PATRIK ENGELLAU: Den gröna planekonomin

Idag spyr vi vår giftiga galla under Patrik Engellaus artikel. Håll tillgodo!

DET GODA SAMHÄLLET

När Stalin bestämde sig för att genomföra något djärvt projekt för att förbättra sovjetmänniskornas allmänna välmående, till exempel att kollektivisera jordbruket eller vända på flödet av Sibiriens floder för att kunna odla mer bomull, så gav han bara order till några lämpliga avdelningar inom sovjetbyråkratin som verkställde enligt ordförandens instruktioner.

Stalins metod var en härskares naturmetod. När härskaren vill något så säger han till och sedan blir det, med lite tur, som härskaren ville ha det. Men Stalin hade inte alltid lika mycket tur som andra härskare. Till exempel vrenskades sovjetmänniskan när det blev tal om kollektivisering. Stalin tog i med hårdhandskarna vilket kostade kanske tio till sextio miljoner ryssar livet.

View original post 838 more words

32 thoughts on “PATRIK ENGELLAU: Den gröna planekonomin

 1. I det apostroferade kodspråket, som skall uttydas: “Här finns medelklassens stålars att stjäla-f’låt-tjäna med statens välsignelse”, finner vi en debil tautologi: “klassificera sig som taxonomigrönt”. Varför inte slå till direkt med klassifikationindela sig som taxonomiindelningsklassifikationssystematiseringsgrönt?

  För att man inte har en blekaste aning om vad en taxonomi är för något?

  Political Taxonomy

  Liked by 1 person

 2. Till Agdas kommentar:

  Jag fruktar att det är ännu värre. Detta sker inte enligt någon plan eller tanke, utan makthavarna och undersåtarna är gemensamt fångna i tvångstanken att samhället måste vara totalitärt, vilket inte betyder mer än att det centrala alltid har total makt över det lokala på någon nivå eller på alla nivåer. Endast inom detta paradigm, där man har större och djupare totalansvar ju högre upp i hierarkin man befinner sig, söker man efter lösningar, fast inga lösningar står att finna. Alla totalitära ideologier har redan prövats och funnits otillräckliga. Men som en valp i en hundgård löper man ivrigt längs staketet och luktar på än det ena, än det andra, man bjäbbar och hoppar och springer vidare, man letar och söker utan att riktigt veta vad.

  Vi finner ingen lösning förrän vi har vuxit upp och hoppat över staketet till den fria, men farliga och osäkra, världen utanför hundgården, utanför det totalitaristiska paradigmets skrankor.

  Liked by 3 people

  • Ja, det är ju något jag lärt mig av att observera DGS. Ta Bitte, hon provar att gå i clinch med mig med alla sina härskartekniker, och kräver SVAR, TYDLIGA SVAR! När hon då får det på ett sätt så att det är uppenbart att åtminstone en del av kommentatorerna förstår så tystnar hon, så klart inte övertygad, utan fast i en vänsterlogik som hon upptäcker inte räcker till för att argumentera vidare med, men som hon ändå inte lämnar. Sen är det deja-vu återigen, en ny dag, hon kräver SVAR!

   Patrik är smartare förstås, han inlåter sig inte i live polemik utan slickar såren och omformulerar samma sin ståndpunkt med nya broderier i en ny artikel nästa dag. På så sätt avslöjas dessa om bara-socialister aldrig, de återvänder till sin trygga socialistbur tills en ny dag gryr.

   Jag är upptagen med hunduppfostran nu, fascinerande att ha att göra med en varelse som växer med 2kg i veckan och som av milleniernas miljötryck en oberoende vakt mot vargar och snöleoparder vuxit fram. Den viljan kuvar man inte så lätt, och det är heller inte målet. Det finns många subtila tekniker som etablerar en som ledare som inte involverar överlägsen kraft (medan den ännu är överlägsen) som inte är så rakt på. Jag funderar på om inte sådant kan fungera bättre på om bara-socialister? Vi har ju gett dem alla redskap för att ta sig ur socialismen men de backar in i sin bur, hela tiden. För hundar handlar det delvis om att de ser en som ledare i situationer de inte själva kan hantera, att de får sin föda från ledaren, efter ledaren, att de får uppmuntran när de gör något bra (något jag är ytterst återhållsam med vad gäller människor) och mycket annat.

   Om vi ser problemet som att lära en mycket obstinat hund att göra något den inte tror den vill, utan att rycka i kopplet eller nackskinnet och skälla kan man finna idéer på detta vis? Plötsligt upptäcker hunden att det kan vara jättekul att göra precis vad han inte ville.

   Liked by 3 people

   • Ja, det är ju det som uttrycks med åtskillnaden esoterisk — exoterisk. Vi måste ha en diskussion, ett språk, för att överväga internt och helt andra för att övertyga externt, där målet för det senare är att indirekt uppfylla det första.

    Det var detta Trump var så bra på och det var för detta han fick så mycket skit från den föregivna högern, som lever i illusionen att “man skall vara ärlig”. Men vad är ärlighet och vad är ren dumhet? Varför skall vi utgå ifrån att människor låter sig direkt fjärrstyras med ord?

    Liked by 3 people

     • Menar du att Trump tänkte endimensionellt?

      Jag tror att han framför allt inte tänkte så mycket alls politiskt-strategiskt. Han följde bara sina framgångsmönster från sin karriär och körde hårt på övertygning i den riktning han intuitivt hade helt rätt om, eftersom den är självklar när man bara skalar av liberalismens alla lager av lögner. Men han förutsåg och bemötte aldrig motdragen som han nödvändigtvis provocerade fram. Ett slags om bara-höger som Gösta Bohman och hans generation.

      Samtidigt får vi inte hänga vårt hopp på en person, på en administration. Det misstaget gjorde vi redan med Churchill under kriget (Attlee efter) och med Reagan och Thatcher (Bush-Clinton och Major-Blair efter). De “riktiga” politikerna vänter i kulissen och vässar sina knivar under hela tiden “vi” är vid makten. Det är makten själv som måste stubbas. Därför måste vi ersätta totalitarismen med konfederalismen, ersätta den eskatologiska approachen (min artikel Utvecklingsläran) med en epistemologisk, alltså att söka sanningen (kristendom) och inte söka den eviga slutlösningen eller den eviga förbättringen.

      I bästa fall misslyckas DNC med att federalisera makten ytterligare i USA och viktiga delstater står emot och stoppar socialismen. I ännu bästare fall kan man då efteråt stärka det konfederala draget i USA och rulla tillbaka FBI och presidentmakten och alla institutioner som verkar direkt från den federala nivån på de enskilda medborgarna utan att gå över delstater och counties. Det är ingen slump att Senaten (konfederal) är mycket sundare än Representanthuset (federal). Valsystemet med valmän har även det konfederala drag och det är därför DNC vill avskaffa det och ersätta det med ett rent federalt system.

      Liked by 1 person

   • Du har tagit på dig ett mycket stort ansvar genom att skaffa en hund av denna speciella ras. Antingen rör det sig om en kaukasisk ovtjarka eller en tibetansk mastiff. Jag kan slå vad om att det är den senare. Det är enmanshund som skyddar dig och givetvis familjen. Det går inte att fostra en sådan hund som det exempelvis går med en schäfer eller en belgare.Du har fel angående ledarens fysiska styrka eftersom du inte kan fostra den med enbart moderna hundpsykologiska metoder. Någon gång när den är i puberteten, kanske vid 9 månaders ålder, kommer den säker att vid något tillfälle att utmana dig och då är det gott att vara fysiskt stark eftersom situationen kan bli allvarlig. Jag har haft en new foundländare (80 kg) som jag hade bra pli på men ibland blev han väldigt egensinnig och kunde exempelvis lägga sig i en snödriva och med blicken säga mig, det är ingen idé, gå du hem jag kommer när jag kommer och man kan inte bära hem 80 kg hund. Tror du att du kan skicka ut din fru eller dina barn att rasta hunden när den är stor? Forgetaboutit.
    Men jag förstår att du är klok och behandlar hunden rätt och inte tror att den är en människa som många människor gör med sina hundar. En stor andel hundägare är odugliga till att ha hund.
    1. Först skall hunden tröttas ut fysiskt
    2. Därefter uppfostran och lärdom (det går lättare när den är lite trött).
    3. När den tagit till sig lärdom,ge massor av kärlek och tillit.
    Så har jag uppfostrat mina hundar. Den senaste var en golden retrieverhane. En mycket fin hund, stor för rasstandarden, 45 kg. Underbar inomhus, lite svårare utomhus. Fick tyvärr tas bort 6 år gammal på grund av strupcancer.
    Lycka till med din fina hund önskar Lassekniven.
    Någon gång vore det väl trevligt om du lade ut en bild på den. Bara en bild på hunden och inte tillsammans med dig eftersom jag förstår att du har integritet och vill vara anonym.

    Liked by 1 person

 3. Under Omar:

  Campfire vid 24 mars, 2021 kl. 06:27
  Hehe, de där vänsterextremisterna de saknar inte humor. Antagligen så går de runt och har tråkigt, Jackelén med anhang, de infiltrerade och tog över svenska kyrkan rakt ur Stasis handbok, och nu har de förstört den, ingen går dit, så vad skall en aktivist då hitta på? Visst, vissa kyrkor rivs men ingen bryr sig riktigt. Det är själva det sadistiska nöjet som är kärnan i socialismen, så man funderar hur man kan plåga det sista ur kristna, så lite piss-christ, men det blev en gäspning, eller som här i närheten, man bygger ett asfult åbäke precis framför kyrktrappan, eller kanske lite migrantläger med konfirmander och 30-åriga ensamkommande och våldtäkter, men va fan, dessa svenskar bryr sig ju inte ens om sina barn, inte ens det upprör! Aktivisterna kliar sig i huvudet, Jag vet säger Jackelén, mitt ordspråk blir muslimernas, High-five på kyrkomötet! Fast det var heller inte kul, folk bryr sig inte om oss.. så detta att någon ökenprofet skulle vara en profet för kristna, wow!

  Så upprörda vi blir.

  Det är mycket lätt att skriva för att få många gilla, det är bara att göra vad Omar och Bitte gör, håna idiotierna, men leder det någon vart? Kanske, satir svider, vänstern saknar humor.

  Liked by 1 person

 4. Håkan Boström på GP är en av de bästa företrädarna för dumhetens logik, likt ett barn resonerar han idag:

  https://www.gp.se/ledare/konsten-att-försvara-både-yasin-och-horace-är-viktig-1.43513535

  Alice Teodorescu är kanske dumhetens logiks främsta företrädare i Sverige, eller det är ju bara ideologien återigen, liberalismen. De är onåbara, liksom socialister backar in i sin socialistbur så backar liberaler in i sin liberalbur.

  Alltså, så jävla dumma vi blev när kristendomen försvann, alla skall fundera sig fram till svaren på livets frågor applicerade i vardagen, självklart vinner minsta gemensamma nämnares dumhet då de dumma fortfarande skyddas av det samhälle som byggdes då folk inte hade råd att vara dumma.

  Alltså, det är ju så att de ALLRA ALLRA dummaste är de enda som har en publik röst idag, det är närmast definitionen.

  Like

 5. Till Rolf H. Carlsson:

  Men oftast är det ju mycket mondänare, en spontan dissociering av abstraktioner, ett rent associationsmisstag.

  Kanske är prolemet att vi inte längre förstår mytologiskt språkt. Ingen häst fanns i Troja, det är en instruktiv berättelse, en varning att inte låta sig luras av kategorier och taxonomier. Det som ser ut som en häst måste inte vara en häst, det som påstås vara en gåva måste inte vara en gåva. Det krävs inte illvilja på andra sidan, som utför displacement of concepts för att lura oss. Det räcker med dumhet på får egna sida, en spontan avkoppling av ett abstrakt koncept från det fenomen det användes för att beteckna, så att det förefaller oss att beteckna något helt annat, som kanske inte ens existerar i sinnevärlden.

  Men eftersom vi tror att vi har dödat vår Gud och uppnått en fantastisk vetenskaplig allvetenhet, så bara måste vi förakta forntidens människor (fast vetenskapen säger att de var precis som vi) och föreställa oss att de trodde på hela denna instruktiva mytologi bokstavligen. Vi tycks ha ett behov att inbilla oss sådana dumheter om andra för att bekräfta vår egen uppblåsta självbild av vetenskaplighet och allmakt.

  För sanningen är ju att endast ett hundratal vetenskapsmän i en historisk befolkning på en miljard står för hela den avgörande och nyskapande vetenskapen. Det är en på 10 miljoner, en tiondels ppm, av befolkningen, en försvinnande liten grupp. Resten vill gärna taga åt sig äran men har ingen möjlighet att motivera detta på annat sätt än genom att förhåna de döda som inte kan försvara sig. Ha-ha! De trodde på amsagor!

  Like

  • Fast detta går att vända i sin motsats, och visa att det var de själva som inte tänkt. Jag brukar göra det och det funkar utmärkt. De har blivit matade med blaj i hela sina liv, och det är inte lätt att ta sig ur själv. Det räcker att de ser att det finns en helstabil logik som lätt petar omkull blajsnacket, så blir det riskabelt att producera samma som man trodde var det enda som fanns. Folk vill inte vara naiva tomtetroll bakom flötet.

   Like

   • Ja, detta är sedan länge min ambition, att visa att i första hand liberalismen är irrationell. Socialister argumenterar sällan i termer av att det är så rationellt vad de tycker, men liberalister är helt övertygade om detta. Känslokalla är de ju; de tror att det räcker. Det är hybris, avsiktlig blindhet (yang) och Dunning-Krugers självöverskattning och, förstås, pompositet/dumdryghet enligt ovan.

    Like

 6. Jag och yngste sonen har fiskat mycket i Bohuslän. Förr i världen satte vi garn (skäddegarn) och fick bra med fisk av olika slag. Torsk fastnar också i skäddegarn. Det var alltid en lika speciell känsla när det kändes tungt att dra upp och det började glittra under vattenytan. Väl uppe tog vi bort fisken från garnet och avlivade den med ett hårt slag över nacken.
  Jag tänker på detta. Hur kul var det att vara fisk. Först snärjd i ett garn kämpande under 12 upptill 18 timmar och därefter uppdragen och avrättad.Jag undrar om fiskar kunde känna vanmakt i nätet.
  Vi sitter i ett garn som heter totalitarism och åtminstone jag känner vanmakt. Frågan är om de mörka krafterna har för avsikt att ta bort den vita rasen? Men detta kan inte vara logiskt eftersom några måste “göra jobbet” (vi) samt att de som rycker i trådarna är nästan samtliga vita, kanske Kamela Harris ingår i gänget. Hon är en mycket mycket farlig kvinna). Återstår då att den vita rasen skall hållas förslavad.
  Jag funderar mycket på hur vi skall ta oss ur garnet. Hur, hur, hur? Det räcker liksom inte att säga skatterevolt om inte alla medelklassare sätter upp en skylt i bilen med texten skatterevolt. Då skulle det väcka debatt i MSM ( som för är globalisternas redskap). Det genom de styrda medierna som lögnerna och förtalen förmedlas och folket slurpar i sig.
  Det räcker inte med ett stort antal antal alternativa media och siter. Man måste nå en miljonpublik samtidigt. Hur?
  P.S. Jag känner ett sådant äckel när jag ser den flinande Carl Bildt som fått ett toppjobb på WHO,vad kan han om sådant. Han är väl med i Bilderberggruppen ,WEF, Trehundraklubben, han är väl med överallt och arbetar mot Sverige.

  Liked by 1 person

  • Det är svårt att se, hittills har socialistiska virusutbrott alltid fått löpa som digerdöden innan det ebbar ut, så kommer en period med flockimmunitet men så kommer ett nytt utbrott. Det är möjligen en lång plågsam global fas innan människan blir immun, hittills har det varit lokala utbrott med upp till väl 60miljoner mördade under Mao och nåt ditåt av nationalsocialisternas upptåg också, och Stalin och PolPot osv osv, men nu är det ett globalt utbrott, kanske antalet mördade måste upp i hundratals miljoner, det enda som toppar klimat och corona är ju överbefolkning, så nästa steg är väl att man öppet argumenterar för utrotning, kanske med atomvapen om 30år, eller genomför det dolt med klimatpolitik så folk dör i Afrika, eller vaccinering, då kan man ju styra vem man dödar utan läger och nackskott och kanalgrävande.

   Liked by 3 people

  • Min uppfattning är att söka efter vår logik på vänstern är meningslöst, det funkar inte så, utan ÄR vårt önsketänkande. Grejen man måste förstå, är att de bryr sig inte ett skvatt. De är besatta och styrs av satans logik, svik din bästa vän, och få betalt NU.

   Liked by 2 people

 7. Jag tycker att P.E gör bra observationer i religionskrig, MEN blir sabbat av att han inte tycks förstå/vilja förstå skillnaden mellan en hittepåreligion och en sanningsreligion. Den ena följer människans eviga fiende satan, den andra sanningsguden. Han har ju ändå bläddrat i bibeln påstår han.. Jag undrar om kopplingen till hantverk är för klen? Men det mer troliga är nog att han innerst inne vill ha det UNGEFÄR, SÅ HÄR.

  Flytta gärna detta.

  Like

 8. Små steg, jag tycker att vi skriver här är ett mycket stort framsteg faktiskt, vem vet vad som kommer ut av detta?

  Noterade att Cwejman skrev en MYCKET lång ledare i GP om att lyssna på andra sidan, med ett idiotiskt, är ordet eskatologiskt, exempel med Vietnamkriget (som vi ju “vet” inte behövdes för vietnameserna var ju inte kommunister på riktigt (ungefär som Pol Pot inte var det)). Det lustiga var att till sist kommer han med exempel från Mills “On Liberty” och jag kan inte låta bli att misstänka att han läst mina kommentarer om denna bok på DGS. Jag tror många som har intellektuella pretentioner smygläser DGS.

  Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.