MOHAMED OMAR: Polisen kommer och går, gängen rår

Jag är lite oinspirerad idag, så det får helt enkelt bli en representativ dumhet från dagens Det goda samhället. Väl bekomme, och håll inte tillbaka de vassa knivarna! Diskussionen är FRI!

DET GODA SAMHÄLLET

För någon vecka pratade jag med en vän som är duktig i olika kampsporter. Han är stor och stark.

Min vän är född och uppvuxen i en förort i Stockholm, men har nu flyttat till en liten by på landet. Han har bytt namn och har knappt någon kontakt med sin familj. Varför? Därför att han hade hamnat i konflikt med fel person.


View original post 1,319 more words

46 thoughts on “MOHAMED OMAR: Polisen kommer och går, gängen rår

 1. Jag kände mig inspirerad av Fredriks slående rubrik igår, för ser vi inte hela tiden totalitarismen i slutet av svenskens tänkande? Varför är det så, blev vi aldrig kristna, eller är det ett resultat av att vi som grupp var så dugliga, lite som japanerna, så då måste ju allt bli till det bästa av det bästa till slut, bara vi anstränger oss. Så under Patrik som aldrig sviker på denna punkt:

  Cartman vid 3 juli, 2021 kl. 06:11
  Din kommentar inväntar granskning.
  Jag vet inte var detta storhetsvansinne kommer ifrån? Var detta det yttersta syftet med gudstro, att hålla människan på mattan? Det jag menar är att vänstern, och Patrik, och alla journalister, och hela samhällsdebatten i Sverige som har mindre kristen tro, dvs mindre genomtänkt tro, än kanske något annat land, verkar ha fått för sig att just det de tänker, valfri vänsterfigur, Patrik etcetc, har allmängiltighet, tänkte alla bara rätt så skulle de tänka som Patrik! Så alla till vänster går runt med detta axiom: alla skall tänka som jag. Ja, totalitarismen följer som ett brev på posten, för det är ju så med människor att ibland tänker man och vill olika saker. Detta kan totalitarister inte förstå och är inte detta hela samhällsdebatten eller ”debatten”, sådan den är, på DGS? Det är min erfarenhet, inget irriterar en svensk mer än att bli emotsagd, man kan till och med uppfinna allsköns ”regler” så man undgår det. Så har vi inte här problemet, ett helt folk som går runt och tror inte bara att just de tänker rätt, utan att alla måste tänka så? Titta på en ”debatt” i riksdagen. Har vi en variant på att alla kör bättre än alla andra, bara alla kör som Patrik? Återigen landar jag i att avsaknad av viss matematisk talang låter folk bygga sin världsbild på motsägelser. De samexisterar glatt i folks huvuden, och vänstern fyller glatt denna Escher-målning, istället för att, som i kristendomen, följa sanningen, vilket ofelbart leder till meritokrati då vissa tänker bättre än andra, så vet ALLA bäst! Sen kan man finjustera detta via konsensus, inte sanningen, likt de ”97%” av ”klimatforskare” (dvs oroliga agronomer och socionomer) som fruktar gudinnan CO2. Metoden blir allt mer explicit, forskning och sanning är helt enkelt konsensus för vänstern. Så allt Patrik och DGS gör, likt resten av den etablerade samhällsdebatten, är att få konsensus dit han vill.

  Liked by 2 people

  • Kan du beskriva denna matematik. Jag skulle tro att jag har den inom mig men att jag uttrycker det annorlunda. Det jag misstänker att du menar handlar om tex förenklingsreglerna, som reducerar en ekvtion till sin enklaste form, the baseline, det finstilta, utfallet, summan, INKL den givna korruptionen, ögonen på FRUKTEN, såna grejor?

   Liked by 1 person

   • Ja, det behöver ju inte betyda ekvationer, utan jag menar att man har vissa regler uppställda som man uppfattar som sanna och logiskt konsistenta, och ny information eller analys måste så att säga godkännas av de redan existerande tankarna, det kallades väl kritiskt tänkande men många begrepp har stulits av vänstern idag. Sanningsökande blir man ju om man använder denna metod. Ärlig är väl ett annat ord, men det är en intern ärlighet men jag tror inte att de som inte använder denna metod uppfattar sig som oärliga, utan just genom att de inte testar information och slutsatser mot redan dragna så kan de omfatta vilka motsägelser som helst.

    Liked by 1 person

    • Det är ju nog inte en tillfällighet att både du och Göran verkar mekaniskt begåvade, det går ju inte att fuska när man bygger motorcyklar, liksom det inte går att fuska med matematik.

     Liked by 1 person

     • Jorå, det går visst. ett plus ett e fem.
      En glidare går att fuska ihop, bara den ser snygg ut.
      Men helt allvarligt, jag bygger MC med sådan precision, att folk inte hajar noggrannheten.
      Utan funderar endast på helheten som förvirrar med.
      Därför föredrar jag att bygga crosshojar.
      Varje fusk eller snyggmoment, då det straffar sig på olika vis.
      jag ska börja bygga vapen, men då måste alla tillstånd vara klara först.
      Där är precision en bra sak.

      Like

       • Nja kanske bygga vassa pipor.
        Men för att göra det krävs en del tillstånd..
        Då moder Svea har absolut nolltolerans mot byggande av svartvapen.
        Har studerat Holland Holland en bra stund.
        Och tror mig kunna bygga en vettig fyrpipig studsare.
        Bara för att det är en utmaning, stocken i ett hårt Europeiskt träslag, valnöt kör alla med.
        Piporna i bästa verktygsstål, svarva och nöta tills dom är perfekta.
        Fräsa ut basen ur ett solitt stycke stål, gänga in piporna i det.
        För att sedan, reglera spångarna så att dom samskjuter på säg hundra meter.
        Därefter löda ihop piporna med tenn, som man gjorde förr, med en handgjord stålbit emellan.
        För att sedan gravera bössan, och ge den till min son när tiden är dags.
        Hantverk på gammaldags vis, sådant som inte görs numer knappt.
        Skatterna har dödat skapandet, som jag ser det.

        Like

    • Det är bedrövligt hur lite som egentligen lärs ut och överförs över generationer. Alla varningstecken som finns borde annars ringa i folks öron, sedan länge: Nej nej nej, inte DEN grejen igen!!! 😬 Men nej, inget…

     Liked by 2 people

     • Det är verkligen bedrövligt. Och alla dessa grejer som alltid dyker upp igen beskrevs av grekerna innan ens Romarriket hade uppstått och i många fall beskrevs de av babylonierna redan under den allra första civilisationens tid för 10’000 år sedan. Bedrövligt är bara förnamnet.

      Jag har en diskussion på gång på ett näraliggande tema…

      Liked by 1 person

        • Jag läste lite om Sokrates visserligen på wiki, men jag ser ju att liknande saker har utvecklats i mig oberoende. Om man håller på tillräckligt med orsak och verkan/verklighet så utvecklar det sig av sig själv, och jag har fått samma uppfattning att det mesta redan finns i huvudena att hitta. Det är fantastiska saker, som vi måste upphöja till dess rätta plats.🙂

         Like

       • Om du syftar på VDH så är han ju expert på antikens grekland samt är militärhistoriker, så alla de stora grekiska skrifterna, Homers Iliaden och Odyseen, men det är för många att nämna alla, Thukydides dyker ofta upp. Det är ju inte så lättläst, man kan få kondenserad visdom genom VDHs böcker, t.ex Saviour Generals, Carnage & Culture eller The Case for Trump, The Second World Wars, Who Killed Homer och Ripples of Battle ser jag härifrån, och The Landmark Thycidides där VDH skrivit förordet. Han har ju skrivit många mer specialiserade böcker om grekisk historia och tankevärld också. Han är ju dessutom bonde.

        Liked by 2 people

        • Ok jag får spana lite på VDH, han har ju helt rätt att de sk “intellektuella” är längre från verkligheten än någonsin, ingen kontakt alls… Jag kan säga att de i eller nära hantverk i vid bemärkelse har inte dessa problem utan är i huvudsak alltjämt väl fungerande. En bonde, är såklart utmärkt, det är pappersvänderiet som är katastrofen, parasitismen. Det är fördjävligt helt enkelt. 🤮

         Like

    • Ok då förstår vad du menar.Jag uttrycker det som felsökning. En enkel arbetsgång med referenser skillnader uteslutning vilkor och ständigt ifågasättande och skiftande av fokus. Tankeverktygens tankeverktyg typ.

     Jag felsöker allt hela tiden. Det är nog därför jag är Svarta Fåret emellanåt. 🙂

     Liked by 2 people

 2. Detta under Omar, för är det inte så, på den medvetandenivå medelsvensken befinner sig så är det så klart invandringen som är problemet, så lösningen borde ju då vara att rösta SD, eller hata dem. Många befinner sig dock mitt emellan, de törs inte, och känner skuld över detta, och därmed försöker de med många ord rationalisera sitt beslut:

  Kenny vid 3 juli, 2021 kl. 06:26
  Din kommentar inväntar granskning.
  Det första steget är ju ändå rätt enkelt, många skribenter och kommentatorer på DGS har inte tagit det än, de är för fina. Inga kaoz-människor dyker upp om man gör det, utan mycket av upprördheten och debattlusten, tex nu efter det senaste polismordet kommer ju sig av att man, innerst inne, vet att man är medskyldig, att man vill ha det så här, för det första steget är lätt: Att inte rösta på rena landsförrädare. Då återstår ett parti i riksdagen, tyvärr ett sosseparti, SD, och några mindre utanför, mitt val är AfS för att de insett att massutvisningar är den enskilt viktigaste politiska åtgärden de nästa 100åren i Sverige.
  Så det första steget är mycket lätt: att inte rösta på 7-klövern. Tar man inte det steget, ja då vill man ha det så här.

  Like

 3. Till sist lite Stockholmshat under Sandelin (kom inte dragandes med Jamme):

  Hahahaha! vid 3 juli, 2021 kl. 06:36
  Din kommentar inväntar granskning.
  Jag glädjer mig åt dessa rapporter, för detta är ju ert fel, ni Stockholmare, det är ni som styr, ni som haft alla gräddiga uppdrag med mina skattepengar, ni som styr media och politik, ni som styr konsensus, och ni som röstar på 7-klövern, helst C och Mp. Detta är ert fel så här får ni ett litet: hahahaha! Jag skrev detta för 15år sedan, folk i Stockholm var upprörda för att det påstods att ungdomar hällt mjölk över somalier i någon håla i Småland, en håla där folk knappt varit i Spanien, hade nu hälften av barnen på dagis från Somalia. Nu gnälls det över lite BMWs, eller ta Gudmundson för ett par år sedan, det bajsades på hans barns lekplats, återigen: hahahaha!
  Jag skrev det för 15år sedan: inte förrän Stockholmarna drabbas av konsekvenserna av sina egna åsikter så kommer något att hända så rapporterna från Strandvägen är ju den bästa nyheten på länge.

  Liked by 2 people

 4. Under Elisabeth:

  Lurade vid 3 juli, 2021 kl. 12:25
  Din kommentar inväntar granskning.
  Nej ni tar fel, ungefär som man kallar pakistanier asians och blandar bort korten om vilka som begår brott (det var/är till exempel ”asiatiska” våldtäktsligor som våldtar tusentals fattiga engelskor) så på samma sätt är det med den polske rörmokaren. Det handlar, där som här om muslimer och svarta, eller både och. Det var ett MSM-trick. Det finns ju inga polska stadsdelar i London man undviker.

  Liked by 1 person

 5. ANSÅGS INTE STRANDVÄGEN

  som lite ”oelegant” en gång i tiden.
  New money, så där…..

  Så den flashiga, snabba kopplingen,
  utväxlingen blir lite intressant här!

  ”Man vill inte vara den som inte är
  proffsig i racet. Den som sänker jobblaget”,
  sagt av just polska hantverkare.

  Respekt! OK, på olika sätt.

  ”Man måste tänka också” som en
  medarbetare till en hög chef en gång sa.
  Och knackade sig i huvudet.
  Jättekul, tyckte jag!
  Vad tycker du?

  Liked by 1 person

  • Snyggt snack av tjyvar, tänker jag.
   Men vem bryr sig egentligen, då vår trädgård hagtorn som skyddar åt alla håll.
   Till det en vallgrav av gruvhål, överallt.
   Låt allt falla, säger jag.

   Like

 6. “Eftersom jag inte gillar trädgårdsarbete…”
  Snobberiet är outhärdligt. Det handlar inte om vad man “gillar” utan om man är i sitt eget liv eller inte.
  Varför hör vi inget om att svenskar går samman och styr upp situationer? Vi kan inte utgå från att det inte förekommer.

  Liked by 1 person

 7. Under Mohamed Omar:

  Orsaken till att svenskar i allmänhet och politiska svenskar i synnerhet — i alla åtta partier — inte ser den bild du målar upp i krönikans första halva är att förekomsten av lokal övermakt strider mot det totalitära paradigmet att staten har de totala övermakten. Detta uttrycker man osakligt som “våldsmonopol”, “rättsstat” och så vidare, fast man egentligen menar att man önskar sig och drömmer om en totalitär polisstat.

  Liked by 1 person

 8. Under Gunnar Sandelin:

  Ja, Gunnar, ni ville ha socialismen och ni fick socialismen. Varför anar jag ett visst missnöje i din text? Hade du velat stanna på halva vägen, ha bara lite socialism och inte hela paketet?

  Like

 9. Under Patrik Engellau:

  Du jämför socialismen — slaveri — med ett civiliserat samhällsssystem — fria arbetare — och finner, liksom alla ekonomer i världshistorien (Marx var ingen) att civilisationen är bättre.

  Varför skall vi alltså ha någon socialism? Varför skall vi ha slaveri? Borde inte slutsatsen bli att avskaffa Karl Marx arbetarearméer och oförhöljda statsterrorism mot den egna befolkningen?

  Liked by 1 person

 10. Under Patrik Engellau:

  “Polska arbetare […] skiljer sig fördelaktigt från svenska arbetare särskilt när det gäller flit. […] Varifrån kommer då polackens arbetsiver och slavens indolens?”

  Här är en slutsats som finns i texten men inte uttrycks klart: Någonting har givit svenskarna slavmentalitet. Kan det ha något med skatter, fackföreningsvälde och undertryckande detaljregler och bestämmelser att göra? Kan det vara socialismen?

  Liked by 2 people

 11. Under Birgitta Sparf:

  Men varför blickar du ständigt bakåt på det som har varit? Varför spelar det roll vad dessa personer tidigare har upplevt? Framtiden ligger åt andra hållet. Alla våra handlingar utspelar sig i den nära framtiden, inte i det förgångna. Det avgörande är vad dessa personer upplever i samtiden, vad de kan förvänta sig av framtiden. Så länge du blickar tillbaka kan du inte se det, inte inse det.

  Det finns verkningsfulla åtgärder. Det som saknas är vilkan att skåda framåt.

  Like

 12. En rent hypotetisk fråga.
  Alla ursäkta min råa tanke. klåpar terrordåd.
  Jag menar, dom planerar och förbereder sig o allt det där.
  Men rent hypotetiskt o allt det där, om jag ville observera ville.
  Ta död på massor av människor, så allt under tvåtusen vore ett misslyckande.
  Varför klarar dessa martyrer max 6-8 per försök?
  Är dom anställda av socialstyrelsen? Istället för 6-8 brödskivor, så
  ska dom slakta lika många vita människor.
  För att bygga multikulti paradiset, för oss alla.
  Jag menar att en lastbil med exempelvis säg bensin, och ett mål.
  Minst tretusen individer borde ryka (förlåt det billiga skämtet, men Kunde inte låta bli).
  Dom misslyckas med sin terror, polisen misslyckas med att fängsla dom.
  Usel teater om ni frågar mig.
  Ps nix jag trivs för bra med öl o grill, men vore det en usel dag så.
  Inte skulle 6-8 ryka rent hypotetiskt ;)

  Like

  • Har tänkt samma tanke. 9/11 “fungerade”. Det var planerat och genomfört av personer som hade utbildats på västerländska universitet.

   Du får inte glömma bort att islam inte har någon vetenskap, att all vetenskap är kristen.

   Liked by 1 person

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.