Gästskribent ROBIN ERIKSSON: 31 procent av nyfödda i Sverige har utlandsfödda mammor

Kopia av DGS för fri kommentering.

DET GODA SAMHÄLLET

I Sverige har cirka 28 procentav personerna invandrarbakgrund. Då räknas invandrare och svenskfödda med två invandrarföräldrar. Svenskfödda med en svenskfödd och en utlandsfödd förälder räknas som hälften svensk och hälften person med invandrarbakgrund. Det är betydligt högre siffror än 28 procent personer med invandrarbakgrund på dagisen och betydligt lägre siffror på pensionärshemmen. År 2019 föddes 31 procent av bebisarna i Sverige av utlandsfödda kvinnor medan 13 procent av dem som dog var utlandsfödda.

View original post 818 more words

48 thoughts on “Gästskribent ROBIN ERIKSSON: 31 procent av nyfödda i Sverige har utlandsfödda mammor

 1. Skillnaden mellan totalitarism och humanism:

  Den som tänker totalitärt önskar att med partipolitik och politisk opinionsbildning via maktens institutioner slå om kursen och ändra på politiken för att på något sätt avsluta koloniseringen av Sverige.

  Den som tänker humanistiskt önskar att med moralisk opinionsbildning bland unga svenskar med familjebildning, barnafödande och rasistisk solidaritet slå om kursen och ändra på sitt eget och andra svenskars beteende för att på något sätt avsluta koloniseringen av Sverige.

  Fråga till publiken: Varför är repressionen mot variant två så oändligt mycket hårdare än mot variant ett?

  Liked by 2 people

   • Ja, det enda hotet kommer från variant två. Detta känner vi alla instinktivt. Ändå låtsas de flesta som kallar sig “höger” eller “oppositionella” att det är variant ett som måste användas. De är vilse i totalitarismens pannkaka.

    Like

    • Jo, det måste vara så, men samtidigt i krig så använder man de redskap som krävs. Så detta under Bitte:

     I’ve got my mojo working vid 10 mars, 2021 kl. 09:33
     Din kommentar inväntar granskning.
     Ja men det är inte så imponerande att konstatera att man ogillar rå ondska. Sen då? Kommer man inte till en punkt när man tänker, vad är jag villig att göra åt detta? Är det inte lite billigt att kritisera dessa unga som råttfångaren fångat, eller råttfångaren? Frågan är väl istället vilka åtgärder är man villig att ställa sig bakom? Eftersom detta aldrig skrivs ut så blir det hela till sist tomt och vi kommer inte framåt, det räcker liksom inte med att tänka: alla terrorister borde utvisas, eller?

     Kanske är det så att de åtgärder man vill se, men aldrig beskriver, inte är ett dugg bättre eller skiljer sig från vad som redan görs i praktiken? Det är lite för bekvämt och lätt att vara fysiskt illamående. Det är vi alla som inte är sjuka av indoktrineringen, men sen då?

     Like

     • I got my mojo working. Are you a bluesman? Jag såg Muddy Waters spela på Göteborgs studentkår för många många år sedan. Häftigt.
      Spelade själv elbas i ett litet bluesband med några kollegor.

      Den svenska medelklassen sover fortfarande och den når man inte här på bloggen inspite of 75 brilliant followers eller några fler på DGS.
      Ärlig information är det som krävs men i stor skala och den uppnås inte förrän investerare lägger in riskkapital för startande av TV-kanal.
      Var det inte Lenin som sa att bombardera folket med lögner så blir lögnerna till slut sanna.
      Det omvända måste ju gälla också. Om man bombarderar folket med rätt och sanning så måste ju detta fastna till slut och folket tar ställning. Eller hur?

      Like

      • Jo, tricks hur man når folk med över 100 miljoner i lösa pengar som är villiga att ta ansvar för sitt land är nog användbara. Jag känner en del men de har ju knappast nått dit de nått genom dålig marknadsföring, just nu säljer det att vara pk, så de är nog de sista att vända kappan.

       Like

       • Om det är så att ekonomiskt mäktiga personer som i grunden är sanna sverige vänner men investerar i PK så är det ju kört. Då kan man sluta med att ägna sig åt bloggarna och flytta till södra Kalabrien och inte stöta sig med maffian (Ndrangettan). Har varit några gånger där nere. Varmt och gott, god mat och gott vin, underbara råvaror. Härliga stränder, kristallklart vatten. Inget jäkt.

        Like

      • Jag frågar igen: Skall du klona Willgert och Lamotte? Varifrån skall den goda informationen komma!? Varför skulle inte din kanal bli precis likadan som alla andra kanaler — “state of the art”, “Zeitgeist”, “arte legis”?

       Like

       • Det är inte min kanal Fredrik, det är DIN. Det är du och sådana som du som skall vara redaktörer och ansvariga utgivare. SwebbTV är till delklåperi och en del bra. Lamotte who is that.

        Like

      • Innan du anklagar mig för att bara klaga: Vad kan man göra i stället för att starta en TV-kanal?

       Jag tror att det effektivaste är att starta en kristen väckelserörelse, en munkorden, en kyrka. Med lokala personliga möten. Som erbjuder moraliskt och andligt stöd och ett återupplivat moraliskt språk och livsregler att följa. Den måste förstås också styras, kanske till en början med järnhand. Men det ligger i det fallet lite mer i sakens natur, n’est-ce pas?

       Like

       • Det är vad jag kommit fram till för länge länge sedan.. Steg ett är?? Att ses.. Men det är så jobbigt så jobbigt. Den enda som rår är Göran! Tänk på det.

        Like

        • Du är oss så överlägsen, A3.0. Du talar så tydligt också. Så det finns inget att klaga på. Ingen blev sagt. Inget blev fel. Men fan vad du är bra. Jag krälar i stoftet. Vilken grabb! Hälsa “Göran” när du ser honom, om han nu existerar.

         Like

         • Visst, men det är ju sant.
          Någon form av religion är det som kan generera fungera i högre grad. Vad skulle man annars med religioner till? Men i praktiken så vill folk inte, och jag ser det och konstaterar det. Bu för mig.

          Like

       • Jag anklagar inte någon här. Jag är den förste som ställer upp på en kristen ekumenisk väckelserörelse ( som Svenska Kyrkan givetvis kommer att motarbeta man förhoppningsvis inte den enskilde medlemmen). Men man behöver tillgång till TV för att presentera sig. I Göteborg finns Öppna Kanalen där det går att köpa tid. Någon gång i veckan förekommer en gudstjänst från USA med en pastor, dr Charles Stanley, en äldre man och en underbar predikant som är en riktig spellbinder.
        I Sverige måste det dyka upp en kraftfull predikant med stor karisma och som kan binda ett stort auditorium. En väckelserörelse måste vara sann och äkta, inte en kassako åt ledarskapet. Livets Ord med Ulf Ekman var väl lite utav det.

        Like

         • Vad du inte förstår eller kan förstå som inte är troende kristen men väl bekännande kristen,vilket är två olika saker, det är tron hos den enskilda lilla människan inom alla kristna trosriktningar där Jesus kristus är minsta gemensam nämnare och att det är summan av dessa människors kraft som är det som gäller i en kommande väckelserörelse. Inte trosriktningarna per se och deras ledare. Det är dessa små som kommer att ge sig ut på gator och torg när den tiden kommer och den behöver inte vara långt borta eftersom antikrist härjar för fullt. Denna kommentar kan tyckas vara naiv och många skrattar åt den men så tänker vi som tror. Världen är ogudaktigare än någonsin.

          Like

          • Det var ju exakt det jag skrev. Svara på om du är troende.
           Är man troende så tror man på Gud och 10 Guds bud. Är man dessutom kristen så vänder man sig till Jesus Kristus i bön. Ingen kommer till Gud utom att passera Jesus i bön. Detta är budskapet och sanningen och livet.

           Like

      • Instämmer med @kirurgenblog! TV-kanal är nog enda möjligheten men den får inte vara tråkig och inte alltför “radikalkonservativ” för då tittar inte de som vi vill nå. Vi kan tycka att kanaler som Swebbtv, Exakt24, Riks, Palaestra Media, Samnytt m.fl. är kul att se på men den stora allmänhet vi vill nå avfärdar dem som extrema allt enligt MSM:s narrativ. Det måste, tyvärr (!?), ingå både såpor och musikfestivaler blandat med sanningsenliga och spännande nyheter och informationsprogram. Gärna också lite folkliga och lokala reportage av medborgarjournalister. Detta kostar! Vi behöver en (eller flera) miljardärer som satsar och kan vara uthålliga.
       Sedan har vi distributionen, På kort sikt kommer vi inte ut via normala TV-kanaler utan är förvisade till internet. I sig inte fel men folk vill använda sin TV-apparat och inte bara dator/platta/telefon för att se på TV. Alltså krävs det att folk lär sig hur man kopplar ihop internet och TV och får tillgång till lämplig utrustnig till bra pris, samt får veta om att det finns (Reklam i alla kanaler = kostar.).
       Slutligen har vi själva internettekniken. Vi får inte förlita oss på YouTube som ju kan stänga av när som helst utan måste använda andra tekniker som nu t.ex. Swebbtv gör. Även där finns behov av utveckling som kostar inte bara pengar utan även kompetens.
       Detta borde alla intresserade jobba för att det ska bli verklighet och det är bråttom innan makten spärrat alla möjligheter till opposition.

       Liked by 2 people

 2. Under P:

  I’m bad like Jesse James vid 10 mars, 2021 kl. 09:20
  Din kommentar inväntar granskning.
  Jag sitter just och tittar på videos med ”De 10 bästa ställena att bo på” i olika regioner utomlands. Jag lär mina barn att lägga sig till med internationellt gångbara färdigheter.
  Det stora problemet som jag ser är dock bloggar som DGS, eller Bulletin eller Ledarsidorna och så vidare. Varför? Jo för att påverka någon så måste man först ha lite positiv friktion, en kontakt. Jag anser, och tror många på DGS håller med, att Sverige är galet, det styrs medvetet eller omedvetet mot avgrunden, men där jag tror vi delvis divergerar det är i synes på om man med argument och uppradade fakta kan påverka grupptrycket inom pk-ismen. Jag tror inte det, galet är galet, ont är ont.
  Vem kan man då nå? Ja, jag hoppas nå de som läser och skriver på DGS, men det går trögt. Så inte ens de som har en åsikt som ligger väsentligt närmare min egen, man håller med om att Sverige styrs galet, ändra med argument åsikt. Det DGS och Ledarsidorna och Bulletin (som samlat nästan hela skaran som en fårskock) gör, det är att upprätthålla ett ”om bara”. DGS delas upp i de som förstår vad som menas med detta, och de som inte vill förstå.
  Så DGS/Bulletin etcs linje innehar en mycket bekväm mellanposition, där man kan bygga upp ett tankeuniversa i ”mitten” som helt ignoreras av de som har makten och aldrig syns i MSM, dvs det kritiseras aldrig, men vad värre är: Detta mitten-univers agerar på precis samma sätt med den kritik som man utsätts för av vissa i kommentarsfältet. Man agerar precis som pk-isterna med den skillnaden att pk-isterna faktiskt styr, alltmedan DGS/Bulletin bygger ett fiktivt ”om bara”-universa som
  aldrig behöver testas i verkligheten. Till exempel: man kan/ska/bör inte dra alla över en kam.

  Liked by 1 person

 3. Under Patrik:

  Ain’t no love in this house vid 10 mars, 2021 kl. 09:00
  Din kommentar inväntar granskning.
  Haha, momsprojektet, precis.
  Vi måste sluta att ha dem som referenspunkt, allt de säger och gör är antingen galet eller ont eller en kombination. En gång som ung student så såg jag en ung stor man mitt i gatan, han verkade galen. Jag hjälpte honom att komma ur trafiken, han var uppenbarligen utvecklingsstörd, och när han gapade så att hela tandraden 90 grader fel, alla tänderna pekade rakt ut. Nå, jag fick honom lugn och en buss kom som han raskt hoppade på under chaufförens protester. Vi försökte få av honom men den visade tandraden avskräckte så chauffören ringde polisen.
  Inte skulle jag definiera hela min världsbild och diskutera denna unga mans vilja att åka buss hela dagen lång? Det är vad vi gör. Vi måste sluta lyssna. Stäng av.

  Liked by 1 person

  • Jag ligger före där också vad det verkar.., orkar näppeligen med internet heller, det är ändå mest upprepningar av samma. En slags retning av hjärnan, troligen belöning, vare sig det är positiv eller negativ. Spelar ingen roll vad de heter, det är inga nyheter utan bara mer av samma. Som ett jävla informationssammanbrott. Jag ska UR, inte in.

   En annan grej som får er att lessna än mer på mig, är att jag blir bara mer övertygad att vetenskap in absurdum är olycka, död, skräp, retning, när jag råkar se nåt av tex Penrose, Musk eller vem fan som helst: De har ett mycket tilltalande tänkande, sunt och bra på alla vis, MEN det de tänker PÅ är bara absurditeter, död, skräp, det kan inte hjälpas, det är bara så.

   Jag såg nån amerikansk predikant, och sett till helheten så var han helt överlägsen, walk over. Forskarvärlden är med och förstör den här världen i rent egenintressse, de bygger sig själva för att det GÅR, inte för att det behövs. De skulle få betala skiten ur egen ficka, men det kommer naturligtvis aldrig att hända, tvärtom. Det finns makt och pengar för andra i det förstås så..

   Förövrigt känns det om jag VET tillräckligt, kan jag inte använda det nu, så lär jag aldrig ha nån användning av det.

   Like

       • Regurgitating the Apple var ju inte du, vem du nu är. Det var Evan Sayet. Och det var inte du som letade upp honom och det var inte du som länkade till hans filmer och till hans bok och det var inte du som citerade honom och hänvisade till hans viktigaste poänger.

        Jag är så fullkomligt ointresserad av vem som kommer på bra idéer, så det kan du inte ens antydningsvis börja att förstå, men det betyder samtidigt att jag inte tål folk som när detta intresse och gör ett socialt apspel av det. En vänstertendens så god som någon!

        Like

        • Visst visst, vem har tjatat mest om religion på DGS i evigheter, eller vem har lagt ut tel nr, som vem som helst kan ringa på?? Bara Göran ringde… SÅ mycket humbug ungefär! Om du inte tål lite kritik eller kan svara så kan du censurera, det är helt ok för mig. Dessutom har jag vid flera tillfällen frågat om jag har vänstertendenser, men INTE fått svar. Jag är i högsta grad öppen för egna fel, men gillar även att provocera fram diskussioner som nu, och jag skiter i fall ni blir förbannade, det blir ändå inget intressant annars/bara ordproduktion. En annan grej kan jag säga Fredrik, jag ljuger inte om nåt jag påstår eller om mig själv, det är djävligt ointressant. Om jag inte är säker så ställer jag upp en fråga, och utmanar nån att presentera nåt mera sant. Eller är vag. Jag försöker så gott jag kan att inte trassla in mig i lögner.
         Ytterligare än grej, du drar ofta förhastade slutsatser, jag kan bevisa det då jag sitter med facit ibland.
         Ytterligare en sak, jag SER det som en sport att HA tänkt ut nåt på egen hand, du får gärna se det som uselt och kass på alla vis men så är det, det är min sport och jag gillar den. Precisionen är inte så viktig för mig, den rätar upp sig efter hand, då lådorna ständigt uppdateras med det bästa jag förmår, du kan gärna skratta, det saknar betydelse. Mvh

         Like

 4. Under Patrik Engellau:

  Det är mycket möjligt att Patrik Engellau verkligen är rasist på det sätt han beskriver. Det finns vissa antydningar om att han tänker sig att det är en genetisk egenskap hos de infödda svenskarna som avsevärt skiljer dem från invandrarna och som yttrar sig i att infödda svenskar tvångsmässigt sätter en ära i att stå på egna ben och försörja sig själva eller i varje fall gör sitt bästa för att försöka.

  Men samtidigt har dessa samma infödda svenskar i hundra års tid röstat för politiker som har infört ett samhällssystem som skall tillåta dem att slippa stå på egna ben och försörja sig själva eller ens försöka. Hur har detta kunnat ske?

  Om man tittar på hur dagens svenskar ser ut och uppför och beter sig, så är det ju ganska skrämmande. De är feta, illa klädda, tatuerade, har färgat hår och de röstar till största delen på åttaklöverpartierna. De går inte i kyrkan, de har inte sett till att utbilda sig, för de har avskaffat skolan som lärdomsanstalt, de är inte intresserade av att arbeta osjälvständigt och helst vill de inte arbeta alls. De bildar inga familjer och de har bara enstaka barn. Är det verkligen invandringen som är orsaken till detta eller är invandringen snarare ett symtom på en underliggande sjukdom?

  Hur kan man vara rasist till förmån för denna misslyckade ras?

  Like

 5. Klämde in detta under PE

  Rasist, rasister, rasism. Va falls. Vi etniska svenskar? Vi, jordens mesproppar? Åk till Helsingfors och fråga folk på gatan där om ett adjektiv på svenskar så blir svaret:” svenskar är mesiga”. Det är är helt rätt, vi svenska män har blivit östrogeniserade; filttofflor och mysoverall. Däremot har politiskt korrekta svenska kärringarna tagit över, överallt, på alla viktiga poster. Beslut skall därmed tas horisontellt efter oändliga konsensusmöten och inte till den svenska vita medelklassens fördel. Vi skall pröjsa.
  Rasismen är omvänd. Det är de svenska mesiga vita männen som blir utsatta för rasism från MENA-folket ( 99 % muslimer). Vi vågar inte publikt öppna truten längre utan håller till på alternativa media för att skriva av oss vår vrede, vår vanmakt.
  Kostnader syns bäst i stora tal. 74000 kronor per alla invandrare är 100 miljarder om året. Frågar man Jan Tullberg blir det minst 200 miljarder med undanträngsningseffekter och allt.
  Nu skall också Annie Lööf gänga sig med Löfven. Hur sugen kan man bli på att få en glassig ministerpost exempelvis utrikesminister samt självklart också vise statsminister. Makt lockar och förblindar, mumsfilibabba. Jag hoppas att centerpartistiska väljer inte köper detta.

  Like

 6. Under Patrik Engellau kommenterade signaturen – cmm – min (alltför långa kommentar) och min nedanstående svarskommentar till cmm blev refuserad.

  Cmm sa:
  “Skulle ”däggdjur” vara en art?

  För en biolog är nog hund, häst, gorilla, människa exempel på arter.

  Att kor av olika raser kan ha olika systematiska egenskaper är det ingen som bestrider. Varför skulle inte människogrupperingar, som har levt åtskilda under evinnerliga tider, i olika miljöer, kunna utveckla olika, systematiskt skilda egenskaper – både fysiskt och psykiskt?

  Det är säkert lättare att bedriva avel på bananflugor än på människor, men varför skulle det senare vara omöjligt?”

  Mitt refuserade svar:
  Man kan inte beskriva människovärlden som enhetlig, lika lite som fiskvärlden, fågelvärlden eller växtvärlden och övrig klimatolikheter över jordklotet, som rn enhetlighet.

  Alla dessa olika kategorier eller olika – livsskapelser – ville då, rent vetenskapligt, indelas i olika kategorier.

  Vad skulle man kalla dem och deras variationer och olikheter?

  Vad kalla deras underarter eller de som liknade varandra men ändå kunde särskiljas sinsemellan?

  Arten djur delas in i olika arter; insekter, fiskar, fåglar, däggdjur.

  Däggdjur indelades i olika s.k. raser inom samma däggdjursstam, (kanske däggdjursart är fel ord…)

  Detta har lett till att man också indelat de synliga och mätbara variationer och olikheter och skillnader som kunnat iakttas hos arten människa, just i benämningen olika rasskillnader.

  Men i och med att själva ordet ras och medföljande rasism har blivit infekterat så kan man säga att det är ett mer eller mindre förbrukat ord, där olika folkstammar, språkstammar och kulturstammar förmodligen bättre beskriver en verklighet som alla kan se?

  Alla olika folkstammars, språkstammar och kulturstammars behov av att kunna identifiera både sig själva och andra, samt även då att identifiera sig själva genom att veta vilka man inte tillhör, eller vilka man inte är, är överallt ett likartat psykologiskt och sociologiskt fenomen.

  Det är allommänskliga behov och borde uppmuntras och tillåtas ALLA olika folk och folkstammar, samt språkstammar, OM man anser att en mångfald och en variationsrikedom inom människosläktet är av GODO i sig självt och till en rikedom i sig, för alla.

  I princip kanske man borde tillåta ALLA människor att verkligen vara rasister eftersom alla människor i princip i en realitet ändå är rasister, och kan från barnsben igenkänna vilka som tillhör den egna folkstammen, folkgruppen, språkgruppen, och vilka som inte gör det?

  Men, kanske mäktiga globalistdrömmare drömmer helt andra drömmar att det vore både roligt, gott och bra om alla människor utplånades i sina identifieringar till sina respektive folkstammar, språkstammar och kulturstammar?

  Då är det en svår sits för just alla olika folk som över huvud taget finns? De måste alla förbereda sig själva på utplåning just i sina folkliga och språkliga identiteter….

  Tråkigt nog.

  (Samtidigt, tillsammans med all ny världstäckande teknik över hela jordklotet, så – krymper världen – obönhörligen. Svåra saker att kunna bibehålla en variationsrikedom inom människosläktet…)

  Like

   • https://carlnorberg.se/ eller https://www.facebook.com/carl.norberg.54 eller https://myspodd.defria.se/

    Måste dock varna att han är en “acquired taste”. Han är onödigt kryptisk vilket för min del gjorde det alldeles för fattigt på vettig information i början, innan jag förstod vad han alluderade till. Anledningen verkar vara att han vill att folk ska gräva på egen hand för att själva äga informationen (en idé jag är skeptisk till).

    Men han är kunnig och har grävt fram viktig information som jag inte hittat någon annanstans. Jag klistrar in ett exempel på där han kommenterar Per Gudmundssons artikel “Stalins bensinmackar i Sverige betalade Vänsterpartiets hus” (bulletin.nu) för att ge någon slags bild.

    Per Gudmundsson är nog ungefär så imbecill som han framställer sig så därför delar vi denna med Ingress i saken.
    Så vi gissar att regin och finansieringen av den Ryska revolution, som utifrån Sykes – Picot innebar att Mellanöstern drabbades av 100 års lidande, ständiga krig och att inte bara det Ryska folket har rätt starka anledningar till att mycket starkt ogilla det Investorstyrda Sverige. Familjen Palmes roll för spridningen av den globala kommunismen, kan vi ju ta i nästa vända.
    Villa Kassman på finaste platsen i Stockholm – som utgör ett slags symboliskt moraliskt monument – är en nyckel i saken, högerledaren Arvid Lindman är en annan, “Röde Bankiren” Olof Ash – berg är en tredje och trots att vad som Karl Gerhard beskrev – regnar det på CITY droppar det uti Norrström – det hela en gång hade en air av flärdfull spiritualism omkring sig, så var det aldrig någonsin någonting annat än den vanliga banala och uppsminkade guldgrävarspänsten – vansinnets girighet eller girighetens vansinne – som gjorde det möjligt att korrumpera landet bortom vad som egentligen borde vara rimligt som mänskligt.
    Vi drar oss till minnes vems som först skrev på för mandatärmakternas godkännande av uppdelningen år 1921 av Mellanöstern – ja det var Lenin.
    Gunnar Kassman tillhörde ett slags exklusivt sällskap – en form av exkluderande indelning av något slag. Under det glada 1920-talet, då var det högsta status i Stockholms jetset att äga en egen ö i skärgården. Den omsusade affärsmannen Ivar Kreuger hade till exempel en, som i ärlighetens namn dock bleknade jämte Kassmans residens. I ett nummer av tidskriften ”Svenska hem i ord och bild” från 1921 jämför Waldemar Swahn Kassmans villa med de italienska palatsen Villa d’Este och d’Aldobrandini.
    Under andra världskriget hyrdes fastigheten på Storholmen ut som sommarnöje till den sovjetiska ambassaden. Låter inte det lite konstigt? Jo det gör det, men här kommer förklaringen till varför:
    Aleksandra Kollontaj var tillsammans med Rosa Luxemburg den mest tongivande kvinnan inom den framväxande europeiska socialismen. Efter oktoberrevolutionen 1917 blev hon världens första kvinnliga regeringsmedlem – så förvånande… Under tiden som diplomat i Stockholm blev hon en nyckelfigur i den feministiska Fogelstadsgruppen – ännu mer förvånande – och nära vän till revykungen Karl Gerhard som alltså enkelt kunde räkna ut hur allt detta hängde samman. Som diplomat spelade hon såklart en avgörande roll under vapenstilleståndsförhandlingarna mellan Sovjet och Finland – ja det tror nån det, vilket i princip innebar att Sverige kunde hålla sig utanför kriget. Kollontajs dagböcker förvarades länge inlåsta i ryska arkiv. Men 2008 gavs de ut på svenska – översättning är en konst som sagt.
    Hon uppgav särskilt engagerat att hon var övertygad om att hon skulle mördas i Stalins utrensningar. Men av – tidigare alltså, inte nu – okänd anledning klarade hon sig. Av de 13 personer i den inre cirkel av bolsjeviker som förberedde revolutionen var det nämligen bara Stalin, Lenin och Aleksandra Kollontaj som dog en naturlig död. Ja,som det slumpade sig redan på den tiden…
    Alltså, samma år som Kassman förvärvade Storholmen rasade kravaller på Gustaf Adolfs torg, några kilometer därifrån, när arbetarrörelsen – ledd av Branting – krävde allmän rösträtt. Bara veckor tidigare hade ju Lenin lämnat Stockholm, stadd vid kassa efter att ha fått pengar av av just den svenske högerledaren Salomon Arvid Achates Lindman (i riksdagen av uppenbart taktiska skäl kallad Lindman i Stockholm), med en ny kostym från PUB för att ansluta sig till revolutionen i Sankt Petersburg. Lindman förresten, år 1920 undertecknade han tillsammans med andra ledande politiker, däribland Hjalmar Branting, en motion om att man skulle inrätta det Rasbiologiska institutet, som det slumpade sig när de fick tid. Känner vi igen mönstret eller?
    När tsaren abdikerat i ryska februarirevolutionen 1917 kulminerade samtidigt hungerkravaller i Sverige. Hjalmar Branting och LO-ledningen agerade utåt för att skapa lugn och avvärja upptrappning av oroligheterna. I samtal med statsminister Carl Swartz som lustigt nog också fanns med i sällskapet kring Kassman, tog Branting som var vän med Gustav V på sig ansvaret för lag och ordning under första maj 1917, vilket innebar att Swartz kunde förbjuda borgerliga initiativ till privatmiliser. Därmed undveks risken för gatustrider som kunde ha kastat landet in i en mycket allvarlig kris. Allt var uppenbarligen bara ett regisserat spel för gallerierna, med några få invigda med en bild av helheten.
    Hur som helst, i Sankt Petersburg strålade Lenin samman med ledande bolsjeviker, bland andra då alltså Aleksandra Kollontaj. Av “rädsla” för att revolutionen skulle sprida sig till Sverige tvingades högerregeringen – som alltså egentligen var med och anstiftade revolutionen, men vi gissar nog lugnt att inte riktigt alla begrep riktigt vad det var som hände – alltså gå arbetarrörelsen tillmötes. I Ryssland rådde kaos. Kommunistpartiet förstatligade banker och industrier.
    Men vem hyr då över huvud taget ut sitt hus åt Josef Stalin? Av dem som såg revolutionen som ett unikt tillfälle att göra goda affärer fanns det uppenbarligen en hel skock med sådana guldgrävarspänstiga individer. Andra hade mer direkt uttalade sympatier med Lenin. Som Olof Aschberg, ”den röde bankiren”. I Stockholm lät han smälta ner stora mängder guld som konfiskerats från den tsarryska centralbanken. Är vi förvånade? Nej knappast eftersom även det beteendet sedemera gick igen med guld från annat håll.
    Vi var bland de första att bedriva handel med bolsjevikerna. Förvånande? Naaaaeeee!
    Den okände bankiren Kassman köper Storholmen revolutionsåret 1917. Han bygger Stockholms mest påkostade sommarresidens och fyller det med ovärderliga ryska konstföremål och antikviteter. Kan det vara en slump, eller visste han möjligen om vad som skulle komma att ske med avseende på informationsflödet i den socioekonomiska ligabildningen…förlåt, det exklusiva sällskapet.
    Inte ens ett barn kan nu missa hur detta sitter ihop.

    Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.