PATRIK ENGELLAU: Klimatpolitiska rådet

Kopia av dagens DGS för FRI kommentering öppen för ALLA. Varmt välkommen till den VÄRDEFULLA DISKUSSIONEN!

DET GODA SAMHÄLLET

Jag tror att Sveriges politiker regelmässigt misslyckas med att uppnå sina mål och löften i frågor där det går att mäta måluppfyllelsen. I början av 2016 sa dåvarande inrikesminister Anders Ygeman att 80 000 personer skulle utvisas under året. (Det blev lite över 20 000 om man räknar med de 15 000 som återvände frivilligt.) Inför valet 2014 lovade Stefan Löfven att Sverige 2020 skulle ha Europas lägsta arbetslöshet. I själva verket blev Sverige det land i Europa där arbetslösheten ökade allra mest under perioden. Det kan hända att mitt selektivt ondsinta minne bara letar efter misslyckanden men tills detta visas anser jag att mitt minne är i mint condition.

View original post 697 more words

40 thoughts on “PATRIK ENGELLAU: Klimatpolitiska rådet

 1. Jag skrev denna kommentar till en annan kommentar, som jag tyckte var lite för tam, om än i rätt riktning:

  Som nästan all skattefinansierad verksamhet skall den ha mer pengar så att den kan anställa fler människor som skall ha betalt för att FÖRSTÖRA PRESTATIONER och FÖRORSAKA MER KOSTNADER. Det är inte ingenting. Det är mycket, mycket värre än ingenting.

  Detta är kanske rentav en faktisk insikt, som har legat och slumrat under ytan: Vänstern arbetar verkligen aktivt, men antagligen omedvetet, intuitivt, som är dess vana och kännetecken, för att FÖRSTÖRA prestationer. Inte förstöra rent allmänt för sakens skull, utan förstöra PRESTATIONER just för att konservatismen, kristendomen, humanismen, har som kärna precis att BEVARA PRESTATIONER, just för att kristendomen predikar RESPEKT och UNDERORDNING till det presterade.

  Hur ställer sig liberalismen i denna fråga? Måste inte all milleniarism vara fientligt inställd till allting som det icke-perfekta samhället och historien har producerat, även om idealsamhället införs stegvis och genom avsiktliga reformer (premilleniarism) snarare än revolutionärt, genom en enda komplett omvälvning (postmilleniarism, socialism)? När det gäller liberalismen är det inte så lätt att observera detta beteende, men om vi på teoretisk grund misstänker det kanske vi också kan observera det (med risk för confirmation bias)?

  Liked by 1 person

  • Det är alldeles säkert som du skriver att det finns en intuitiv komponent i vänsterns arbetssätt. Framför allt bland unga människor. Hjärntvätt är kommunismen duktig på. Dock tror jag att det finns en långsiktig kommunistisk agenda. Långsiktighet är de duktiga på. Se på Kina med sina 20-årsplaner. Men ingenting går utan den toppstyrda kommunistiska kabalen (kabbalah har ingenting med detta att göra, det är judisk mystik).
   Se på hur Lenin så listigt planerade det kommunistiska övertagandet. Utan den zionistiska kabalen hade han inte lyckats.
   Här i Sverige trimmas ju barnen redan i småskolan till att “tänka rätt”. Vedervärdigt.
   Under ovan beskrivna premisser är det ju uppenbart att konservativismen ligger i parterr. Vem finansierar oss? Det skulle behövas ett gäng av snuskigt rika och orädda helyllekonservativa människor som tog tag i problemet och började sprida budskapet i västvärlden. Sanningen. Exponera lögnerna. Häng ut den förljugna byken till beskådning. Bilden och ordet. All in. Visa på att artificiell intelligens och robotics inte skall användas för att kontrollera människor utan för att hjälpa människor.
   Inför kristendomen som ett ämne i skolan igen.
   Utan tro, inget hopp.

   Like

 2. “detta djävulsmaskineri [har] troligen inte […] någon [stoppknapp, utan] man får vänta till det bryter samman under sin egen tyngd”

  Det man kan göra och bör göra är i stället för att förstenat som att jagat djur beskåda besten och beskriva alla dess vidriga detaljer är:

  • att förbereda sig på bestens sammanbrott
  • att skynda på sammanbrottet genom att sluta att i missriktad välvilja understödja besten
  • att skilja sig från och skydda sig mot den självförstörande bestens sammanbrott
  • att skapa ett nytt och ersättande system paralllellt med det gamla

  Vi kallar det tyst avskiljning, silent secession. Vi kallar det skatterevolt.

  Liked by 1 person

 3. TIll Gabriel Oxenstiernas utmärkta kommentar:

  Framför allt leder solminimum till att de moln som bildas är vitare genom att storleken på vattendropparna är mindre, vilket beror på att den ökade kosmiska strålningen skapar fler kondensationskärnor. Den kosmiska strålningen ökar när solvinden avtager.

  Variationer i koldioxidhalt i atmosfären påverkar genomsnittstemperatur och klimat endast mycket marginellt.

  Andropogena utsläpp, liksom alla andra utsläpp, av koldioxid buffras i det naturliga kretsloppet av koldioxid så att nettoeffekten blir betydligt mindre än bruttoutstläppen.

  Men vi skall inte diskutera dessa vetenskapliga fakta när vi diskuterar Klimatpolitiska rådet, som inte har ett dyft med klimat, väder, fakta eller något slags vetenskap att göra. Det är ett rent politiskt, stalinistiskt, nylysenkoistiskt propagandainstitut.

  Like

 4. TIll Göran:

  Jag kan riktigt se framför mig hur du kurar ihop i den utslitna lilla kontorsstolen, där skumgummit tittar fram ur sittdynan, i ditt lilla vaktmästarkrypin med pinuppor på väggarna, och läser Penroses tjocka fysikböcker. Som en romanfigur sammanklistrad av motstridiga element. Som något ur makarna Andorils produktion.

  Like

 5. Under Hittat på nätet om terrorism — refuserad! — :

  Ja, vi har länge förknippat Islam med Vänstern. De är båda fullkomligt bestämda genom sin eskatologism, genom att de redan i förväg vet vilket mål de kommer att uppnå, genom sitt totala förkastande av allting som representerar och utgör allting som kommer FÖRE detta slutmål.

  En terrorist är en person som genomför en Endlösung.

  Ingen terrorist i världshistorien var annat än vänster. Den som påstår något annat har gjort en felaktig klassificering.

  Like

 6. Under Hittat på nätet om Gustav III:

  Döende människor är mycket farliga. De bryr sig inte längre om de levande, som de snart skall lämna. Gustav III gjorde det för Sverige mycket allvarliga misstaget att uttrycka förlåtelse med konspiratörerna och deras sak. Han lät upproriska officerare behålla sina positioner. Detta kan ha förorsakat förlusten av Sveaborg och Finland och kungaätten.

  Jag fick en gång ingivelsen att alverna hos J. R. R. Tolkien kan vara en mytologisk beskrivning av gamla och döende människor. De har stor visdom men går inte att lita på. De har sitt fokus redan hinsides. De är redan odödliga.

  Jag har en inspelning av just Verdis Maskeradbalen med en döende Herbert von Karajan. Det var en av hans allra sista inspelningar. Man hör i musiken att dirigenten i princip redan är död. Den går inte att lyssna på, det är en usel inspelning.

  Like

    • Det är en viktig grej, många verkar ta ut sin död i förskott, jag ser och hör det. Men skapande smittar av sig, troligen är det liv, som smittar.

     Jag har exempel/experiment där jag ska försöka minska meningslöshetskänsla.

     Like

     • Det är ju ett slående drag hos globalisterna att så många ser ut som sin skrynkliga dödsmask, Bill Gates redan, Soros ser ju nästan overklig ut osv. Jag tror verkligen att de i avundsjuka hatar de unga och livet.

      Liked by 1 person

 7. Under Bitte:

  “Är kärringen galen?” vid 29 mars, 2021 kl. 09:25
  Din kommentar inväntar granskning.
  Jag gissar att Arsberg liksom till exempel Eliasson tillhör en inre kabal, från början. Den typen av människor känner varandra genom antennerna.

  Jag har instinktivt undvikit denna person från början, det är också en av fördelarna med att ha helt
  stängt av SVT och SR och DN och SvD och GP och liknande statsmedia, man slipper dessa wannabe-lägerkommendanter. Fast när jag köpte segelbåt så får man tidningen Vi Båtägare tror jag den heter och vems fula nuna dyker upp där och sprider sitt pk-dravel bland trossar, utombordare och rullfockar, jo Arsberg! Jag ringde direkt och sa att sluta skicka tidningen. Det tog två samtal sen slapp man skiten.

  Får se om det kommer med, signaturen syftar inte på henne utan Tullberg, detta dolda komiska geni, han är förutom ofta klarsynt Sveriges roligaste man. Swebbtv Vetenskap No24 12:30 in

  Like

 8. Under Bitte, svar på kommentar:

  ”Är kärringen galen?” vid 29 mars, 2021 kl. 09:35
  Din kommentar inväntar granskning.
  Ja och ondska finner ondska. Det var nog därför socialismen gjorde upp med kristendomen först, man visste att man var ond och såg till att de goda inte längre ens skulle kunna förstå ondskan, se bara som DGS famlar på denna punkt. Precis alla halmstrån grips efter, utom gott och ont, helt centrala begrepp för alla kulturer.

  Ett bevis så gott som något är väl att en viss grupp utpekar sig själva som de goda precis hela tiden, det är ett desperat sug efter att uppfattas som god, vem skulle göra detta utom någon som vet med sig att man är motsatsen?

  Liked by 1 person

  • Jag är inte säker på “vet med sig”? Kontrollbehovet beter sig exakt på det viset, ALLT kretsar kring att aldrig någonsin under några som helst omständigheter kunna lastas för NÅT. INGET. Det går att resonera om saker både framlänges och baklänges, vad som helst utom en enda sak, egna fel. Jag uppfattar att tanken inte ens får existera. Den tillåts inte nå medvetandet?, så uppfattar jag det.
   Jag är djupt hatad, troligen främst för att jag är opåverkbar. Jag tror INTE att det beror på att jag genomskådat henne. Det planet tycks inte finnas.

   Like

   • Det du beskriver finner vi som tema i högstämd poesi från den engelska kalvinistiska reformationen. Det är kalvinismens dubbla predestinationslära som förorsakar det.

    Gud har alltså, eftersom han är allsmäktig, redan i förväg bestämt vem som skall till himlen och vem som skall till helvetet. Om han läte sig påverkas av vårt beteende, så skulle han ju inte vara allsmäktig. Alltså är människan ovetande och orolig för om hon är frälst eller ej. So weit so gut.

    Den platonska människotypen, den som tror att den kan vända sig om i Sokrates liknelse med skuggorna på grottväggen, försöker då att på olika sätt komma underfund med hur det står till med den lilla saken. Han tänker: den som är utsedd av Gud kommer nog av sig själv att göra goda gärningar. Alltså är görandet av goda gärningar ett tecken från Gud på att jag är utsedd. Precis här har vi vänsterns psykologi, dess behov av att få bekräftelse på sin egen godhet oavsett ens egna handlingar och dess ovilja att alls diskutera eller låtsas om egna fel, allting som kan tyda på att man kanske inte är utsedd.

    Och eftersom Gud är passiv i denna teologi, så behövs han inte alls. Härur stammar vår tids ateism, den typiska vänstervridna dumdryghetsateismen. I själva verket är de kalvinister.

    Like

    • Att jag satte stopp för framfarten ses som oförklarligt, alternativt ondska, eftersom fel inte kan existera hos kontrollbehovet självt.

     Jag tror normala människor har svårt att förstå på vilken nivå detta ligger.

     Jag upplever detta snarare patologiskt(?) än religiöst, det ligger ingen utifrån kommande teori bakom iallafall.
     Jag misstänker att kalvinismen är skapad till avbild att detta enorma kontrollbehov??

     Like

     • Nu skulle jag ju återigen behöva editering..
      Vi kanske kunde etablera ett system där man tex inom parentes kunde skriva meddelanden som sedan tas bort för att slippa kludd?

      Like

      • Tydligen används i chattar en asterisk. Annars kan du helt enkelt skriva “skall vara si i stället för så”. Jag brukar radera sådana instruktioner när jag har följt dem.

       Like

     • Jag tror att sådant etablerar sig som en ingrodd vana som överförs djupt under ytan från generation till generation långt efter det att de har uppstått på det synliga planet. Vägen går över drama och mytologi, över barnuppfostran och språkinlärning; vi kommer här i närheten av Wittgenstein, som var en idiot. Om det nu inte var detta han menade med den kastade stegen.

      Like

      • Jag uppfattar ett mycket omfattade skuldbeläggande i uppfostran här. Men har naturligtvis inte varit med själv, så exakt valör är inte möjlig att uppskatta för mig. Det är också lätt att suggerera fram en felaktig fantasi.

       Like

       • Barn imiterar mycket djupgående sina föräldrars faktiska beteende. Den som växer upp med kalvinistiskt indoktrinerade föräldrar ser hur viktigt det är att framstå som god i alla lägen och aldrig acceptera någon, alltid förtränga varje, propå om att man inte är alltigenom god.

        Like

 9. “Är kärringen galen?” vid 29 mars, 2021 kl. 14:10
  Din kommentar inväntar granskning.
  Kritiken blir också helt tandlös när man som Lomborg eller Bengtsson skriver under på den centrala obevisade lögnen: att människan alls påverkar klimatet med sina obetydliga CO2-utsläpp (vid sidan av mycket större naturliga som naturen nu släpper ut).

  Det är naivt att tro att man som Bengtsson och Lomborg kan vinna ett halvvägs-argument när CO2-anden är ute ur flaskan.

  Liked by 1 person

  • Jag har sett några föredrag av Nir Shaviv. Han accepterar ju inte koldioxidhaltskänslighetslögnen, som de ju har räknat ut med de klimatmodeller som de sedan använder den som input till. Han säger att det snarare är 0.5 K/dubbling (varför använder man inte dB?) än 4 K/dubbling, om jag inte missminner mig.

   Men känner vi inte igen hockeyklubban i de temperaturserier han verkar använda som utgångspunkt för jämförelsen mellan IPCC:s och hans klimatmodeller, de jämförelser som skall etablera hans resultat? Om han utgår ifrån manipulerade temperaturmätserier är han ju inte bättre än alla de andra.

   Like

  • Aha! Du kallar alla dessa kurvor “hockeyklubba” för att få fusket som de representerar att klistra på begreppet och därmed på allt det betecknar. Det räcker om en person är tveksam till EN sådan kurva, heter den mentalt “hockeyklubba” ser han utan att kunna skydda sig emot det ALLA hockeklubbekurvor som tveksamma. Du exploaterar därmed två mentala svagheter: tendensen att tänka i ord och tendensen att känna igen mönster och draga förhastade slutsatser. Mycket bra!

   Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.