Gästskribent ROBIN ERIKSSON: RFSL i Sverige är som katolska kyrkan i Peru

Kopia av DGS för fri kommentering.

DET GODA SAMHÄLLET

I Mohamed Omars podcast Tankar från framtiden (januari 2019) sa Patrik att det är svårare att komma ut som kristen i Sverige än att komma ut som bög, medan det är tvärt om i Brasilien. Ett av världens mest katolska länder är Peru. Där tycker folk att Brasilien är ett gudlöst, liberalt och syndigt land.

I Sveriges riksdagsval år 2018 besökte alla partiledare utom Jimmie RFSL och intygade att de höll med om deras olika HBTQ-listor. När det är presidentval i Peru besöker alla kandidater biskopen i Lima och försäkrar att de håller med kyrkan i alla viktiga frågor. I Sverige måste alla partiledare vifta med Prideflaggor och i Peru måste de ta bilder med biskopen i Lima och visa hur de står på knä i kyrkan och ber.

View original post 739 more words

9 thoughts on “Gästskribent ROBIN ERIKSSON: RFSL i Sverige är som katolska kyrkan i Peru

 1. Vi kan draga slutsatsen att det finns vissa mänskliga konstanter. Men vi skall inte hänfalla åt kålsuparteorin och tro att det finns någon som helst moralisk jämställdhet mellan Katolska Kyrkan och RFSL.

  Sanning! Rätt! Liv!

  Liked by 1 person

 2. Detta visar att det inte behöver vara SÅ HÄR. Vad jag är inne på är att koppla religionen till det konkreta verkliga, att visa på applicerbara alternativ för individen. Jag ser inte i första hand möjligheter i partier eller politik, utan i själva applicerandet av religionen FUNGERA. Genom att GÖRA metoden så trängs vansinnet ut där det hör hemma. Vi vet det som behöver vetas om själva metoden, det som behöver redas ut är spridningen, psykologin runt det. Vi kan se på historien vad som är möjligt. Det kanske viktigaste felet just nu är att folk inte har en aning om vad en religion är, kanske ett oanvändbart ord, vilket jag inte brytt mig om eftersom inte brytt mig om påverkan. Som jag ser det så har vi huvudsakligen INTE sysslat med att påverka på DGS, utan tränat oss i att tänka? Vad skulle kunna uppnås om vi ändrade på det? Dessutom måste saker förenklas kraftigt, vi kan inte räkna med att DGS resonemangen är begripliga för allmänheten, utan mera en teknisk underbyggnad, där vi kan se att teorierna stämmer. Är det nån som förstår vad jag skriver alls? Mvh A

  Liked by 2 people

  • Det är ju när jag har försökt att påverka och övertyga, som mina kommentarer har refuserats. Detta sedan flera år. Jag har då försökt att ligga på gränsen, push the envelope, pace and lead. Men gränsen har hela tiden fluktuerat. Antagligen för att den är helt inuitiv/pragmatisk och inte genomtänkt/systematisk.

   Like

   • Jag tror att de denna gång bara rensat bort vissa personer rent allmänt. Jag har inte postat nåt alls på knappt en vecka, och inte cencurerats alls på ett tag, men om jag skriver “flasklock” nu så går det inte igenom ändå. Men det gör inte mig nåt, jag är mer intresserad av en fördjupning, med kärnan, tex här? Jag har massor av förutsättningar jag skulle vilja reda ut, och driva framåt. Och vis att förhålla sig på. Och jag undrar tex först av allt, om nån kan se ett alternativ till mitt förslag?

    Liked by 1 person

 3. “Visst börjar ‘livet’ – i den bemärkelsen att generna börjar bygga upp en kropp – i befruktningsögonblicken, men jag tror inte man kan börja tala om något ‘medvetande’ förrän det har gått ett par månader.”

  Varför skall medvetande ha något med saken att göra?

  Vi förbjuder inte mord för att hjälpa mordoffret! Brott och straff handlar om socialdynamik.

  Like

 4. Kvinna tar över moderingen på DGS? Utfall: yttrandefriheten stryps genast.. Trevligt(?)men kass. Är det inte exakt samma vi ser i hela västvärlden?Fantastiskt…

  Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.