, vägar, torg, och köpcenter och biografer och tunnelbanor och tåg. Vi kanske får tillbaks slaktaren och bagaren? Inte utan apartheid.

    Liked by 2 people

    • Det som väl blir resultatet är ju en ytterligare amerikanisering, som Svågertorp i Malmö, med stora specialbutiker som
     folk tar bilen till, men ingenstans att “hänga” för gäng.

     Lustigt, det brukar ju vara kvinnor som gillar att shoppa, nu tar de död på det nöjet också.

     Liked by 1 person

     • Läste här om dagen att en fjortonårig vit flicka i Michigan (?) som åkte skateboard i en sådan strip mall blev misshandlad och knivskuren till döds för skojs skull av en neger.

      White flight tager ingen ända förrän vi sätter stopp.

      Liked by 2 people

    • Lösningen är kanske medlemsklubbar med för vissa omöjliga antagningskrav, shoppingklubbar, badhusklubbar (som jag glömde ovan har tagits över, ingen
     vettig person går på badhus i Malmötrakten) osv. Kraven kan vara att man skall kunna 5ans multiplikationstabell.

     Liked by 3 people

  • Galet bra, jag ser en bok jag skulle köpa framför mig. Jag har själv en liknande bok skriven i huvudet fast lite mer åt Legends of the Fall-hållet.

   Liked by 1 person

   • Tackar, jag håller på med en deckare i detta nu, cirka 8 kapitel är färdiga.
    Handlingen utspelar sig i Ludvika med omnejd. ABB är mittpunkten där en viss lätt alkoholiserad servicetekniker blir indragen i mordhistoria.
    Mot slutet av boken, så framgår det att Faradol 600 (transformatorolja) är boven i dramat.
    I verkligheten så löser den upp kläder och gummi, går man in med skor där det spillts på golvet så är det bara att kasta dojjorna.
    Ska publicera ett kapitel som test på min wordpress sida.
    Skulle bli mycket tacksam för feedback.
    Mvh G

    Liked by 1 person

 6. Under Pitterpatterputte:

  Det är en liten paradox. För att motarbeta PK borde man acceptera PIK. Men PIK är så otrevligt, så man skapar sig ett nytt PK i stället. Man omger sig med ja-sägare och lär sig inget nytt.

  Liked by 1 person

 7. Under Bitterbitte:

  “påståendena om att SD är fascister, nazister […] att utmåla SD som högerextremister?”

  Du har alltså accepterat lögnerna om att fascism och nazism inte är vänsterextremism, att de inte är socialistiska varianter likaväl som kommunism, anarkism och syndikalism är det?

  Ändå utvecklades fascismen i Italien i ett etablerat och globalt erkänt socialistparti. Mussolini ansågs under det tidiga trettiotalet vara en större och viktigare socialistledare än Stalin, men det var Stalin han jämfördes med.

  Ändå utvecklades national-socialismen i Tyskland i ett etablerat och globalt erkänt marxistiskt socialist- och arbetareparti. Av punkterna på NSDAP:s program är minst tre fjärdedelar uppenbart socialistiska.

  Liked by 2 people

 8. Under Jyllandsposten:

  När, föreställer man sig, var Sverige ett stabilt folkhem? Om vi med folkhem avser SAP:s ambitioner, så har ju det partiet använt 100 år vid makten åt att destabilisera Sverige.

  Liked by 1 person

 9. Partiledarinnan erkänner sig skyldig men verkar inte tycka att hon gjort något fel, som att be om förlåtelse utan att mena det.
  Det är en pendang till en annan partiledarinna som inte “höll med” om vetenskapliga resultat.

  Like

 10. MÅSTE man inte vara speciell för att lyckas globalt?
  (och lite om nätdejting….)

  Ett par av mina vänner – som ”alla” idag – är ute på
  dejtingsajter. Med samma ”profil”, men nu MED foto
  finns det massor av hugade. Utseendet spelar roll….

  Men inte hur mycket som helst. Som bilden av Sverige,
  den så omhuldade. Har vi inget att komma med i form av
  ett framgångsrikt land, tror jag inte att vi kan hävda oss
  i den internationella ”dejtingen”.

  Det räcker inte med en datagenererad nuna och en
  pimpad profil!

  Liked by 1 person

  • Hm en viss erfarenhet av nätdejting plus 2800 besökare utan bild. Text som förför funkar, låt betraktaren måla upp sina egen bild av det tilltänkta.
   Dock så MR-Midget konkurrerade ut precis alla på mötesplatsen.
   Som pilot och dykinstruktör samt bergsbestigare, så sopade han banan med alla konkurrenter.
   Trots sina korta ben, det tredje benet var dock extra långt om man fick tro MR Midget.
   Aruba, dykning och stranden, med målande ord, han var en charmör i en egen klass.
   K2 på den branta sidan, där hängde han i selar och slet.
   Många svenska kvinnor är rena lycksökare som bäst.
   TV, dokusåpor och ett lögnaktigt land, har pajat dom flesta.
   MR Midgets skapare drar en whiskey till och ler.

   Like

 11. Jag ska erkänna en sak.
  Ni har gett mig massor. jag hade gett upp lite, funderade på kreativa sätt att skita i allt.
  Min Anna är helt underbar, har goda vänner, men kände mig totalt utanför och misslyckad.
  Jag kände mig tämligen usel o värdelös, och danske man o Fredrik samt A, ni gav när det behövdes.
  Jag känner mig lite mer ok samt kanske duger lite.
  TACK..

  Liked by 1 person

 12. Fredrik, vågar du resa lite?
  Vi snackar mat o sällskap, jag lovar att spela klassiskt hela kvällen A o jag kan köra hårdrock i tältet när. ni sover.
  Danske mand är du på? Kan rigga en pilbågstavla för dig att målskjuta på.
  Educare e välkommen med, samt resten av gänget.

  Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.