Jenny Nyströms skål!

Systembolaget vägrar — i strid med Européiska Unionens regler och fördrag — att distribuera ett midsommaröl från ett mindre svenskt bryggeri med motiveringen att den nationalromantiska bilden på etiketten, målad av Jenny Nyström, förhärligar öldrickande och inte är tillräckligt måttfull. Detta är ju alldeles utmärkt! Det bevisar att den svenska nationella kulturen ännu inte är död och att till och med statens kulturradikala socialistiska förtryckarorganisationer är fullt medvetna om deras kraft och hälsa. Öl! Midsommar! Kvällssol! Fiol, blommor och dans!

Låt oss alltså köpa extra mycket öl och höja våra glas i Jenny Nyströms skål på midsommarafton! Samtidigt kan vi passa på att i andanom pissa i överhetens sura sojalattemuggar.

1559568948

Här är bryggeriets hemsida: Ängöl.

5 thoughts on “Jenny Nyströms skål!

 1. Ah, så du läser inte ens artikeln. Men du tycks ha läst min kritik emot Lennart, och använder liknande argument nu själv.

  “Man plockar de påstående som verkar bekräfta ens hypotes och struntar i alla som motsäger den. Det är junk science, skräpvetenskap. Det är fusk. Det är lögn.”

  Jo, precis så argumenterar [X]. Och nej, det är inget fel i att vara bög, [flonk].

  Så öh, [*!#]! Finner ingen mening att skriva mer än så då du uppenbarligen är faktaresistent.

  Like

 2. https://www.theguardian.com/environment/climate-consensus-97-per-cent/2018/jun/25/30-years-later-deniers-are-still-lying-about-hansens-amazing-global-warming-prediction

  Du skrev om Hansen på detgodasamhället, som självklart bannade mig för att jag argumenterade cirklar runt din bögidol Lennart Bengtsson. Lennart blev väl ledsen för att jag bevisade att hans argument inte gällde, och skvallrade till blogginnehavaren. Haha.

  Nåja, du ljuger också om klimatet, så varsågod. En källa till dina påståenden om Hansen.

  Like

  • Hej Jani,

   Det är mycket som är felaktigt i din kommentar.

   Du skrev om Hansen på detgodasamhället

   Nej, jag skriver om honom här: Klimatfrågan avgjord
   Frågan är om du inte avsåg att kommentera den artikeln och inte den om midsommaröl?

   som självklart bannade mig

   Jag får också kommentarer avvisade på DGS. Det är redaktörens självklara rätt.

   för att jag argumenterade cirklar runt din bögidol Lennart Bengtsson.

   Det har jag svårt att tro. Din argumentationsförmåga lämnar mycket att önska. Vidare är Lennart Bengtsson inte min idol och antagligen ingen bög, som om det skulle ha något med saken att göra.

   Nåja, du ljuger också om klimatet

   Inte heller detta är sant. Jag ljuger inte om klimatet, och om du hade förmågan att “argumentera i cirklar”, så skulle du ju göra just det — argumentera — och inte bara komma med ounderbyggda påståenden. Jag bemöter dumheterna i tabloidartikeln du länkar till separat.

   Like

  • Guardianartikeln bekräftar ju bara precis det jag skriver i min artikel Klimatfrågan avgjord:

   Hansen gjorde flera olika prognoser, och ingen av dem beskriver det som sedermera har inträffat. Ingen skam i det, men det visar att fungerande klimatmodeller inte är tillgängliga. När man i efterhand påstår att den ena förutsägelsen har inträffat, om man bara tager hänsyn till den ena eller andra möjligtvis okända eller åtminstone ignorerade faktorn, så hänfaller man till russinplockning. Man plockar de påstående som verkar bekräfta ens hypotes och struntar i alla som motsäger den. Det är junk science, skräpvetenskap. Det är fusk. Det är lögn. Den enda möjlighet som gives för att rädda James Hanses prognoser är att påvisa att (a) James Hansen hade en fungerande klimatmodell redan 1988 och (b) om man matar in löpande data, såsom temperaturmätningar och mänskligt styrda och därmed inte förutsebara förändringar i halterna av vissa gaser i atmosfären, så fortsätter denna oförändrade originalmodell från 1988 att dag för dag, årtionde för årtionde på ett säkert och pålitligt sätt att förutsäga viktiga väderdata såsom genomsnittlig temperatur i atmosfären enligt en på förhand uppgjord definition.

   Beakta att detta inte är orimliga krav. Beräkningar av himlakroppars gång genom världsrymden anses kunna beräknas med hög precision flera århundraden i förväg. För himlakropparnas rörelser har vi giltiga teorier och modeller. När man påstår sig ha gilitga teorier och modeller av klimatet gäller exakt samma krav. De måste kunna förutse det som de påstås kunna förutse.

   Var är alltså modellen? Fram med James Hansens klimatmodell från 1988 eller tig. Så hårda är vetenskapens krav.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.