BILL WHITTLE: Let’s Get Small

Här famlar sig tre smarta konservativa herrar spontant och intuitivt framåt mot den konfederalism som vi har formulerat som absolut nödvändighet för den allomfattande totalitarismens avskaffande. Klippet är 16 minuter långt.

Gullivers situation motsvarar exakt min situation på jobbet — ytterligare ett exempel på att inget är nytt på jorden; Jonathan Swift var i min situation

Detta synbarligen tafatta famlande är ju det som amerikanare är så bra på och vi i Europa så dåliga: Att hitta rätt lösning på problem utan att taga omvägen över en grundlig intellektuell analys. Detta är det som kännetecknar Silicon Valley och särskiljer det från européiska chipstillverkare. Intel hade länge två utvecklingscentra för sina Pentiumprocessorer, ett spontant famlande i Silicon Valley och ett akademiskt systematiskt i Seattle. I resten av världen kan bara det andra existera. Det var också detta sätt som de använde för att ersätta telekommunikation — européisk teknologi — med datakommunikation — amerikansk. Det kommer att ske med biltillverkningen också i samband med att bilarna görs självkörande. Apple, Google och Tesla kommer att sopa mattan med BMW, VW, Daimler och Audi. Vi saknar på grund av den allmänna vänstervridningen metoder för att hantera denna högre komplexitet.

Denna metodik kräver ett slags outtalad och därför ännu hårdare disciplin som tillåter en att hålla sig till regler som inte har uttalats, men som ändå är gemensamma. Alla som har arbetat med amerikanare vet vad jag famlar efter. Iband säger vi att amerikanare strävar och arbetar hårt, men det är nog mest en rationalisering från vår sida. Vi kan kalla denna hårda självdisciplin ”om bara” eller vi kan kalla den godartad kalvinistisk kristen kultur. Jungianska arketyper på vår sida av den politiska kampen. Har USA varit beviset för att ”om bara” faktiskt kan fungera, åtminstone ett tag? Är det en slump att de meckartyper som tillämpar denna metod här i Europa — vi har ju några här i gruppen — nästan alltid också är jänkarfans?

Något annat som omnämns i videon och som jag länge själv var övertygad om, men som jag senast i samband med de senaste två årens händelser helt har slagit ur hågen är föreställningen att de engelskspråkiga folken har något slags magisk egenskap eller kultur som skyddar dem från totalitarism, tyranni och socialism. I stället visar sig, framför allt i Australien och Storbritannien, men även USA med valfusket, demenspatienten i Vita huset och den militanta rasismen, att samma fenomen lika väl kan leda till hårdare totalitarism, tyranni och socialism. Denna desillusionering har förstärkts när jag har läst boken Den nakna kommunisten, som påvisar hur genomsocialistiskt USA ändå så ofta har varit. Det antikommunistiska USA under Kalla kriget som vi är vana att så beundra var bara ett avvikande kvartssekel mellan 1955 och 1990. Är det så att ”om bara” fungerar bättre i USA, men även där ändå är och måste förbli ett minoritetsfenomen, en diskrepans, en avvikelse?

70 thoughts on “BILL WHITTLE: Let’s Get Small

 1. Under Bitte Assarmo:

  Ja, på allmaktsfantasier är totalitarismen byggd. Ta en paus, ta ett steg tillbaka och fråga dig om du verkligen vågar leva i en centralstyrd total polisstat!

  Like

 2. Dagens Putte,Nu nosar du på sanningen.
  Det som behövs är och nu riskerar jag att inte publiceras.
  200 eller några till hårdföra människor som dedikerat sliter makten ur händerna, på dom styrande.
  Som sedan skapar en tillfällig övergångsregering, där man rensar ut varenda korrupt jävel som bestämt sig för att berika sig.
  Den gruppen, ska ha en relativt låg men ändå skaplig ersättning, Säg 35-50 tkr i månaden per individ. Mer behövs inte då det ligger inom medianlönen.
  Nästa steg är att beslagta tillgångar från dom som plundrat Sverige och dess medborgare.
  Exempelvis parasiterna som pendlar till Bryssel, för att bedriva aktivism.
  Denna grupp får sedan, jaga igenom varje myndighet, med varningsorden,”ett enda aktivist jobb”, och du får sparken.
  Skatteverket, får även uppdraget, att granska varenda litet cafe o gatukök, i jakten på penningtvättar, bilverkstäder och pizzerior med.
  Upptäcks brott så beslagtas hela verksamheten, då det är en stöld mot folket.
  Där har du starten på att normalisera landet.

  Liked by 2 people

  • Sen nästa cykel av totalitarism och centraliserad egennytta, förmodligen. En obotlig konflikt eller dragkamp: individuella friheter (skippa rättigheter?) visavi kollektivism, grupptryck, socialisering, konformitet, konsensus, tradition (!), lag… Är denna dragkamp eller balans det överordnade behovet, eller kommer det ganska långt ner på listan? Ett lyxproblem eller en existentiell knut?

   Liked by 1 person

 3. Det du formulerar idag Fredrik ligger mycket nära hur jag tänker, även om jag inte kan formulera det exakt på ditt vis, och är en av anledningarna till att jag inte har nån respekt för en titel i sig, utan att det är inställningen på individen som gäller. Och samtidigt så är detta en av anledningarna till att många svenska produkter egentligen inte riktigt nått fram, de har inte varit utpovade med rätt inställning, utan på ett mer fyrkantigt vis. Det är därför jag tjatar om att följa skillnad, strunt i invecklade teorier, följ skillnad i utfallet. Det finns alltid nåt att gå på.
  En annan grej är att för mycket teorier genererar ofta “det går inte”, men när man går rakt på skillnad, och GÖR så visar det sig att det trotts allt går..
  Grejen är att teorin är nedströms att GÖRA. Medan många inbillar sig att det är tvärtom.
  Detta är mycket viktiga saker. Och “brunnen” fyller hela tiden på förutspåelsen att saker INTE går. Det är en katastrof.

  Liked by 2 people

  • Ja, och min erfarenhet är densamma från den andra sidan. Avfärdandet av tänkandet och planerandet har ofta även det som syfte att göra saker fyrkantiga och värdelösa. Det är mentaliteten som räknas.

   Liked by 1 person

  • Jag tänkte beskriva mitt arbete som har många av aspekterna Fredrik nämner, motsatsen till “den amerikanska metoden” och ju närmare EU man kommer, ju fler tyskar och fransmän som blir inblandade, ju värre blir det. För Europa så är ligger ju något värre än 1984 eller BNW i korten om EU inte kullkastas, nu var det länge sedan jag läste dessa böcker men ta komponenten som vi nu har både i USA och Europa med en etnisk underklass som aldrig kan spela samma spel och vinna och därför är har en evig källa till hat och aggression mot de dugliga: tänk om Stalin haft svarta eller muslimer mot kulakerna! Så det är som 1984 fast med statsfinasierade orcher som håller oss på mattan med våld. Hitler brunskjortor i ny tappning.

   Liked by 4 people

 4. Sedan jag satt i Singapore och skrev “de vill ha det så här” under varenda kommentar en dag på DGS för var det 3 år sedan, så är det ju en slående insikt att så många har samma grundantagande på så många områden. Östman har hjälpt mig att se flera, som till exempel totalitarismen. Det är ju för att vi frilade dessa mönster, dessa rötter, som vi blev censurerade, har man det inte klart för sig så är det nog plågsamt att upptäcka att ens rötter inte är vad man trodde, bättre att inte se dem. Jag tror därför att det vi ägnar oss åt är just det som måste till för att ta kål på vänstern, folk måste se rötterna av sitt tänkande, att det blir svårt har ju vårt arbete med DGS visat. Under Omar:

  Den rätttrogne vid 4 juli, 2021 kl. 09:02
  Din kommentar inväntar granskning.
  Vissa, likt Omar, har inte dragit slutsatsen än att det inte finns några globalt gällande sanningar, eller rättvisa. Såtillvida är Omar verkligen svensk för detta tankefel kännetecknar svenskar mer än andra. Det bor således en liten totalitarist i varje svensk, för om bara man får alla att tänka som Omar, eller Patrik, eller Bitte, så löser sig allt, som det ju fungerade i Sverige förr, då SAP gjorde bra saker för folket.

  Ser vi på ryssar eller italienare eller colombianer så är det annorlunda, de inser nämligen att olika intressen finns och att politiken är ett sätt att roffa åt sig, och oskadliggöra sina politiska motståndare. Politik blir därmed en kamp mellan olika intressen. Jag tror inte DGS accepterar denna premiss och där har vi roten till det onda, för de som styrt och fört oss hit är ju också besjälade av denna förvillelse om universalism, de gör rätt!, och får därmed en ursäkt att skönmåla lite och sko sig, att ”runda hörnen”. Det är än värre, eftersom DGS tror att det finns en universell sanning som är rätt för alla, så tror man att man kan övertyga de som styr och de som stöder dem om den rätta läran och vägen.

  Det är så barnsligt och jag är evigt tacksam att jag hade modet att lämna Sverige för egen maskin i unga år så att jag inte blev svensk, för det har alla mina gamla vänner blivit, pk, eller tysta kuvade, vi som skrek från bilen ”heja svensken” när han slogs med en invandrare utanför Burger King för 35år sedan.

  Liked by 2 people

  • Jag inser att jag ser mitt argument som så självklart applicerbart på det de skriver att jag inte exemplifierar från texten, men skit samma, de censurerar ändå.

   Jag ser våra konversationer som de mellan fysiker i början på 1900-talet, världen stöptes om men bara några få visste.

   Liked by 2 people

  • “Jag tror därför att det vi ägnar oss åt är just det som måste till för att ta kål på vänstern, folk måste se rötterna av sitt tänkande, att det blir svårt har ju vårt arbete med DGS visat.”

   Jag tror att “se rötterna av sitt tänkande” är en obetydlig raritet i politiska sammanhang. Eller överhuvudtaget. En introvert och ensam övning och prövning. Möjligen kan man hänvisa till Marx, Engels, Lenin eller Mao, men hur mycket till rötterna de gick, vet jag ej. Dock urkunder av falska förkunnare med gudomliga pretentioner, för agitatorer och demagoger likt råttfångaren i Hameln vilseleda massorna med. Massorna är mer obetänksamma, känslostyrda och oartikulerade, upptagna av ‘här och nu’, eller hur. Utan kristendomen är de lättare byten för kvasireligiösa dunster, agendor, ämnade att hålla populasen på mattan och skinna dem: klimatagenda, p(l)andemi, köttskam, översköljda av anklagelser om rasism osv. Psykologisk terror som får dödliga konsekvenser.

   Liked by 3 people

   • Ja tänker lite annorlunda, inte så specifikt på kända socialisters tankar utan på det som ligger under, som jag tror de flesta har en djupt begraven förståelse för, det är som att de inbillar sig att deras träd har samma rot som vårt, men om de inser att det var en rot som kom från den enorma eken bredvid, inte deras skabbiga gran i räta linjer, så kan de vakna.

    Vi blir ju censurerade, det är ju för att vi är och pillar i något som stör något alldeles oerhört. De släpper igenom rak rasism, eller uppmaning till revolt, eller fult språk, men inte oss. Jag tar det till intäkt för att vi är och rotar i deras falska världsbild och medvetande. Om de inte känt sig hotade, varför censurera?

    Jag har en relaterad kommentar nedan om Star Wars.

    Liked by 3 people

 5. Under Sörman:

  Vad är då planen för DGS? vid 4 juli, 2021 kl. 09:46
  Din kommentar inväntar granskning.
  Det hade då varit intressant att få höra vad målet med DGS är för oss som varit trogna följare men inte längre är önskade. Det enda som skrivits ner som plan är ju censurreglerna och lustigt nog appliceras ju visdomen ovan på dessa för man följer ju dem inte, utan Bitte uttryckte det bäst: det vissa skriver ”passar inte”. Jag tror nyckeln till lösningen ligger just här.

  Liked by 2 people

 6. Under Patrik:

  Bättre än Macahans vid 4 juli, 2021 kl. 09:57
  Din kommentar inväntar granskning.
  Fler goda nyheter, igår Strandvägen, innan det klockor på Östermalm och nu båten. Inte förrän allt detta för de fina Stockholmarna summerar till att rösta SD eller AfS så vänder det men där är vi uppenbarligen inte. Hela syftet med DGS är att få favoritsjuklöverpartiet att ändra sig så att man slipper rösta på SD. Så det krävs mer än att buskörning och båtstölder drabbar överklassen, kanske krävs det exakt det som fick den svenska underklassen att rösta SD, att barnen blir hotade, nerslagna eller våldtagna?

  Vi som hatar Stockholmare väntar spänt, popcornen är framme

  Liked by 5 people

 7. Det enda trista är att förloppet går för segt.
  När muren revs gick det undan, befrielsen från socialdemokratin verkar dröja.
  Jag undrar hur Sverige sett ut utan denna sjuka rörelse.
  Minns min profetiska dröm för cirka trettio år sedan.
  Det var fest kräftskiva på B och W stormarknadernas stormarknad, alla sjöng o skålade vid långborden.
  Det började i ventilationen, ett skrammel, ur röret kom en gigantisk fet svävande grön Buddha,han hängde upp och ner.
  och spydde ut giftgas. Giftgasen påverkade alla som deltog. Jag han fly masslakten som följde.
  Lyckades hoppa ut genom fönstret på toaletten som låg vid parkeringen.
  Hela B och W sjönk ner och försvann, istället så kom det upp käcka radhus där det stod nya bilar med folk som såg hotfulla ut när jag gick genom kvarteren.
  Radhusen var blandade med små affärer och konstiga barer, allt var stiligt men mycket fientligt.
  Konstigt vad hjärnan kan drömma fram.
  Än mer konstigt att så mycket vart precis det jag drömde.
  Numer drömmer jag mest om krig och kaos, lever jag om trettio år så får vi se om det slår in med.
  Men vars e den feta buddhan?

  Liked by 1 person

  • ooo undrar om den hade tutan.

   Jag såg Bill Whittle och det hela är ju ganska hoppfullt, för samma trend som totalitaristerna använt för att övervaka oss och kontrollera information tillåter ju oss att kommunicera och jobba utanför storstäderna, och kina/fauci-viruset användes ju förnöjsamt av samma totalitarister, men folk har ju upptäckt att man lika gärna kan jobba hemma. Detta kan vara en vändpunkt för det lokala över det centrala. De pekar ju på att man inte längre behöver koncentrera folk i storstäderna då de stora fabrikerna är borta så flera faktorer pekar på det lokala som lösningen. Att jobba hemma betyder många saker, inte minst att börja prata med grannarna (att skaffa hund är en mycket bra katalysator för detta), och ett ökat lokalengagemang. Ta vår lokala vägförening, som tidigare styrdes av en person aktiv i lokalpolitiken, jag tror det är typiskt, samma parasiter styr/styrde lokala föreningar och nu har det kommit fram att han berikat sig på vägföreningens bekostnad (och så klart på kommunens), men när fler är hemma så kan de engagera sig så nu är han ute och andra styr (han kommer säkert undan dock). När jag flyttade hit var det första han skröt om att han friköpt mark från kommunen för 30kr/m2, de har inga hämningar.

   Så jag tror parasiter och andra vidriga typer har utnyttjat att redigt folk gått till rediga jobb, som att pedofiler styr scouterna osv, med mera lokalengagemang så kommer dessa att rökas ut, även sådana über-parasiter som Jan Emmanuel som nu börjar frukta vad som komma skall och talar i egen sak på GPs ledarsida för att M och S skall samarabeta. De har ALLA skott sig och är livrädda att det skall komma fram.

   Så dagens megatrender kanske iställer tjänar det lokala, fabriken med 3000 anställda kommer inte tillbaks, och på mitt jobb så måste de nästan böna och be för att få folk in på kontoret, utan flott huvudkontor, var skall de pråliga cheferna visa sina fjädrar, kanske fler inser att kejsaren inte har några kläder?

   Vi är alldeles avgjort på rätt spår, pionjärer i en ny tid. Jag kollar på hålspetsbrunn, nån som vet hur man gör?

   Like

 8. Här en annan aspekt vi talat om (som gubbarna och kärringarna på DGS helt enkelt inte kan förstå) nämligen secession från media och kultur. Varför se nya Star Wars? Det är bara plågsamt, varför se TV eller lyssna på svensk radio? Det behövs inte längre, man har tillgång till hela världens utbud och är det vänster: bara stäng av. Man kan använda express VPN (ej testat) så kan man se Netflix från vilken region som helst.

  Like

   • De talar i denna video om hur Star Wars-fans och gamers börjar revoltera mot vänstern, att man upptäcker genom att vänstern tvingar sig in i och förstör varje hörn att de är överallt, och gamers är många och de är smarta och de är oftast inte pk. Jag tror det har en djupare signifikans, för som det noteras i klippet, så är Star Wars vår mytologi, vi som får vår kristendom skadskjuten av vänstern, vi fann hjältens väg i Star Wars, eller Clint Eastwood och tror jag än mer signifikant, gamers GÖR hjältens väg, de lever i sina spel de centrala myterna, hjälten, ont och gott, samarbete och svek och inte minst, obönhörlig meritokrati, så det är som om hjältens väg och annat våra myter bygger på är begravt inom oss själva, och vi, som inte är vänster, vi drar ut dessa myter ur det vi ser, läser och gör. Jag har sett de nya Star Wars-filmerna och det var ansträngande just för att de är gjorda av onda vänstermänniskor, det är mycket svårt att finna hjältens väg i dem. Poängen, tror jag, är att det är en arketyp, som bara finns där, och när allt fler upptäcker, genom att denna väg, inte dolskt som förr, utan öppet, attackeras så är det som en väckelse för många av dessa unga.

    Liked by 1 person

  • Ja, varför? Jag har inte ens brytt mig om att skaffa TV-abonnemang, som man måste göra i den nya bostaden om man vill glana på dumburkens själadödande program. (Här finns inte ens ringklocka, vilket är ett annorlunda men tilltalande koncept.) Avvänjningen började för många år sedan med allt mindre och kortare exponeringar för SVT. Och de kommersiella kanalerna med deras propagandistiska, antivita reklam. Inget för mig? Nä men då så. klick Törhända skaffar jag ändå ett snikabonnemang omsider, för något sällsynt sevärt eller som en sporadisk kuliss.

   Like

 9. Under mattanten som vill vara snygg:

  Pensionärs-kumbaya vid 4 juli, 2021 kl. 15:26
  Din kommentar inväntar granskning.
  Är det bara jag som tycker det verkar som om medelåldern på DGS ökat ännu mer? 75år? Helt verklighetsfrånvänt? En massa drömmare som vägrar acceptera att det är så här det är för att de vill ha det så här.

  Liked by 1 person

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.