Fake News: Svenska Digest och de fattiga överklassglinen på Harvard och Yale

Svenska Digest, tabloiden som följde på ärevördiga Svenska Dagbladet, sprider återigen falska nyheter och gör sig därmed till ett verktyg för extremistiska organisationer som försöker påverka opinionen med utstuderad desinformation paketerad på ett sätt som är direkt avsett att locka okunniga main-stream media till publicering.

svd8fakenews

Här består tricket som de politiska extremisterna har använt för att förfalska statistiken i att räkna nettoförmögenheter i stället för fattigdom. De med den lägsta nettoförmögenheten är alla rika västerlänningar med god kreditvärdighet som har använt denna kreditvärdighet för att ta stora lån. Typexemplet är den nybakade juristen från Harvard eller Yale, som har tagit stora studielån med sina alldeles utmärkta framtidsutsikter som säkerhet.

Att påstå att usoniska rikebarnssöner och -döttrar med studeielån och en lysande karriär i lyx och rikedom framför sig är fattigare än hela Indiens befolkning är ingenting annat än fake news. Vet hut, Fredric Karén! Vet hut Gunilla von Hall!

Läs mer om fake news här!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.