Modaliteten för Västerlandets undergång

Självklart är USA nu socialistiskt. Vi vet inte ännu om det är en hård kommunistisk diktatur, vilket har antytts nyligen av flera ledande företrädare för det Demokratiska partiet, som bland annat vill fängsla och bestraffa den avgående presidenten, förbjuda all opposition i parlamentet och fängsla och bestraffa hela eller delar av den utgående regeringen och alla eller vissa av de politiska tjänstemännen, eller om det är ett slags socialdemokrati som den som har försatt Västeuropa i stagnation sedan Andra världskriget.

Några fria val kommer inte att anordnas i USA på mycket lång tid. Om Donald Trump grundar ett nytt parti fastnar detta, om det alls tillåts att existera annat än som en population i vissa koncentrationsläger, i Sverigedemokratsfällan.

Men även i det godartade senare fallet finns en avsevärd skillnad från hittillsvarande socialistiska elände: Vi i Europa hade under vår progressiva undergång USA som både försvarade oss och försåg oss med kapital, konsumtion och framför allt innovation. Alla nya produkter och all ny kultur kom efter kriget från USA. Socialismen kan inte producera något nytt och inte något vettigt.

Men det finns en aspekt till, och det är den geopolitiska. Här är det oklart hur den amerikanska militärmakten ställer sig i detta socialistiska system. När Kina angriper Taiwan — kommer USA då att upprätthålla sin allians? När republikanska delstater kräver att konstitutionen skall gälla och därför vägrar att rätta sig efter nya, socialistiska federala bestämmelser, kommer militären då att ingripa på den socialistiska centralstatens sida eller på den gamla konstitutionella federationens? När brottsligheten i de demokratiskt styrda städerna urartar — kommer någon då att reagera och i så fall i vilken riktning? Hur blir det med Nato och Västeuropas försvar? Vad händer när Iran får tillbaka sin atombomb av Joseph Biden?

Kommer Ryssland att försvara någon del av Europa mot muselmansk eller kinesisk aggression? Kommer det att acceptera en massiv invandring från USA och Västeuropa?

7 thoughts on “Modaliteten för Västerlandets undergång

 1. Reblogged this on Svenska krusbär and commented:

  Skrämmande tankegångar men högst trolig utveckling i USA. De socialistiskt trogna i Sverige kommer att följa efter USA som trogna små undersåtar. SVT bidrar så gärna med Demokraternas agenda, Sverige är redan på väg mot totalitärt styre.

  Liked by 1 person

 2. Så här skrev jag som svar på en artikel om att minoriteter i USA inte kan umgås med vita.

  ”Umar, you know why you are wrong in this. But you don´t care. America was not founded on the principles that you would like to have.
  USA has some basic principles of individual freedom that you cannot stand, The reason is that they don´t work in favor of your group or your religion.
  The interesting thing with the leadership of Donald Trump was that he had observed and acknowledged the fact that a growing fraction of black and latino minorities had come to appreciate the values of individuak freedom that is the cornerstone of the American society.
  The difference between those who value individual freedom and those who don´t is that the former realize that you don´t need to control everybody to create a society. If you come from a Muslim country or a clan-based society, you don´t understand the mechanisms of individual freedom. On the contrary, that´is what you hate and fear the most.”

  Like

 3. Helt rätt, Fredrik. Oligarkerna stöder naturligtvis den nya diktaturen, media är med och 25 eller 30 procent av folket är med. Detta räcker för en total diktatur, som vi har sett i historien, senast i Tyskland.

  Like

 4. Intressanta tankar.
  Visst, USA blir socialistiskt. Till politisk ledning och i administrationen, ja.
  Det finns dock en diskrepans mellan kommande ”överhet” och den enskilde etniske amerikanen. Även om han är demokrat så köper han inte utan motstånd socialism och kommunism. Jag tror inte på inbördeskig men väl på många sammanstötningar och mycket kommande våld.
  BLM har inte hela den svarta populationen bakom sig.
  Jag lade in en kommentar på DSG om employment rate i USA samt statistik om kriminalitet. Denna togs bort.
  Det är så att bland de svarta idag är arbetslösheten all over knappt 10 %, högst bland unga givetvis. Band vita drygt 5 %.
  Jämför detta med siffrorna för Sverige, vita vs svarta och bruna.
  Innan coronan hade Trump tagit ner arbetslösheten till drygt 3 %.
  Detta var en kommentar till ”… US” ( pseudonym utlandssvensk?). När det gäller kriminaliteten bland svarta är ju kriminaliteten hög totalt. Säkert rör sig brotten till 90 % om större eller mindre narkotikabrott.
  Denna kommentar försvann från DGS tillsammans med två andra som vare sig innehöll hat eller hot (det är inte min grej) Varför de togs bort förstår jag inte.
  Jag har läst att Trump aktiverat resurrection act. Sant eller falskt? I så fall kan han kommendera armén till aktion.
  Jag har en nephew in West Palm beach i Florida. Han är alltså born american, pappan generationsamerikan från Alabama, mamman svenska. Han är bildad, akademiker och geolog. Han har bra koll.
  Jag skall pressa honom på lite inside information och meddela dig eller på DGS.
  Frågan är om kineserna är så lyckliga över situationen. Blir det kaos i USA så drabbar väl detta den kinesiska ekonomin hårt.
  Lassekniven

  Like

  • På DGS fungerar det så att du blir ‘portförbjuden’ som kommentator om en av dina kommentarer markeras som SPAM. Därför försvann även dina harmlösa kommentarer. Du måste ändra din e-mail-adress för att undkomma filtret. Eller vänta någon månad.

   Like

 5. De ryska och kinesiska folken har ju aldrig någonsin haft riktig frihet vilket det amerikanska haft i generationer efter generationer. Nomenklaturan i kommunistländerna var och är icke-transparant
  .Dessutom betyder familjen mer i USA jämfört med exempelvis Sverige. Utan familjen inget samhälle.
  Att USA skulle gå mot en hård kommunistisk diktatur får man nog anse vara högst osannolikt men däremot har de ju börjat sin vandring mot modell Sverige (som redan finns i Minnesota).
  Kina tar Taiwan lika lätt som Ryssland tar Gotland, med andra ord på en dag. De är så oändligt överlägsna militärt och detaljerade planer för ett blixtanfall ligger säkert på bordet men det tar många dagar för USA att komma dit. Vad skulle hända då? USA och hela totala västvärlden och förmodligen även Ryssland skulle direkt stänga ner ekonomin för Kina vilket givetvis vore förödande för inte bara Kinas ekonomi utan för hela världsekonomin. Kina har nog smartare planer för att över Taiwan än militärt pang på rödbetan.
  Dammar är strategiskt känsliga saker, Kina har tusentals. USA har exakta koordinater för dessa.
  Vid Israels krig mot Egypten -56 och -67 hade man ju planer på att bomba Assuandammen i Egypten om man hade kommit i ett kritiskt underläge. Detta hade ju varit en ohygglig katastrof och direkt stoppat kriget. Nu fixade ju Israel det hela framgångsrikt ändå.
  Ett starkt och fritt USA är som du skriver en garanti för västvärldens frihet.
  En intressant teori har uppträtt på nätet är att just nu i USA finns två regeringar. Joe Biden sköter det civila samhället och militären det övriga. Ingen har sett så vitt jag vet att Biden tagit emot lådan med kärnvapenkoderna utan denna innehas av militären. Men detta är väl en skröna. Det finns ju så mycket skit på nätet. Tyvärr.

  Like

Your comment -- Din kommentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.