PATRIK ENGELLAU: Varför är vi sådana fegisar?

Kopia av DGS för fri kommentering.

DET GODA SAMHÄLLET

För några år sedan undrade förre Scaniachefen och dåvarande ordföranden i Svenskt Näringsliv Leif Östling vad skattebetalarna får för sina skatter. ”Vad fan får jag för pengarna?” sa han närmare bestämt och för det blev han petad som ordförande i den främsta svenska företagarorganisationen. Det var en deplattformering som hette duga innan man ens visste att det hette deplattformering.

Att fråga sig vad man får för sina pengar när man lämnar dem ifrån sig är en naturlig och vällovlig sedvänja. Varenda svensk gör det antagligen flera gånger om dagen. På ICA-hyllorna hänger lappar som anger varornas kilopris innan frågan ens är ställd.

View original post 554 more words

10 thoughts on “PATRIK ENGELLAU: Varför är vi sådana fegisar?

 1. Den skillnad vi söker och betalar extra för när vi köper ekologiskt odlade grönsaker och kött är inte i första hand bättre smak, även om det är vanligt, utan högre halt av näringsämnen och lägre halt av sjukdomsalstrande gifter. Bidragande orsaker är att det befordrar ekonomisk och social småskalighet såväl som ekologisk sundhet och rikedom på odlingsplatsen.

  Liked by 2 people

 2. Till Sandgrens artikel:

  Som du mycket riktigt påpekar är det ju ingen höger längre om den pysslar med vänsterns frågor och angreppssätt. I stället är det utmärkt, och förväntat, att vänstern då blir upptagen och försvagad av sina eländiga inre strider.

  Därmed inte sagt att vi inte skall använda en folklig och övertygande retorik med inspiration hos vänsterns agitatorer. Detta skall vi inte hålla oss för fina för! Här finns en lång tradition tillbaka via Machiavelli, Cato den äldre och andra advokater.

  Det är tills vidare inte uppenbart av vilket slag de här två illa förföljda hjältarnas tilltag på bilden skall anses vara. Låt oss avvakta med vårt utslag och inte förhastat döma dem i tvivelsmål.

  (Hej Olle Reimers! Detta skall vara en översättning av “give them the benefit of the doubt”.)

  Like

 3. Till Sandgrens artikel:

  Elisabeth G skriver: “Patrik Sjöbergs omdöme ifrågasatte jag redan när han gav ut sin bok. Man gör inte så mot en avliden som inte kan försvara sig.”

  Så gör man inte mot ett barn som inte kan försvara sig!

  Försätt dig i Patriks skor. Jag tror inte att han hade kraften att behöva konfrontera den här personen i livet. På liknande sätt måste det ju vara med våldtäktsoffer. Ofta är det föreställningar om konfrontationen med gärningsmannen som gör att de inte anmäler brottet. Speciellt, som i fallet med det koloniala frälsets förnedringsvåldtäkter, när domstolen ställer sig på gärningsmannens sida och utnyttjar rättsväsendet för att ytterligare förnedra offret.

  Liked by 3 people

 4. Mycket bra initiativ att börja lägga upp en alternativt kommentarsmöjlighet här på din blogg, Fredrik! Jag hoppas alla intressanta kommentatorer tar sig hit. Flera av dem verkar ha hittat hit. Skulle gärna se Martin A här också.

  Liked by 3 people

 5. Jag kom med en gång och korkat nog sparade jag inte min kommentar till Patriks artikel. Jag skickade också nedanstående, som ju redan sker men konceptet kan kanske appliceras mera brett?

  Igår försökte jag även länka hit men det gick inte heller.

  31/1-21

  https://detgodasamhallet.com/2021/01/31/patrik-engellau-varfor-ar-vi-sadana-fegisar/#more-39226

  En idé skulle kunna vara att man på TheWayofReason eller annorstädes DGS-Shadow eller mera brett blogg-shadow ger möjlighet att skicka alla kommentarer som så kan de som vill läsa även de som censureras och kan följa de argument som rumphuggs. En dedikerad blogg för refuserade kommentarer?

  Liked by 1 person

  • En bra ide’, jag har många gånger tänkt på nåt liknande med msm, vansinnet kommer undan okommenterat hela tiden. Men då är det viktigt att skotta IN lite saker tex HÄR, så att grytan hålls kokande. Det behövs nån kritisk massa för att rulla på.

   Like

   • En fantastisk idé, som Andrew Torba hade redan för flera år sedan när han skapade dissenter.com. Tanken var att man med ett browsertilläg skulle kunna ha ett kommentarfönster till alla sidor på webben helt oavhängigt till de respektive sidorna. Browsern vet ju var man är, vilken sida man precis tittar på, och kan hämta andras kommenterer och visa upp dem. Men det fungerade inte. Så även om idén var bra, så var praktiken inte bra.

    Jag tror att de två uppenbaraste orsakerna var:
    1. Det är svårare än man tror att tekniskt fastställa “var man är”. Att bara använda sitens address, t. ex. “dn.se” duger inte, för där finns tiotusentals olika sidor. Men om man tar sidoadresserna separat vet man inte var i hela korven man skall sluta, för det kommer ofta onödigt skräp på slutet, som visar var på sidan man är, om man har kommenterat, om man kommer från en sökning och så vidare.
    (Kan lösas med disciplin, men det vet vi ju att massan inte har.)
    2. MSM värjde sig aktivt mot dissenter.com. De förbjöd browsertillägget i app-shoparna och till och med i browsrarna som sådana. Jag har tillägget installerat i en av mina browsrar, men som utveckarverktyg, inte som reguljär utökning. De började också att lägga till skräp i URL:arna avsiktligt för att göra uppgiften helt omöjlig.

    Jag har ännu inte provat, jag är på väg att byta datorer hemma, men det finns en egen GAB-browser, som väl har denna dissenter inbyggd i sig. Eftersom de andra browsrarna visserligen har ett öppet utvidgningsgränssnitt, men detta är bara tekniskt öppet, inte socialt. Det övervakas.
    (För att massan vill ha det så, eller hur?)

    Men den viktigaste orsaken var nog att det är för svårt och ovant att tänka på detta sätt. Folk ville ha twitter och facebook. Så svaret på denna fråga är nog ändå att helt enkelt hålla sig till GAB.com. Jag använder taggarna “#dgs” och #svpol” när jag kommenterar DGS. Här är alla mina kommentarer på en gång:

    https://gab.com/tags/dgs

    Dessutom finns följande taggar:

    https://gab.com/tags/svpol
    https://gab.com/tags/migpol

    Och gruppen swegab:

    https://gab.com/groups/2523

    Like

    • Får kolla GAB, har inte klåm på det, konsten bli väl att få det att bli ett allmänt beteende. När man klickade på din första länk kom en massa annat upp, första inlägg en dam
     som visade upp två killingar.

     Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.