På spaning efter den tid som flytt

Jag kom att tänka på denna utmärka lilla bok1 via tankar på ett konstprojekt som kanske kunde få statligt eller kommunalt understöd, vilken tanke fick mig att känna mig som en första klassens bedragare. Jag tänkte på den där galleristen som Bitte Assarmo talade om, som hade varit beredd att ställa ut Lars Vilks och Dan Park.

Dan Park följer jag på GAB och han postar där sin konst, antager jag, som har formen av memer. Det är mycket enkelt, en tankeställande lite sanning uttryckt på ett uppseendeväckande, välformat och oväntat sätt. En mem är en happening är ett konstverk, för vänstern har ju gjort det så.

Konstverk av Dan Park

Även om jag tycker att det är kul med memer och tittar på memer på Zeducation varje söndag så inbillar jag mig att räckvidden och slagkraften hos memer är tämligen begränsad, och att samma sak presenterat som ett konstverk har större möjligheter att göra åtskillnad. Konstverk har större konstans, är del av ett långsammare flöde. Därför tanken att ställa ut några politiskt indrypta skapelser hos den här galleristen. Vad kan vara mer provokant? Vad är pop art annat än memer?

Konstverk av Roy Lichtenstein

Men är det bedrägeri att ansöka om bidrag för sådant? Den frågan ledde mig in på Marcel Proust, som använde 7000 sidor av mestadels hel- och halvstyckesmeningar för att behandla denna fråga, en fråga som också förefaller ha sysselsatt en betydligt mindre tänkare som Patrik Engellau, eller om han kanske snarare har smitit undan den.

Om vi betraktar ett socialt sammanhang vid en viss tidpunkt och sedan lämnar den för att återvända en generation senare, så heter det nog likadant och har samma pretentioner, men det är andra personer och det som en gång ansågs vara uselt och underlägset har nu blivit comme-il-faut. Så måste det vara med bidragen till konst och många andra ting. När man övervägde deras införande och när de infördes, så fanns redan ett socialt sammanhang med konstnärer som hederligt och hårt förtjänade sitt uppehälle på sin konstnärliga gärning likaväl som en marknad av köpare som valde det som de själva tyckte om. När dessa konstnärer begåvades med bidrag skedde inte så mycket. De var samma personer med samma gamla vanor. De hade en viss uppfattning om vad konst var och måste vara, som de hade bildat sig under tiden före bidragens införande. Men långt senare, till exempel nu, när man närmar sig detta fält som redan helt har genomsyrats av bidragens förödande verkan, så finns inga sådana konstnärer kvar. De som nu verkar är alla bidragstagare från första början. Om jag är en bedragare är de det också. Själva ordet ”bedragare” är hämtat från en annan tid, ett annat sammanhang.

Mem av René Magritte — konsthistoriens första?

Det är fåfängt att spana efter den tid som har flytt, det är fåfängt att komma dragande med hänvisningar till plikt och yrkesheder och skyldigheter som hör hemma i en annan tidsepok och ett annat samhällssystem i ett annat land med ett annat folk. Sådant visar i stället bara att man inte alls är kapabel att resonera om dynamiska system. Och självklart fungerar detta resonemang precis lika bra åt andra hållet: bara den som helt saknar förmågan att hederligt resonera om dynamiska system, system som drivs av skillnader och differenser, den som inte förstår ränta-på-ränta-effekten eller exponentialfunktionen, kan ju ens en gång bli socialist. Det var detta Bill Whittle menade när han observerade att alla datorspel bygger på denna effekt, denna funktion, nämligen på att använda kapital (verktyg, vapen, resurser) för att tjäna pengar och pengar för att köpa kapital (verktyg, vapen, resurser).

Illusionen var densamma då, i socialistens ungdom, att det hederliga samhället skulle bestå trots att dess mekanismer avskaffades, som den är nu, i hans ålderdom, att det hederliga samhället skulle återvända utan att man återinför dess mekanismer. Inget tjyvsamhälle skulle uppstå trots att man införde tjyvmoral, och tjyvsamhället borde kunna avskaffas utan att tjyvmoralen måste gå samma väg.

Inte för att jag behöver vare sig bidrag eller köpare. Jag kan ju ställa ut och ställa till rabalder (eller en fis i stolt stillhet släppt i rymden) i alla fall. Men tankeexperimentet har, åtminstone för mig, ytterligare klargjort hur Det goda samhället fallerar. Gubbarna spanar efter en tid som har flytt, men är inte så viga i tanken att de som Marcel Proust klart kan se att den tiden inte längre står att finna i tiden och att detta beror på just precis de mekanismer i tiden som man på den tiden var allra mest förtjust i.


1. Att läsa På spaning efter den tid som flytt var en av de sysselsättningar jag hängav mig åt efter mina studier i stället för att söka ett jobb, eftersom skatterna var så odrägligt höga.

87 thoughts on “På spaning efter den tid som flytt

 1. Lars Axelsson illustrerar poängen på ett närmast parodiskt pedantiskt sätt, här min kommentar:

  Måhända har du läst fel artikel på Det goda samhället? Om du läser dagens krönika av Patrik Engellau lite noga, så finner du där en passus som säger att orsaken till att svenskt rättsväsen inte använder sig av hårdare tag, annat än mot svenska skattefifflare, inte är att resurserna och viljan primärt saknas (de saknas förstås ändå, eftersom de inte behövs), utan att det rådande rättsparadigmet inte tillåter det att ingripa effektivt.

  Vill vi återinföra det civiliserade samhället i Sverige måste vi återinföra det civiliserade samhället i Sverige. Sossesverige kan aldrig återskapa det som det har använt all sin möda under närmare hundra år åt att utrota.

  Liked by 5 people

  • Ja det var verkligen komiskt, lite chockerande att personen fortfarande jobbar och inte är pensionär, “spotta i nävarna minsann”. Ja men alla Bittes och Patriks det är ju det de tror, att staten skall spotta i nävarna, de förnekar glatt att staten vill ha det precis så här, och, tihi, vilka hårdföra svenskar skall åka till Östermalm för att försvara överklassen? Giv mig styrka, de går runt och inbillar sig att det finns ett svenskt “vi”, de vägrar att tro sina egna ögon, SAP har lyckats, vi är atomiserade. Vi har rätt, det gäller att gå samman, men knappast för att försvara Östermalm och Strandvägen, där de skyldiga bor och äntligen får smaka sin egen medicin. Låt VDar och kärringar med knähund försvara sig själva när de går hem efter att ha röstat M, C eller L, eller kanske Mp eller S.

   Liked by 3 people

 2. Inte mindre än två exempel gives på att det inte i Sverige inte ens i offentliga meddelanden anses vara nödvändigt att skriva korrekt svenska. Den svenska gymnasisten är död. Varför tog baby boomers död på honom? Vad hade han gjort för ont? Varför tilläts inte vi i generation X och senare att åtnjuta den utmärkta skola som baby boomers är så stolta och glada över?

  Under Stalinfarfar:

  Den lilla sloganen “sluta skjut” är förstås inte svenska, utan på sin höjd SFI. Efter imperativ följer infinitiv. På svenska hade det hetat:

  Sluta skjuta!

  Under Bitterfittan:

  Men den som skrev den där skylten kan ju inte svenska. Det heter: Vi måste hålla helt stängt med t på slutet. Det är ett adverb.

  Like

  • Alternativ tolkning, så kanske det lilla ordet – den – , med referens till butiken, missats? (- Vi måste hålla butiken (den) stängd).

   Dessutom: (bara för att….? Vaddå? Bara för att….Retas? Nej, bara för att….det är roligt!…):

   Fredrik Östmans mening: “Inte mindre än två exempel gives på att det inte i Sverige inte ens i offentliga meddelanden anses vara nödvändigt att skriva korrekt svenska.”,

   Den meningen skulle jag själv tycka lät bättre som följande:

   “Inte mindre än två exempel gives på att inte ens svenska offentliga meddelanden anses vara nödvändiga att skriva på korrekt svenska.”

   (Jag hade högsta betyg i svenska språket märkligt nog, en gång i tiden för mycket länge sedan, men det betyder ju inte alls att min mening är det bättre meningen. Jag tyckte enbart att Fredrik Östmans mening blev lite för ….övertydlig ?)…)

   Like

   • Amerikanska och engelska fraser, och ord, vill ofta försöka att pressas in i det svenska språket, eftersom amerikanskan är så flitigt förekommande inom film och även reklam.

    Det heter ju inte Rea längre utan Sales….

    Ordföljd och meningar kan då kanske ibland bli lite märkliga på svenska, och svenska föredragshållare letar ibland efter ord på just svenska, när de märker att de talar lite för mycket på halvamerikanska….

    Kanske oundvikligen att det svenska språket utarmas, samt kan även inte sällan också medför lite förvridna meningar här och var.

    För några år sedan föreslogs det öppet att det offentliga språket i Sverige skulle övergå till engelska, såsom just offentligt språk, ( i det förhållandevis lilla språkområdet och det förhållandevis lilla landet Sverige)…

    Svenska språket kanske om några generationer då kanske alltmer övergår till att bli ett dialektalt språk?

    (Erik Hermelin, översättaren, var f.ö. en strävsam språkvårdare av det svenska språket. Han opponerade sig mot dåtidens moderniseringar kring olika stavningar och meningsbyggnader o.dyl. Mycket intressant person!)

    Liked by 1 person

    • Guttural, halvarabisk rotvälska. Där har vi skåningar ett försprång i skeendet, methinks. F ö är det väl nu ca femton år sedan som SAOL uppdaterades med ‘keff’ och ytterligare nåt främmande dravel.

     Like

    • En googlar nu teleskopskaft för fönsterputsning, vilket kräver en hel del research. Konsulterar flera svenska sajter, men om en listad produkt fångar intresset så är den ej sällan sold out.

     Like

     • “Sold out”, ja, liksom hela det svenska etablissemanget “såldes ut”, eller “såldes in”, på just allting amerikanskt, på den tiden det begav sig. De var nog alla, inklusive inte minst frireligiösa rörelser av olika slag, verkligen både bedårade av, samt frälsta på, just Amerika, The Great and The Beautiful”.

      Allt med Amerika, inklusive inte minst musik, film, teater, konst, men även då politik och ismer av olika slag, inte minst feminism, har kunnat bedåra och förföra alltsedan det andra världskrigets slut? Och då de flesta regeringar och politiker, och allting tillsammans med en enorm teknisk utveckling inom massmedier och inom kommunikationsindustri över huvud taget, av alla de slag.

      “We are all americans now”! (Även om vi inte alla varit “Born in the USA”, men att alltfler människor kanske önskar att de hade varit det? Hellre än att de alla hade varit “Born in (former) the USSR”).(Dagens Ryssland får man nog ändå beteckna som ett tillfrisknat nationellt tillstånd, i jämförelse med just det forna Sovjetunionens tillstånd.)

      Like

          • Som jag skrev….alla blir alltmer amerikaniserade, oundvikligen, och alltmer omärkligt?

           “Have a nice day”!
           “Ha en bra dag”!
           “Ha det bra”!

           De flesta, alla, amerikaner jag har mött har varit mycket trevliga människor. Flest kvinnor. Bl.a. en amerikanskt mycket engagerad och intensivt amerikansk mor till några av mina elever.

           De verbala sociala fraser av artighet som oftast flyter på automatiskt mellan okända människor i en allmän miljö, i engelsktalande länder, t ex – thank you very much, please, goodmorning, goodafternoon, I´m sorry, excuse me, Mr, Mrs, Miss,… vid tilltal, osv.

           ..Detta är intressanta kontraster till de mer tröga eller mer stela, eller de lite mer svenska och nordiska verbala standardiserade artighetsformerna mellan okända människor i en allmän miljö, (ex buss, affärer, teater, bibliotek, osv.), vilka då generellt sett ofta är lite mer avvaktande, eller mer strama, (samt lite mer allvarliga och inte med lättsamt verbalt standardiserat flyt).

           Like

          • Måste nog ändå korrigera lite..

           Många svenskar är blyga, och inte alla svenskar är oartiga bufflar, tvärtom. Det finns många mycket vänliga och veka svenskar, som för den sakens skulle inte alls behöver vara svaga människor, utan kan vara mycket fina människor.

           Svenskar är olika i olika sammanhang och det finns olika kategorier svenskar, liksom det naturligtvis finns olika kategorier inom alla olika folk.

           Den svenska folksjälen är förhållandevis en drömmande folksjäl, som ofta vill se bortom…och som också kanske ibland är mer filosofisk än vad man vanligtvis vill kännas vid, vill erkänna, eller vill tro kanske.

           Typ Dan Andersson.

           Samt även

           Like

          • Samt inte att förglömma Jan Johansson, pianisten.

           Märkligt och sorgligt, att både Dan Andersson och Jan Johansson, som både var känsliga svenska själar, och även då Fred Åkerström, m.fl. poeter, att de alla dog (dödades omkom?), i så pass tidiga åldrar,,.

           Jan Johansson behöver man nog som svensk kanske med jämna mellanrum lyssna till:

           Like

         • Ja det var en enorm kulturchock att komma hem efter att ha bott i Japan där alla är artiga och gör sitt bästa, jag kom i gräl med uppkäftiga butiksbiträden jag vet inte hur många gånger, det händer än idag men härnere där jag bor tycker jag faktiskt det blivit bättre, de lokala unga är helt ok, däremot inte på Burger King alltid med Malmö-folk.

          Like

 3. Under Stalinfarfar:

  “stat och polis [måste när det gäller brottsbekämpning välja mellan] Hobbes-doktrinen [och] Dan Eliasson-paradigmet”

  Men den, eller någon annan, kan också välja vilka handlingar som skall anses vara statligt brottsliga, och vilka som skall lämnas åt moralens verkningssätt. Är inte detta det avgörande?

  Är det inte så att Hobbes Leviathan har ändliga krafter, så att han om han gapar över mycket riskerar att mista hela stycket?

  Också under Stalinfarfar:

  Enligt din uppfattning om kollektiv bestraffning måste alla former av militärt försvar avskaffas.

  Liked by 1 person

 4. Jag tycker hur som helst att du skall prova, man blir väldigt nöjd när man gör något. Jag målade en del med barnen när de var små, de har viss talang, fantasi framförallt, jag har trots allt släktingar som målat tak i kyrkor. Jag var väldigt nöjd med min impressionistiska Blixten McQueen och stora Lego StarWars Imperiekrigare i olja.

  Jag tycker jag lade ännu en pusselbit till min förståelse igår, jag var och surfade på min nya lilla bräda och det gick jättebra, det går alltid bäst när jag är själv, så jag var nöjd och jag undrar, när är vänsterfolk nöjda och glada? Verkar de glada? Så jag har genom dig insett att vänstern är en dödsdrift men detta är för extremt för de flesta att ta till sig så vad är motsatsen, jo det är ju livsglädjen! Den vi började tala om igår. Detta förenar, uppfattar jag, oss på dessa sidor, men vad är livsglädjen, eller att bara vara stilla tillfreds när ingen ser, hos vänstern? Detta tror jag är de två stigarna i skogen som delar sig hos folk tidigt i livet, känner du livsglädje, eller inte? Klavan nämner pride och folk som visar upp att de piskar varandra (för sina egna barn) och vill få detta till livsglädje, att de är stolta över sin läggning, men det är ju en patologi, de försöker övertala sig själva om att detta har med sex att göra när det istället är missbrukarens patologiska beteende för att glömma sina sår. Detta ser vi överallt, ta Lööf och Federley, eller bara Lööf, vad driver henne att försvara pedofili? Varför gör media det? Är det livsglädje när Löfven poserar med ensamkommande alla vet begår vidriga brott? Nej det är hat, mot oss och mot livet.

  Så detta är ju vänsterns mål och egentliga syfte, att förstöra livsglädjen varhelst den uppträder, om det så är hos italienska smörsångare eller Angus Young. Så vänstern består av folk som förlorat förmågan att känna livsglädje och tittar vi efter så finns denna aspekt i precis allt de gör, och det är ju häpnadsväckande att de utsett just livets gas, själva förutsättningen för liv, till sin motståndare. Här växer det så det knakar och så är det på hela jorden nu.

  Så att vara vänster går emot livet, emot folks biologi och några få är medvetna om detta, vi är som korsriddare, den stora massan däremot är omedvetna om detta och har blivit lurade av tvärtomet, det är ju alltid precis tvärtom mot vad vänstern påstår, så jag känner många med livsglädje men de är rädda för politik, de vill bara vara ifred, och väljer minsta motståndets väg, men när vänstern kommer klampande in på deras område, film, sport, videospel, eller skräniga araber i fin-Stockholm, eller mängder med mord pga defund the police, ja då vaknar vissa.

  Så detta tror jag kan användas som lackmustest och vapen, är det någon som angriper livsglädjen, eller uppenbarligen inte känner den, ja då är denna person vänster. Det är deras bränsle och källa till hat (och är förstås uråldrigt och har inget med pk-ism att göra, det är bara vår tids manifestation av detta).

  Liked by 3 people

  • Jag skulle nog skippa LeMonde. Vet inte hur den tyska översättningen är, men Gunnel Vallqvists svenska är alldeles fantastisk. Om du nu inte orkar med att läsa originalet. Själv kan jag ingen franska.

   Like

 5. Under Patrik som jag börjat tycka är patetisk:

  Levitation vid 6 juli, 2021 kl. 08:24
  Din kommentar inväntar granskning.
  Själv känner jag ingen alls lust att skjuta och så var det med nästan alla som befann sig i Sverige förr, vi kallades svenskar.

  Idag är det annorlunda, eftersom folk som inte är svenskar befinner sig här, det verkar som denna detalj föll bort ovan. När jag var liten anmäldes ett par hundra våldtäkter, idag 9000, osv. Så det är ju rent trams att fiska efter Leviathan, hur ser han ut i Libanon, eller Brasilien, eller kanske Filippinerna? Har de ingen våldsam statsmakt i Sydafrika, eller vilket afrikanskt land som helst? Visst kan Leviathan kuva människor med denna bakgrund, det är så man gör i Iran och i Saudiarabien men det är ju trams att tro att det kan bli så här, och du vill ju heller inte ha det så, utan fantiserar om att lite hårdare straff skall hjälpa.

  De är här, det enda som kan få Sverige tryggt igen är att skicka ut folk, massutvisningar. Visst med nuvarande styre är det orealistiskt, men vänta bara tills de på allvar börjar röra sig i fin-Stockholm, då blir det nog liv i luckan. Din Leviathan är ju inte ens teoretiskt möjlig.

  Liked by 2 people

 6. Dagens Bitte.
  Bitte varmt välkommen till motståndsrörelsen.
  Vårt budskap är enkelt, trotsa den galna kontrollfixerade staten på ett legalt vis.
  Sluta handla allt i affären, köp begagnat på exempelvis loppis, en hel del kommer då vara skattefritt, då det är en legal bisyssla. Och ska den kontrolleras, så måste hydran anställa mer kontrollanter för att försöka fixa in en liten skatt till.
  Reko-ringar, närodlat och närproducerat kött likadant där, hydran svälts.
  Swish är en bra lösning kontanter än bättre, den renodlade bytesaffären helt ospårbar.
  Våga vägra ICA, våga vägra COOP. Visst det går inte fullt ut, men om tillräckligt många gör det så faller kontrollapparaten.
  Vid samtal så vägra använd bankid vänta hellre en stund och svälj irritationen, med tanken på att det belastar det vinstmaximerade systemet en del till.
  Vi för ett fredligt krig, rätten att vara fri, dom skattar oss till döds, dags att kliva av nu!

  Liked by 1 person

  • Jag håller på att skratta mig till döds, av den höga skatten som sätter skrattet i vrångstrupen. Försöker… hihihi hinna… skriva… detta… innan… vrånga… sidan… av… stru… pen… korkar… igen… av… marginal… effekt… strax… norr… pust… norr… om… carina… men… söder… om… hihihi hyoideum.

   Liked by 1 person

 7. Jag behöver er hjälp. Har några rätt starka tavlor, med ett klart elakt budskap mot vänsterdårarna.
  Hur fan publicerar jag dom på nätet ospårbart?
  Har testa dom på min omgivning som är allt från ytterst PK till tja höger om höger.
  O nästan alla flinar gott åt elakheten och budskapen.
  Som sagt, vill publicera, men kan inte kosta på mig hembesök av kling o klant.

  Like

  • Express VPN skall visst dölja din IP-adress men jag går inte i god för det. Skicka dem till Fredrik, han är nog den mest IT-kunnige av oss.

   Liked by 1 person

    • OK, du är pang på rödbetan. Det är nog bäst att behålla dem för sig själv.

     Jag avsåg snarare att arbeta inom systemets gränser, trycka på de neuralgiska punkter som de inte lätt kan förbjuda eller ännu, på grund av bristande fantasi, som de har mycket av, ännu inte har förbjudit. De är ju så självmotsägande att man bara behöver draga ut deras egen logik för att hamna i det absurda. Se vad som hände på DGS.

     Det skall vara som kvicksand, hur de än vrider sig, så skall de bara sjunka djupare, så skall de bara skapa och blotta nya angreppsytor.

     Expressionistisk konst är nog bra för din egen mentala hälsa, men vad skulle det båta att publicera den och ExPoNera sig?

     Liked by 1 person

     • jag tror att en eller ett par bilder, där det absurda beskrivs. Är ett kraftigare verktyg än massor av böcker och opinionsbildare som försöker väcka massorna.
      Det räcker med att en sarkastisk elak bild får fäste. Sedan är trovärdigheten sågad för alltid.
      Hade jag varit tvärsäker på att mina elaka politiska motiv gett den effekten garanterat.
      Så hade dom varit ute för länge sedan.
      Men kan inte riskera min gummas arbete på en chansning. Mitt skiter jag i. sparka mig så hittar jag nytt.
      Jag lovar den tavlan med Löven o Merkel glömmer man inte i första taget.

      Like

   • Jari inte en!
    Flera i olika stilar, Reinfeldt framför EU huset iförd blå Moderat clownuniform, styrd av ett onkel Sam skelett via ett upp o nervänt kors med trådar i mot en fantastisk himmel.
    En annan är Löven på ena sidan, talandes från ett podium, på skallen så sitter det en Löven/Blooberfish (dom finns på nätet med likheten).
    Alla skenheliga i publiken med snea glorior på skallen, en Afghan som ger fellatio, åt landsfadern,medans fisken tänker Afghani Boy so Good.
    Landsfadern mumlandes Blä, Ähum käbbel i den andra pratbubblan, samt hållandes en regnbågsflagga.
    Till det Merkel i Burka på andra halvan i en sjö av blod. med Brottsskylten Mutti i guld runt halsen.
    Texten över Wir schaffen das, samt jetzt in schweden. som rubrikrader.
    Jåro, det räcker nog till ett åtal bara att visa dom. har ett par till i säcken.

    Liked by 1 person

    • Känns som att jag sett denna konsten X antal gånger redan. Minns inte om det var från en dokumentär eller från någon av mina sanndrömmar. honk honk

     Liked by 1 person

 8. Under gästskribent Lars Axelsson, på DGS.

  educaremm den 6 juli, 2021 kl. 09:30 Svara

  Din kommentar inväntar granskning.

  Hur svårt, eller hur lätt, är det egentligen att kunna uppvigla till ett barnsligt, pojkaktigt, ungdomligt, tävlingsinriktat och även då, krigiskt, mobb-beteende?

  Det är nog inte så svårt alls?

  Det behövs förmodligen bara standardformulering 1 A, som innehåller de välkända begreppen Goda och Onda?

  – ”Det är Vi som är de Goda och det är De andra som är de Onda”.

  Detta är en grundläggande propaganda som kanske behöver propageras i mer än en generation för att därmed kunna bli riktigt väl genomtänkt?

  Om det alltså inte enbart gäller en fotbollsmatch som skall vinnas och som därför behöver en propagandistisk hejarklacksramsa som heter duga, men som då ändå oftast då rör sig kring samma grundtema?

  Dvs.; ”- Vi skall vinna och de andra skall förlora!”

  Detta fundamentala utgångsperspektiv, (för alla inblandade parter, överallt och alltid, dvs., – ”Det är Vi som är de bra och de Andra som är de dåliga”), det medför på ett naturligt sätt att vips så har alla och envar allting fullkomligt, totalt, komplett och helt och hållet klart för sig själva och de sina, tillsammans då med ett överallt och i alla tider förekommande konsekvenstänkande som även detta då är standardmässigt 1 A formulerat, och kan lyda ungefär enligt följande:

  – ”Det är naturligtvis (endast) Vi och inte de Andra, som har rätt och som även har rättigheter, samt som också är de enda innehavarna av Det Korrekta. Även Gud Själv Är självklart på vår sida och Är också då representant för det riktiga och det rätta. Vinner inte vi Goda, mot de Andra Onda, så tyckte förmodligen Gud Själv att vi inte skulle vinna. Men vinner vi så tyckte Gud naturligtvis att vi var värda att vinna. Så det så!”.

  Like

  • educaremm den 6 juli, 2021 kl. 13:55 Svara

   Din kommentar inväntar granskning.

   Sverige och övriga Norden, samt hela västeuoropa, är i princip redan USA, så ibland kan man undra vad det är som människor (som inte sällan då samtidigt är uttalat hatiska inför, samt uttalar förakt för, irritation över ”korkade, sovande, inkrökta, omedvetna och fördummade svenskar”), menar sig vilja kämpa för?

   Sverige är ju redan (som) USA.

   Punkt.

   ATT det verkar finnas desperata, ilskna, hatiska, frustrerade, galna, tokiga, drogade, försupna och irrande svenskar, som förtvivlat vill försöka ruska liv i försvarsviljor av olika slag, de vill absolut inte varken se eller inse det faktum att svenskar är just numera mer amerikaner än svenskar, samt att även många invandrade människor också själva helst och framför allt gärna också vill vara just amerikaner, mer än tråkiga, neutrala, fåniga, tråkiga, intoleranta eller korrekta, svenskar?

   Alla vill vara amerikaner, och ljushyade svenskar, med blå ögon och blont hår, tror då inte sällan i sin enfaldighet, sin kortsynta och inbillningssjuka föreställning, att de själva är av en godare sorts amerikaner, än vad t ex då färgade amerikaner, skulle vara?

   Detta håller ju definitivt nu på att bortarbetas och nedarbetas, och de frustrerade s.k. vita människorna upplever att det är svarta människor som betyder någonting, och som har det egentliga människovärdet, enligt BLM, vilket gör de s.k. vita människorna än mer frustrerade, ilskna, rädda, hatiska och arga? Detta därför att de tror och inbillar sig själva att de kommer att bli massavlivade i en framtid, enbart för att de är just ljusa i hyn, blåögda och blonda.

   Denna galna hysteri behöver sansas till nivåer där alla accepterar sin egen amerikanism, före alla andra inbillningar om försvar av Sverige och svenskhet, som redan är endast suddiga minnen av en förgången tid, och eftersom det en amerikanism som är vad som förenar alla, vare sig de själva tror det eller ej.

   Hail Amerika?

   Ja, varför inte erkänna verkligheten?

   Like

 9. Vi ser ju publik konst, ja rent av vandrande konst, varje dag: söndriga jeans. Sicket statement… Och testament. Civilisationen drog sin kos med ett mem, på ett par håliga, om inte också håriga, ben.

  Like

 10. Är tatueringar den nya duken – galleriet?

  Var på en liten shoppingtur igår. Sommar och varmt och
  avklädda människor. Och, fler tatueringar än någonsin.
  Hudnära konst? Akupunktur?

  Liked by 1 person

 11. Lustigt att tatueringar väcker sådana starka känslor än idag.
  jag hann bli över 40 innan jag vågade gadda mig, och trivs med mina halvfärdiga gaddningar.
  Ragg faktorn på krogen dök med säkert 50 procent med tatueringarna, men det sket jag i.
  Mina är en historia, min historia. Och blir den färdig så kommer man kunna läsa mitt liv genom bilderna.
  jag fick iden från filmen Eastern promises. Där storyn handlar om ryska maffian, och ens tatueringar speglar en liv, samt är ens ID i den världen.
  Jag har österländska motiv på min hjärtsida, fornnordiska på den högra.
  Den vänstra är det filosofiska, och min strävan efter balans och harmoni.
  På den högra så hyllas det vildsinta och kriget, alla naturfolk har nära till det och jag ser vikingarna som ett naturfolk.
  Blir jag någonsin klar så ska en samuraj möta en viking på mitt bröst med svärd.
  Vem som vinner är inte klart ännu.
  Borde jag döma alla som går i nördiga kläder och inte oskadliggöra en torped utan vapen?
  Hm Intelligenstest ;)
  Nix vi har olika öden och livsresor, ni brottas med ert, jag med mitt, vem är jag att döma?
  Ps ska skaffa stjärnor på knän och armbågar, det betyder något. kanske går det att googla fram:)

  Like

    • Helt säkert inte, och inga stålfinnar eller ens hål i något öra. Äckligt alltihopa. Och Apple fick jag nog av 1984 efter att ha suttit oförstående i 1/2 timme framför en Macintosh utan att kunna sätta på den. Man måste ploppa in operativsystemet på en floppy, vem kommer på en så idiotisk idé!?

     Innan dess var ju 6502-assembler för Apple II något kul och riktigt, men det var mitt sista Apple Crapple. (Så när som på en iPod med bildskärm som jag vann på Siemens när jag förhånade ett “innovationsmöte” och vann, eftersom de inte fattade att jag bara tramsade. “Digitaliseringen” som Bitterbitte så träffande kallar det.)

     Men ungarna är devota, har iWatch och iHit och iDit och iAllt och en utställning med alla utrangerade skrotprylar.

     Liked by 1 person

  • Ta en tur med Vingresor eller motsvarande, där kan man se hur snyggt det är med tatuerade hängtuttar. Är man biker eller liknande som Göran är det en sak, men alla dessa andra, wow, alla vill vara annorlunda på precis samma sätt. Som vanligt är svenskar löjligast. Jag stod bredvid en kille på en toalett i Spanien med en stor tatuering på benet så det skulle se ut som om muskelfibrerna var frilagda, på samma ställe har jag ett gigantisk är just för att mina muskler är frilagda och skinnet bortskuret. Jag pekade som Mr Bean men han uppskattade det inte.

   Liked by 1 person

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.