RICHARD SÖRMAN: Vänta inte på att opinionen ska vända

Kopia av DGS utan ilsken svabbtant i pissrännan. Välkommen att kommentera fritt ur hjärtat! Säg som det är, säg det så bra!

DET GODA SAMHÄLLET

Många väntar på att opinionen ska vända. Snart vänder det! Det måste det göra! Men om opinionen aldrig vänder då? Ska vi bara ge upp då? Ja det kanske vi ska göra. Det kan nämligen vara befriande att ge upp. Det kan vara befriande att gilla läget och börja om från det. Det kanske rent av är nyttigt för oss svenskar att inte förvänta oss något mer av staten och det gemensamma. Det kanske är det bästa vi kan göra på sikt.

Väntar du på att opinionen ska vända? Då kanske du väntar förgäves.

View original post 644 more words

31 thoughts on “RICHARD SÖRMAN: Vänta inte på att opinionen ska vända

 1. Under Patrik Engellau; under hans reverens och djupa bugning till någon förståndshandikappad pryo på Dödens nedrigheter:

  ”staten tänker” — Hur föreställer du dig att detta går till? Fattas inte ett leap of faith här?

  Är det inte rimligare att vi tänker? Och att vi gör det i de banor som kallas Public Choice?

  Like

 2. Under Bitte Assarmo:

  Som det står på en metallplatta som skickades med en rymdsond ut i världsrymden: Vad gör de här? Ett rop i öknen, nej, en viskning i universum. Än har inget eko hörts.

  Det är som det är på grund av att de vill ha det så här, en insikt som har uttryckts poetiskt också av Nationalteatern:

  Hon var så förbannad på värmen
  och på chefen som sa
  att dom inte hade råd med fläktar
  ”Kyss mej där bak”, sa Hanna

  När skall vi säga ”kyss mig där bak” till etablissemanget i stället för att varje dag erbjuda dem äreräddning och praktiska tips?

  Like

  • Jag märker att du försöker lyfta din övertalning ett snäpp. Jag anstränger mig också för en hel del av problemet ligger i att deras tankar aldrig rört sig i de fåror vi har bevarat i hjärnan men som de har fyllt med socialism och anti-kristendom och bekräftelsetendens och missbruk.

   Liked by 1 person

 3. Till en kommentar av Agda under Bitte Assarmo:

  ”Vilket bara ett fåtal muslimer skulle få för sig att göra”

  Ett fåtal i taget, ett fåtal varje dag. Men hur många man än förhindrar, så fylls leden av terrorister ständigt upp ur leden av föregivet och låtsat civiliserade.

  ALLA terrorister har före sitt dåd betraktats av oss som välanpassade, västliga, vänliga och välvilliga. Även Muhammed Atta! Även Osama bin Laden! Alla, alla.

  Like

 4. Under Eddie Råbock:

  Ja, inte var det för gratulationer som den dagen en gång infördes!?

  Är det inte djupt sexistiskt att gratulera en person för hans eller hennes kön?

  Gratulerar något oss för vår vita ras, kanske? Eller för att vi som har fötts som män har fötts som män?

  Like

 5. Den bästa kommentaren till Internationella kvinnodagen kommer från Avi Yemini:

  I’m glad there’s finally a consensus that women still exist.

  Even if it’s just for a day.

  Like

 6. Till denna kommentar av Bitte Assarmo:

  Man KAN inte dra alla muslimer över en kam. Eller tror du att en miljard människor i världen är beredda att mörda för sin Gud? Det har jag väldigt svårt att tro.

  Jag tror din fråga innehåller en annan, som inte uttalas: Är den miljard som bokförs som muslimer verkligen sanna och goda muslimer? För en sann och äkta muslim är alltid beredd att mörda för sin gud. Det står helt klart och kan inte förnekas.

  Liked by 1 person

  • Detta:

   Intensities in ten cities vid 9 mars, 2021 kl. 08:57
   Din kommentar inväntar granskning.
   Du missförstår den praktiska innebörden av uttrycket. Du kan lite förenklat vad gäller migration agera som om du KAN dra alla över en kam, vilket då betyder att vi minimerar våldet i Sverige, vi minimerar terror, vi minimerar våldtäkter, vi hade inte haft något Vetlanda, Ebba hade varit i livet, och tiotusentals, eller ackumulerat hundratusentals kvinnor hade inte blivit våldtagna.
   Det andra alternativet, som är det rådande som du verkar förespråka (?) är att INTE dra alla över en kam. Då får vi exakt vad vi har, och mer kommer, det går helt enkelt inte att undvika.
   För att vara konkreta, om vi drar alla kineser över en kam och vägrar dem tillträde till Sverige så kommer vi att minska mängden märkliga nya virus men det blir heller ingen kinamat.

   Like

 7. Under Sörman:

  Spirit of the Wild vid 9 mars, 2021 kl. 08:36
  Din kommentar inväntar granskning.
  Ja det är rätt, fast jag hade önskat att vi fick ordböcker som inte definieras av ett kollektivt socialistiskt grundantagande: civilsamhälle. Det är inte precis ett ord som mina barn förstår första gången de möter det i skolan. Det är ett ord som tar för givet att det är något man kan ringa in, och om man är totalitär liberal eller socialist, låta staten sluka. Istället så är det vi är odefinierbart med socialistisk terminologi som inte kan förstå något alls utanför maktanalys, egoism, hyckleri och egen ondska: vi är det som är bra, det som fungerar, vi är sanningen och kärleken till våra barn och fru och familj, vi är kärleken till vår natur och kultur som vi söker att bevara, vi är mod och egen insats, vi är drömmar och glädje, vi är gemenskap och frihet och disciplin. Det vill säga, vi är allt som socialister och andra totalitärt sinnade inte är, inte en liten ö av ”civilsamhälle” som kan slukas med salamitaktiken.
  Fast premissen med att vänta på ”opinionen” är fel, vi är post-2020valet i USA där vänster-etablissemanget till sist visade sina kort öppet, det verkar inte ha sjunkit in hos Sörman. SDs uppgång avstannade ju för länge sedan under 20%, vi har nämligen haft värdegrundsdemokrati ett bra tag utan att förstå vad det betyder fast det är givet i definitionen: det betyder att det finns högre världsliga värden än folkviljan som uttryckt genom demokrati, därav värdegrundsdemokrati, eller ”liberal demokrati”. Så ”opinionen” är idag meningslös inte bara för att den styrs och manipuleras och felrapporteras av media och opinionsinstitut utan för att ”liberal demokrati” betyder att det är ok att valfuska, dvs vi är post-demokrati, och som vanligt så vet etablissemanget detta, de hittar på nya ord för att beskriva det och skryter kokett om det från Biden till Harris till Time Magazine, alltmedan vår sida är sist på bollen och låtsas att inget hänt. Som vanligt.

  Like

 8. Under Omar:

  Tooth, Fang & Claw vid 9 mars, 2021 kl. 08:00
  Din kommentar inväntar granskning.
  Måste vi uppmärksamma deras festivaler också? Kan vi inte fokusera på våra egna, som ”Talk like a pirate day”? Arrrhhh!
  Det tycks mig som om vi inte har någon oberoende existens utan dem. Existerar vi utan smärtan de tillfogar oss? Måste vi vara deras objekt?

  Liked by 1 person

 9. Till Rikard under Patrik Engellau:

  Om du erbjuds något gratis som du annars hade betalat för, så är inte det du får produkten, utan du själv. Detta gäller identiskt lika för gratis webtjänster som Facebook som det gäller för gratis vårdtjänster som Landstinget. DU ÄR PRODUKTEN. Du köps och säljs av två andra parter, i detta fall det statsbärande partiet och dess väljare.

  Det finns bara ett ekonomiskt system. Vi måste beskriva alla institutioner i detta system och inte låtsas att vi kan använda påhittade begrepp för att låta föreskina att vi kan lura verkligheten. Det finns i sinnevärlden ingen privat och offentlig vård. Det är abstrakta beteckningar som vi använder för att tala med varandra. I sinnevärlden är det alltid fråga om vem som säljer vad till vem och vem som låter sig utnyttjas och luras av vem. Det finns bara ett ekonomiskt system. Det finns bara en verklighet. Det finns bara en vetenskap.

  Liked by 1 person

   • Och just därför kom det inte med. Det refuserades.

    Jag tror att vi nu har hittat mönstret vi sökte. Det som refuseras är det som förefaller redaktörn att vara övertygande. Ty att bli övertygad smärtar en smula och redaktören styrs av smärtreflexen som en Pavlovsk hund. Vi kan använda detta verktyg. I de av våra kommentarer som refuseras skall vi söka både sanning och övertygandekonst, memetik.

    Like

    • Nej, det var fel. ALLTING jag skrev togs sedermera bort. Det är alltså det debila hatet av Fredrik Östman som fortfarande är ledande refuseringsprincip. Det är dags att klippa navelsträngen.

     Like

 10. Detta klämde jag in under Sörman men det fastnade inte:

  Som någon skrev ovan så är behovet av en TV-kanal som presenterar rätt och sanning enormt. Saklig information är guld.
  Vad kostar det att dra igång en sådan kanal och hur lång tid tar det? En miljard kronor och två år? Det är väl lite sent då men bättre sent än aldrig. Kanalen vänder sig till etniska svenska unga och medelålders netto-skattebetalare och motsvarande invandrare som är netto-berikande på riktigt (finnar bland andra).
  Det finns massor med alternativa sidor men det sammanlagda tittar- och läsarunderlaget måste väl vara en bråkdel av motsvarande för MSM (lögnernas hemvist).
  Jag tror inte svenska folket har klart för sig på riktigt Sveriges enorma slöseri. 100-200 miljarder årligen till invandring samt minst 40 miljarder till SIDA. Till vilken nytta? Dessa pengar behövs till dem som betalat in dem.

  Vidare kostare lerfotselefanter EU och FN vårt land väldigt mycket pengar.
  Det kostar att vara en humanitär stormakt.
  En sak som jag inte begriper är varför Centerpartiet har så stort, 8-9 %, röstunderlag och att Annie Lööf har partiet i järnhand.

  För övrigt presenteras på Bullen idag en mycket bra artikel av professor Svante Nordin som handlar om Den Filosofiska Skiljelinjen:
  https://bulletin.nu/den-filosofiska-sprickan

  Like

  • Jag tryckte på länken och fick se en bild med vänsterextremister på båda sidor om en spricka. Var är Hume, var är Burke, var är More, var är Sokrates?

   Nåja, jag får väl läsa texten också.

   Like

   • Ha! En professor emeritus i idé- och lärdomshistoria som inte har förstått en så tunn och glasklar bok som The Whig Interpretation of History, som alltså är en ANKLAGELSE om ett FEL och ingenting någon någonsin berömmer sig om!

    Bilden talade sanning. Inte ett spår av rationalitet, humanism, kristendom, konservatism, vetenskaplighet, empirism, metodik, epistemologi, semiotik, sanning, rätt, liv. Bara idealisters interna revirstrider inom sina aparta fantasivärldar.

    Varför läser du sådan skit?

    Liked by 1 person

    • Jag hoppade också över, Svante Nordin läste jag något av för 10år sedan eller ännu längre och köpte hans bok Filosofins historia tror jag det heter, men sedan är ju Nordins tystnad talande. Inte ett pip. Det måste ju bero på något.

     Like

 11. Att, som Richard Sörman föreslår, övergiva det totalitära paradigmet (“socialdemokrati”, staten har all rätt att lägga sig i vad som helst), att övergiva tanken att man inom detta paradigm kan lösa de problem det själv förorsakar, är inte alls att giva upp.

  I stället är det ju en uppgivenhetens anda, ett uppgivenhetens mentalitet, som får oss att lämna våra hederliga liv bakom oss för att i stället resonera i abstrakta termer om hur vi bäst skall bestämma över andra, hur vi bäst skall spendera andras pengar. Det är att giva upp kontrollen över och intresset för sitt eget liv. Det är att giva upp disciplinen och den goda smaken som får oss att avhålla oss från att ständigt lägga våra näsor i blöt, vårt huvud på sned och våra pannor i djupa veck. Att vara sossig är att giva upp.

  Det är om vi väntar på att opinionen skall vända, som vi har givit upp. Allt för många har givit upp. Frågan är alltså hur vi kan väcka dem och giva dem nytt hopp. Nytt hopp i det egna livet i stället för uppgivenhet om andras.

  Liked by 1 person

 12. Fredrik
  Som vanligt är du hård i din dom. Svante Nordin skrev en betraktelse över en filosofisk sklijelinje i en i sammanhanget kort artikel. Min uppfattning är att han betraktar och beskriver. Han tar ju med det som han tycker är väsentligt. Det som jag anar och känner av är att han gillar Heidegger och att om man vill veta mera så rekommenderar han en att läsa Bertrand Russels bok om Västerlandets filosofer. Vilket jag har gjort. Köpte den en gång på bokrea.
  Så som jag har fattat det hela så är filosofer mycket intelligenta människor, många är också framstående matematiker och de är, apriori, väldigt upptagna av sig själva, sina idéer samt sina egna egon.
  Själv tyr jag mig till min egen praktiska och yrkeshantverksmässiga intelligens men diskurser med intellektuella människor som kan ge och ta är alltid en njutning. Oftast faller det ut i att jag lärt mig något.

  Like

  • Låt oss, för resonemangets skull, säga att vi talar om glaskulor i stället för om filosofi och att vi också tänker oss, för enkelhets skull, att det existerar tre huvudsakliga glaskulor, vara två är fula, slitna och opaka medan den tredje är glasklar och vacker. NU kommer en herre som sägs vara lärd och professor i glaskulelära och pratar långt och brett om skillnaden mellan de två opaka, slitna och fula kulorna, som han påstår tillsammans utgör glaskulevärldens fullständiga utbredning.

   Känns det inte då som om vi har förmenats en kula, som om vi har förmenats en klarhet? Kan man inte tycka att herr professorn antagligen har en alldeles egen agenda, ett eget intresse, att inte alls låtsas om den tredje kulan? Och om den tredje kulan ligger till höger och de andra två till vänster, får man så säga att professorn har en systematisk skevning åt vänster?

   Och du kan förstås spela kula med de där två lerkulorna och ha nöje av det, men om det är glaskulor som gäller och om det är excellens och bättring som intresserar oss, så skall vi kanske ägna vår uppmärksamhet åt den klara och vackra kulan och inte följa den unkna böcklingslukten (“red herring”) iväg åt fel håll.

   Like

   • En möjlighet kan ju vara att prof. Nordin kanske älskar den skimrande kulan och smeker den ömt och mjukt mellan skål och vägg. Det vet vi ju inte.
    Som medicinare så läser man ju mest medicinska böcker och tidskrifter förutom den tiden man lägger på skönlitteratur. Det innebär att läkare vanligtvis inte har fördjupade kunskaper inom, filosofi, nationalekonomi och statskunskap. Det gäller även mig. Dock kan jag säga, I hate to admit it, att om konservatism har jag lärt mycket av dig Fredrik och även av C. Det är därför jag häckar här. Man måste läsa skit ibland annars tappar man känslan för kontraster.
    Tack för en lektion i glaspärlespelet ( jag har läst boken men det var länge sedan, skulle kanske läsa om den.

    Like

    • Javisst, och Newton i ett parallellt universum intresserade sig endast i hemlighet för gravitation, mekanik och ljus, men i det sociala spelet publicerade han sig endast inom feministisk kritisk teori. Ingen fick någonsin veta att han hade andra intressen. De dog med honom. Svante är den nya Röda nejlikan, som spelar dum för att dölja sina hemliga laster. Självklart.

     Like

 13. Metaforen med Isaac Newton haltar.
  Men du menar att Nordin är en ulv i fårakläder.
  Han satt med i VPK:s styrelse i Lund men lämnade partiet.
  I nedanstående artikel verkar han ju vara invandringsfientlig samt högervriden. Kör han med two faces? I så fall varför? Gubben är ju 75 år och utan vare sig politisk eller akademisk makt. Han är visserligen fortfarande emeritus(har ett litet rum på LU för forskning). Det har jag också varit och det är inte särskilt mycket att hänga i granen.

  http://veckobladet-lund.blogspot.com/2012/01/svante-nordin-och-de-valdiga.html

  Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.